Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Ο βουλευτής Κοζάνης Γ. Αμανατίδης, χθες Τετάρτη 27/11, στη Βουλή: “Μετά την ΔΕΗ σειρά παίρνουν οι περιοχές που φιλοξενούν τις δραστηριότητές της. Αξίζει να επενδυθούν σ’ αυτές οι αναγκαίοι πόροι, που θα καταστήσουν τη μετάβασή τους ομαλή κι αποτελεσματική μέσα από τα ισοδύναμα που θα πρέπει να δημιουργηθούν” (Bίντεο)

από το Kozan.gr
Μιλώντας, χθες (Τετάρτη 27/11), στη Βουλή, κατά τη διαδικασία συζήτησης του σχεδίου νόμου, «Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ», του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας,, ο Βουλευτής Κοζάνης Γ. Αμανατίδης, αναφέρθηκε στο επίμαχο θέμα των προσλήψεων στην ΔΕΗ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Ήμουν απ’ αυτούς που και προεκλογικά ακόμη έλεγα πάντα αλήθειες, όπως, π.χ., δε μπορεί η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας
η οποία καλείται να δουλέψει σε καθεστώς έντονου ανταγωνισμού να εφαρμόζει διαδικασίες που εφαρμόζονται στο δημόσιο τομέα, να πρέπει να αντιμετωπίσει βλάβες κι ανάγκες, την ώρα που οι ανταγωνιστές της, τις αντιμετωπίζουν σε πολύ μικρό χρόνο. Η ΔΕΗ να πρέπει να εφαρμόσει διαδικασίες ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Δε μπορούμε να θέλουμε η ΔΕΗ να λειτουργεί σε καθεστώς ελεύθερης οικονομίας κι ανταγωνισμού και ταυτόχρονα να μη μπορεί να κάνει τις προσλήψεις του προσωπικού της μ’ ένα γρήγορο, ασφαλή κι ελεγχόμενο, όμως, τρόπο“.


Ο βουλευτής αναφέρθηκε και στο άρθρο 37 του Σχεδίου Νόμου σύμφωνα με το οποίο “απελευθερώνονται” οι πιθανοί περιορισμοί που θα υπήρχαν για το σημαντικό αναπτυξιακό οδικό έργο, που συνδέει την Φλώρινα με την Πτολεμαίδα, ώστε να μπορεί απρόσκοπτα να συνεχίζει να μελετάται από την Εγνατία Οδό Α.Ε. και να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Αμανατίδης, είπε: “Με την τροπολογία που έχετε καταθέσει ρυθμίζεται την ομαλή υλοποίηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος των λιγνιτικών περιοχών και μάλιστα μ’ έναν πολύ θετικό τρόπο και τη συνέχιση του ειδικού προγράμματος του Ειδικού Τέλους Ανάπτυξης (ΤΠΑ)”, συμπληρώνοντας, πως: “Μετά την ΔΕΗ σειρά παίρνουν οι περιοχές που φιλοξενούν τις δραστηριότητές της. Αξίζει να επενδυθούν σ’ αυτές οι αναγκαίοι πόροι, που θα καταστήσουν τη μετάβασή τους ομαλή κι αποτελεσματική μέσα από τα ισοδύναμα που θα πρέπει να δημιουργηθούν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας