Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Η «Γέφυρα στο Μέλλον του Χρήστου Ελευθερίου που ενώνει με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
«Ο Δήμος για εμάς είναι πάνω και πέρα από πρόσωπα και πολιτικά κόμματα. Γιατί δεν μεγαλώσαμε στους διαδρόμους των γραφείων των κομμάτων, αλλά στους δρόμους της πόλης και στις γειτονιές της…» Αυτά ανέφερε ο δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου στην επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητάς του για τη δημαρχία στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων στις 28 Σεπτεμβρίου 2018.Και οι πολίτες τον πίστεψαν και τον ψήφισαν ως επικεφαλής σε έναν υπερκομματικό συνδυασμό.
Στις 30 Οκτωβρίου ο ίδιος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για άφιξη προσφύγων και όχι μεταναστών στη Νεράιδα την επόμενη μέρα αναστατώνοντας την τοπική κοινωνία με τοπικά Μ.Μ.Ε. να μεταδίδουν την είδηση . Μάλιστα προτάθηκε η σύσταση επιτροπής για αντιμετώπιση ανάλογων ζητημάτων . Εν
τέλει στις 31 Οκτωβρίου δεν έφτασε κανείς , αλλά σε δέκα περίπου μέρες 40 άτομα , υπήκοοι Αφγανιστάν, Σομαλίας, Καμερούν, Συρίας, Ιράκ, Υεμένης.
Μία βδομάδα πριν την άφιξή τους την 1η και τη 8η Νοεμβρίου ο κ. Ελευθερίου επιδίδεται σε δύο ανοιχτές επιστολές για το προσφυγικό θέμα αναγκάζοντας φιλοαντιπολιτευτικές σελίδες να τον εξυμνήσουν για την αγάπη του στους πρόσφυγες, χωρίς καν να τους έχει φιλοξενήσει. Τυχαίο; Μας θύμισε τον επίσης ανεξάρτητο πρώην δήμαρχο Κοζάνης κ. Λευτέρη Ιωαννίδη που έγινε πανελλαδικό παράδειγμα για το προσφυγικό χωρίς εμπειρία φιλοξενίας(άντε λίγων μηνών). Στην πρώτη επιστολή του ο δήμαρχος ισοπεδώνει το μεταναστευτικό με τον ξεριζωμό του Πόντου και της Μικράς Ασίας , ενώ στη δεύτερη έρχεται στο προσκήνιο ο εμφύλιος που πάντα διχάζει, από τον εκφραστή της Γέφυρας που ενώνει.
Μέχρι που φτάσαμε στην επίσκεψη του προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στις 14 Νοεμβρίου με τις πληροφορίες να θέλουν τον κ. Τσίπρα να πηγαίνει στη Νεράιδα, κάτι που δεν έγινε. Στην θερμή υποδοχή του προέδρου ο δήμαρχος Σερβίων φιλοφρονεί τον Αλέξη Τσίπρα με τα 3 Άλφα του. «Αριστερά-Αλέξης -Αλιάκμονας και την ευχή η αριστερά να γίνει τόσο μεγάλη όσο το μεγαλύτερο ποτάμι της Ελλάδος, ο Αλιάκμονας» .Μάλιστα στο προγραμματισμένο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που ακολούθησε παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο επίκεντρο ήταν το προσφυγικό .Λες και το εν λόγω θέμα απασχολεί πρωτίστως το δήμο Σερβίων στη νέα του πορεία μετά τη διάσπαση.
Το προσφυγικό μείζον θέμα στα Σέρβια;
Με τον πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ικανοποιημένος να εύχεται όλα τα δημοτικά συμβούλια να έχουν την ομοφωνία των Σερβίων στο προσφυγικό παίρνοντας από την επίσκεψή του αυτό που ήθελε. Ρίχνοντας βολές στη Ν.Δ. για τη ανετοιμότητά της στο προσφυγικό και επαινώντας το δήμαρχο για τη στάση του «απέναντι σε ανθρώπους κατατρεγμένους που φεύγουν επειδή πέφτουν βόμβες, όπως έφευγαν και οι Έλληνες πρόσφυγες στη Μικρά Ασία», όπως ανέφερε. Με το ενδιαφέρον λοιπόν να εστιάζεται στο προσφυγικό , το λαμπρό παράδειγμα του Χρήστου Ελευθερίου και τη Γέφυρα στο Μέλλον να παίρνει πια το δρόμο της .Κάπως έτσι χτίζεται η μεγάλη προοδευτική παράταξη με τον μέσο Έλληνα να αρχίζει πια να απορεί και το Σερβιώτη από την Μικρασία να έρχεται σε προβληματισμό για τη στάση της συμπολίτευσης, η οποία εκτός των άλλων αγαπά και διαβάζει ιστορία…
Επίλογος η ανάρτηση του Νίκου Μπουκουβάλα, πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου : «Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων θα συνεχίσει τις συναντήσεις με όσους πολιτικούς αρχηγούς δείξουν ενδιαφέρον για την ευημερία του Δήμου μας εντός δημοκρατικού πλαισίου». Εν αναμονή λοιπόν για τον επόμενο αρχηγό εντός δημοκρατικού πλαισίου. Όσο για το τουριστικό στολίδι της Δυτικής Μακεδονίας, τη Νεράιδα , όπως έλεγε ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Ξενοφών Βαΐζογλου, το οποίο δεν θα δεχόταν πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες κουβέντα. Μπροστά τα δημοκρατικά ιδεώδη του Χρήστου Ελευθερίου, τα 3 Α του και η Γέφυρα που ενώνει…

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά έχουμε απογοητευτεί με την όλη λανθασμένη λογική της Γέφυρας στο Μέλλον, η γέφυρα δεν ενώνει αλλά διχάζει και είναι τραγικό λάθος σε αυτή την λογική να προσπαθείς να παρασύρεις Νέους Επιστήμονες και Πτυχιούχους ή καλύτερα να τους χρησιμοποιείς για να κρύψεις την γύμνια σου και τα πολιτικά σου πιστεύω που δεν απαρνήθηκες ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

O Δήμαρχος πρεπει να δώσει απαντήσεις. Είναι κομματικό όργανο του Τσίπρα και χρησιμοποιεί τους πολίτες βάζοντας μπροστά το Δημοτικό Συμβούλιο.Ηθελα να 'ηξερα πως νιώθουν οι εκλεγμένοι του που ανήκουν στη ΝΔ .Να υποθέσω ότι ντρέπονται.Καλά για τα στελέχοι της ΝΔ που έτρεχαν με πάθος για τον Ελευθερίου δεν το συζητώ.πρέπει να γίνουν μετανάστες σε άλλη χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Δήμαρχος και ο Κύριος πρόεδρος στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ας απολογηθούν και ειδικά ο πρόεδρος που δείχνει κάθε μέρα τον αλαζονικό του εαυτό.

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμαρχος υποδέχθηκε στα Σέρβια αυτόν που την προηγούμενη φορά πριν μερικούς μήνες μας έγραψε ως Σερβιωτες και πήγε στον Βελβεντό αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Ανώνυμος είπε...

Πότε είχε ιδεολογία η Γέφυρα για να έχει τώρα; Ενα γιουρουσι είναι όπως είπε ο επικεφαλής.

Ανώνυμος είπε...

10:44, γιουρουσι στα τούρκικα θα πει επίθεση. Μαλλον δεν ξερεις τις λεξεις.

Ανώνυμος είπε...

12.03 ο αρχηγός σας επίθεση έκανε δηλαδή ενάντια στους χωριάτες μιας και είναι πρωτευουσιάνος.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν μεγαλώσαμε στους διαδρόμους των γραφείων των κομμάτων, αλλά στους δρόμους της πόλης και στις γειτονιές της. Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις. Οι παροιμίες είναι σοφές και βγαλμένες από αλήθειες. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε δύο δασκάλους. Διπλά επιβεβαιώνετε η παροιμία.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Δήμαρχε
Μετά τήν θερμή υποδοχή στόν πρώην Πρωθυπουργού καί νύν Αρχηγού τής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκτιμώ ότι πρέπει νά εισηγηθείτε στό ΔΣ νά τόν ανακηρύξετε επίτιμο Δημότη πρίν σάς προλάβει ο Δήμος Βελβεντού πού όντως τού οφείλει

Το Προφίλ μας