Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Πανένκα: Αν είχα χάσει εκείνο το πέναλτι, θα δούλευα 40 χρόνια σε εργοστάσιο (video)

Ο τελικός του EURO 1976 κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι με την Τσεχοσλοβακία να νικάει τη Δυτική Γερμανία. Το τελευταίο πέναλτι εκτέλεσε ο Άντονιν Πανένκα και ο τρόπος που επέλεξε για την εκτέλεση έμεινε στην ιστορία.
Έκτοτε, πολλοί ποδοσφαιριστές που στήνουν την μπάλα στην άσπρη βούλα επιχειρούν την εκτέλεση "αλα Πανένκα".
Σαράντα τρία χρόνια, μετά από εκείνο τον τελικό, ο 71χρονος, πλέον, Τσέχος μίλησε για εκείνο το χτύπημα πέναλτι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην μαδριλένικη εφημερίδα AS, ο Πανένκα τόνισε: "Μου αρέσει να με συνδέουν με το πέναλτι. Με έκανε διάσημο και αισθάνομαι πολύ ευγνώμων, οπότε δεν έχω κανένα πρόβλημα να μιλάω για αυτό δέκα εκατομμύρια φορές. Ωστόσο με κάποιο τρόπο, όντως, έμεινα δέσμιος του πέναλτι και μερικές φορές με στεναχωρεί λίγο να μιλάνε μόνο για το πέναλτι. Έπαιξα ποδόσφαιρο, δεν εκτέλεσα μόνο ένα πέναλτι στην καριέρα μου".

Στην ερώτηση πώς θα ήταν η ζωή του, εάν είχε χάσει εκείνο το πέναλτι, είπε πως "αστειεύομαι πάντα με αυτό: θα εργαζόμουν 30 ή 40 χρόνια σε ένα εργοστάσιο ως μαθητευόμενος. Εκείνο το πέναλτι ήταν ένα πολιτικό ζήτημα. Αν δεν το είχα βάλει, αυτό θα έβλαπτε τον κομμουνισμό. Ακόμα και αν είχα χάσει αυτό και είχα βάλει αργότερα κάποια άλλα".
Όσο για το εάν έχει ξαναδεί τον τρόπο που εκτέλεσε εκείνο το πέναλτι, ο Πανένκα είπε το εξής: "Δεν είμαι μαθηματικός για να ξέρω πόσες φορές το έχω δει, ούτε οικονομολόγος. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το πέναλτί μου έχει ταξιδέψει στο χρόνο και στους ποδοσφαιρικούς αγώνες".
http://www.aek365.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας