Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Χρηματοδότηση δύο (2) έργων στο πλαίσιο του προγράμματος «Διμερής και Πολυμερής Ε & Τ Συνεργασία Ελλάδας-Κίνας».


Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, μέσω της Καθηγήτριας Μαρία Α. Γούλα του τμήματος Χημικών Μηχανικών, συμμετέχει σε δύο (2) από τα συνολικά 11 έργα τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων της χώρας μας και την Κινεζική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Διμερής και Πολυμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας – Κίνας”,
ως ακολούθως:

ΕΡΓΟ 1:                 Ολοκληρωμένη διαχείριση και αξιοποίηση αγροτικών υπολειμμάτων - εφαρμογή στην παραγωγή ενέργειας
                                Εταίροι από Ελλάδα: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Πατρών (Επικεφαλής Εταίρος), ΣΥΡΜΕΤ Α.Ε.
Εταίροι από Κίνα: Beijing University of Chemical Technology (BUCT), BUPPEE (εταιρεία), BENRAN (εταιρεία)
ΕΡΓΟ 2:                 Ανάπτυξη καινοτόμων καταλυτών για την αποτελεσματική απομάκρυνση ΝΟx
από τις εκπομπές αυτοκινήτων
Εταίροι από Ελλάδα: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Πολυτεχνείο Κρήτης (Επικεφαλής Εταίρος), Intergeo Ltd.
Εταίροι από Κίνα: Sichuan University (SCU), Sinocat Environmental Technology Co., Ltd (εταιρεία)
Το κάθε έργο θα διαρκέσει για 3 έτη και περιλαμβάνει στενή συνεργασία των Ελλήνων και Κινέζων εταίρων σε ερευνητικό και τεχνολογικό επίπεδο.
Σε συνεργασία με το Beijing University of Chemical Technology, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα συνδιοργανώσει στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2021, το 8ο Διεθνές Συνεδρίο Βιο-διυλιστηρίων. Τα προηγούμενα συνέδρια διοργανώθηκαν στις ΗΠΑ (Syracuse, 2009), Βέλγιο (Brugge, 2011), Κίνα (Xiamen, 2013), Καναδά (Vancouver, 2015), Νέα Ζηλανδία (Christian Church City, 2017) και Ν. Αφρική (Johannesburg, 2019).
Επιπρόσθετα, στα πλαίσια της στρατηγικής διεθνοποίησης του, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Beijing University of Chemical Technology, εξετάζει τη δημιουργία κοινού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών και κοινού ερευνητικού κέντρου στον τομέα της παραγωγής ενέργειας και βιοκαυσίμων με από βιομάζα. 
Οι παραπάνω δράσεις θα επιτρέψουν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας να ενισχύσει και να διευρύνει τη διεθνή του φήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας