Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Κουκουλόπουλος : ΠΙΟ ΔΕΞΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ …Ο ΤΟΙΧΟΣ

Οι Κυβερνήσεις δεν κρίνονται στα λόγια, κρίνονται στις πράξεις.
Τα τερατώδη ψέματα και τις μεγαλοστομίες του κ. Τσίπρα τα θυμούνται όλοι και σήμερα πολύ περισσότερο καθώς συμπληρώνονται 2 χρόνια από την απάτη του δημοψηφίσματος.
Τώρα είναι η ώρα του απολογισμού των πεπραγμένων του κ. Τσίπρα και η φορολογική πολιτική είναι ο καλύτερος καθρέφτης για τον ίδιο και την Κυβέρνησή του.
  • Οι κατασχέσεις σε μισθούς συντάξεις και μικροκαταθέσεις συνεχίζονται με καταιγιστικό ρυθμό για να πάρουν ανάσα τα έσοδα, έφτασαν ήδη τις 1.000 την ημέρα. Την ίδια ώρα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξάνονται δείχνοντας πολύ καθαρά ότι η υπερφορολόγηση σε συνθήκες ύφεσης είναι αδιέξοδη καθώς καθηλώνει την οικονομία και ρίχνει τα βάρη στους ασθενέστερους.
  • Η επιλογή να φορτωθούν τα μικρά και μεσαία εισοδήματα το βάρος των πρωτογενών πλεονασμάτων δεν είναι τυχαία, αλλά συνειδητή.
Ο κ. Τσίπρας βρήκε τη σχέση έμμεσων προς άμεσους φόρους στο 1,15 προς 1,0 (2014) και την πήγε αισίως στο 1,21 προς 1 (2016).
Έτσι αντιλαμβάνεται ο Πρωθυπουργός την κοινωνική δικαιοσύνη, με την υπερφορολόγηση των φτωχών νοικοκυριών και της μεσαίας τάξης.
  • Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τις επιλογές και τις προτεραιότητες του κ. Τσίπρα αρκεί ένα και μόνο στοιχείο που σχετίζεται με τη μεγάλη φοροδιαφυγή.
Στον κρίσιμο τομέα της λαθρεμπορίας καυσίμων οι έλεγχοι το 2016 περιορίστηκαν κάτω από το μισό (-53%) σε σχέση με τους ελέγχους το 2014.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα κατά 90% λιγότερα!!!
178.191€ το 2016 έναντι 1.784.554€ το 2014.
Ανενόχλητοι οι μεγάλοι φοροφυγάδες, αναγκαστικά μέτρα στους φτωχούς και τους μικρομεσαίους.
Αυτή είναι η φορολογική πολιτική του κ. Τσίπρα, πιο δεξιά είναι…. ο τοίχος, όπως θα έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Ο κ. Τσίπρας είναι ήδη ο μακροβιότερος μνημονιακός Πρωθυπουργός και μπορεί πλέον να κριθεί γιατί υπάρχουν πεπραγμένα.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο κύκλος αυτής της Κυβέρνησης έκλεισε, γι αυτό όσο γρηγορότερα φύγουν τόσο καλύτερα.
Ο λόγος πρέπει να δοθεί στους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου