Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Επιτυχημένη πρεμιέρα των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2017» στο Λιβαδερό, με το 3ο Φεστιβάλ Αρχαίου και Παραδοσιακού Παιχνιδιού (ΒΙΝΤΕΟ 14’ - ΦΩΤΟ)

Με το σύνθημα «να θυμηθούν οι παλιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι», διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Αρχαίου και Παραδοσιακού Παιχνιδιού το απόγευμα του Σαββάτου 15 Ιουλίου 2017 στο Λιβαδερό, στο πλαίσιο του 24ήμερου εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2017».
Εμπνευστής και δημιουργός του Μουσείου Παραδοσιακού Παιχνιδιού στη Θεσσαλονίκη ο δάσκαλος Γιώργος Τσιώνας, μετέφερε τα εκατοντάδες εκθέματα στη γενέτειρά του το Λιβαδερό Κοζάνης και δημιούργησε υποδομές για την αναβίωση των παραδοσιακών παιχνιδιών, πολλά από τα οποία έχουν ρίζες ακόμη και από την αρχαιότητα.
Έτσι το απόγευμα του Σαββάτου, πραγματικά μέσα σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα χαράς και ανεξάντλητης διάθεσης, αναβίωσαν παιχνίδια παλαιότερων γενιών από παιδιά 7 έως …70 ετών! Ψυχή και συντονιστής στην παρουσίαση και εκτέλεση των παιχνιδιών από τα παιδιά ο Γιώργος Τσιώνας, πλαισιωμένος από πολλούς εθελοντές ενήλικες, προκειμένου να υπάρξει ομαλή ροή που να ανταποκρίνεται στην πολύ μεγάλη συμμετοχή των παιδιών και στο μεγάλο αριθμό παιχνιδιών που αναβίωσαν στην πλατεία του χωριού και στην παρακείμενη παιδική χαρά.
Παράλληλα λειτούργησε το Μουσείο Αρχαίου και Παραδοσιακού Παιχνιδιού με τα πολλά και ενδιαφέροντα εκθέματα παιχνιδιών από το 2000π.Χ. έως το 1980μ.Χ., ενώ τα παιδιά πήραν  μέρος και σε εργαστήρια κατασκευής παιχνιδιών.
Το  3ο  Φεστιβάλ Αρχαίου και Παραδοσιακού Παιχνιδιού συνδιοργανώθηκε από το Μουσείο Παραδοσιακού Παιχνιδιού Γιώργου Τσιώνα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδερού «Η Νέα Γενιά», υπό την αιγίδα των απανταχού Συλλόγων Λιβαδεριωτών,  της Τ.Κ.
Λιβαδερού και του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.
Για να θυμηθούν οι παλιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι.
ΥΓ. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2017» στο Λιβαδερό θα συνεχιστεί την Πέμπτη 20 Ιουλίου με τη Γιορτή Κτηνοτροφίας, Γεωργίας και Τοπικών Προϊόντων, με τη δημοτική ορχήστρα του Νίκου Τζουκόπουλου. Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 24ήμερου.

Γ.Μ./mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας