Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Η Ζωή Τσόκανου με καταγωγή από την περιοχή Κοζάνης-Σερβίων είναι η νέα διευθύντρια της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

Η Ζωή Τσόκανου με καταγωγή από την περιοχή Κοζάνης-Σερβίων  είναι η νέα διευθύντρια της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, επιστρέφοντας από την Κεντρική Ευρώπη.
Η αρχιμουσικός Ζωή Τσόκανου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε με ανώτερες σπουδές πιάνου και διεύθυνσης ορχήστρας στο Πανεπιστήμιο Τεχνών της Ζυρίχης.
Από την καλλιτεχνική περίοδο 2014-2015 εργάζεται ως μόνιμη αρχιμουσικός στο θέατρο της Ερφούρτης, πρωτεύουσας του γερμανικού κρατιδίου της Θουριγγίας.
Διετέλεσε μουσική διευθύντρια του οργανισμού μουσικού θεάτρου της Αρόζα, στο πλαίσιο του ομώνυμου ελβετικού φεστιβάλ την περίοδο 2011-2014 και μόνιμη φιλοξενούμενη αρχιμουσικός της ορχήστρας της δυτικής Βοημίας.
Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Κρατική Αθηνών, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κα.
Το 2008 έκανε το ντεμπούτο της στον τομέα της όπερας στο Τέπλιτσε της βόρειας Βοημίας, διευθύνοντας Ντον Τζιοβάννι. Ακολούθησαν συνεργασίες με την Σύγχρονη Όπερα Ζυρίχης, το Θέατρο του Ρέγκενσμπουργκ, το ελβετικό στούντιο όπερας κα.
AΠΕ-ΜΠΕ.
kozan.gr 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θερμά συγχαρητήρια στην Πολυρραχιώτισσα Ζωή Τσόκανου

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια, η νέα γενιά θα σώσει την Ελλάδα

Ανώνυμος είπε...

Ποιο σερβιωτης είναι ο ατεντοτουκουτουνουμπο

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος17 Ιουλίου 2017 - 5:52 μ.μ.

Βιλβινός είσαι;

Το Προφίλ μας