Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες από τον σεισμό στην Κω

Δύο νεκροί, αρκετοί τραυματίες και ζημιές σε κτίρια είναι ο πρώτος απολογισμός της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε στις 01:32 το νησί της Κω.
Πέντε τραυτματίες εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά μεταφέρονται με ελικόπτερο Σινούκ από την Κω στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου στην Κρήτη.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας νεκρός είναι Τούρκος 39 ετών και ο δεύτερος Σουηδός, 27 ετών.

Αρκετοί κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού, λόγω του κλίματος πανικού που επικράτησε διανυκτέρευσαν στους δρόμους ενώ από το πρωί βρίσκεται στο νησί κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.
Μεταξύ των κτιρίων που κατέρρευσαν είναι το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Νικολάου και Τμήμα του Μουσουλμανικού Τεμένους στην πλ. Ελευθερίας. Από παλίρροια και άμπωτη στο λιμάνι της Κω κινδύνευσαν σκάφη, ενώ σοβαρές ρηγματώσεις σημειώθηκαν στην προβλήτα όλου του εσωτερικού λιμανιού.
Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ και πολίτες ψάχνουν στα συντρίμμια για εγκλωβισμένους και τραυματίες, ενώ τα προβλήματα ηλεκτροδότησης αρχίζουν να αποκαθίστανται.
Οι ζημιές σε πρώτη φάση φαίνεται να περιορίζονται στην πόλη της Κω και αναμένεται σήμερα πια να υπάρξει πλήρης καταγραφή και εκτίμηση της κατάστασης.
 Δεκαπέντε άνδρες της ΕΜΑΚ στο νησί
Στην Κω βρίσκονται από τα ξημερώματα 15 άνδρες της ΕΜΑΚ με δύο σκύλους για να ενισχύσουν τις δυνάμεις της πυροσβεστικής στο νησί, που είναι 25 πυροσβέστες με 7 οχήματα.
Δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία δεν προσέγγισαν το λιμάνι της Κω
Δεν προσέγγισε το λιμάνι της Κω το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "blue star 2", αφού το λιμάνι έχει υποστεί ζημιές λόγω του ισχυρού σεισμού και προς το παρόν έχει τεθεί ανενεργό.Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Πειραιά, Σάμο, Κω και Ρόδο. Οι 260 επιβάτες του, που είχαν προορισμό την Κω, αποβιβάστηκαν στην Κάλυμνο και αναμένεται στη συνέχεια να επιβιβαστούν στο φέρι μποτ «Ολυμπιος Ζευς», προκειμένου να τους μεταφέρει στο Μαστηχάρι.
Επίσης, το blue star paros δεν μπόρεσε και αυτό να προσεγγίσει το νησί και οι 78 επιβάτες για την Κω μεταφέρθηκαν με έκτακτη προσέγγιση του πλοίου στη Νίσυρο και από εκεί αναμένεται να μεταφερθούν με τουριστικό σκάφος στα Καρδάμαινα. Το blue star paros συνέχισε το δρομολόγιό του για Νίσυρο, Τήλο, Σύμη, Ρόδο και Καστελόριζο..
πηγη:απε μπε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας