Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Χαμόγελα και… ξύλο: Οι δύο όψεις της επίσκεψης Τσίπρα στην Κοζάνη

Από το protagon.gr
Φωτογραφίες ζεστασιάς και σέλφι με χαμόγελα δείχνουν ότι η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη ήταν μία όμορφη εκδρομή που άρχισε με μία ομιλία και έσβησε σε ένα ταβερνάκι. Αλλες φωτογραφίες όμως δείχνουν διαδηλωτές με φέρετρο, συγκρούσεις εργαζομένων με ΜΑΤ και αρκετό ξύλο...
Χαμόγελα, ζεστασιά, αγκαλιές, σέλφι. Οχι. Διαδηλώσεις, φέρετρα, συνθήματα, συγκρούσεις. Μα τι από τα δύο συνέβη, τελικά, στην Κοζάνη, την Τετάρτη κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα;

Και τα δύο. Ο φωτογράφος του Μεγάρου Μαξίμου και οι ανταποκριτές πρακτορείων που έπρεπε να ακολουθούν από πίσω τον Πρωθυπουργό κατέγραψαν μία όμορφη εκδρομή. Αρχισε με την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Εκθεσικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, την ομιλία του στο Περιφερειακό Συνέδριο με θέμα την «παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής» κι έσβησε όμορφα, με καλή παρέα, στην ταβέρνα Οινοποιόν.


Ναι, αλλά πριν φτάσει στο Περιφερειακό Συνέδριο ο κ. Τσίπρας, έπεσαν κατάρες και αρκετό ξύλο. Ομάδα συνδικαλιστών της ΔΕΗ, οικοδόμοι και συνταξιούχοι είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο για να καλωσορίσουν τον Πρωθυπουργό με ένα φέρετρο. Το μήνυμα ήταν σαφές. Τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ «Σπάρτακος» ήθελαν να δείξουν ότι παρόντος του Πρωθυπουργού «θάβεται» σήμερα η ΔΕΗ, η περιοχή και κάθε αναπτυξιακή προοπτική.
Το μήνυμα δεν έφτασε στον κ. Τσίπρα. Φρόντισε γι’ αυτό ένας μικρός στρατός των ΜΑΤ που είχε αποκλείσει την πρόσβαση στην είσοδο του Εκθεσιακού Κέντρου. Οι διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και απωθήθηκαν από τους άνδρες της αστυνομίας. Ακολούθησαν συμπλοκές σώμα με σώμα και σοβαρά επεισόδια, ενώ προσήχθη ένας από τους διαδηλωτές, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Αλλά ο κ. Τσίπρας δεν «είδε» κανένα φέρετρο, δεν «άκουσε» κανένα σύνθημα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησής του. Προχώρησε κανονικά μέσα στο κτίριο, φωτογραφήθηκε με πιτσιρίκια και με μεγαλύτερους κι ύστερα αφιέρωσε την ομιλία του στο νέο μέλλον της χώρας, που «βγαίνει από το πηγάδι».
«Οφείλουμε να σχεδιάσουμε μια αποφασιστική στροφή στην οικονομία της γνώσης, εξειδικεύοντας το ανθρώπινο δυναμικό μας και παράγοντας διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες υψηλότερης προστιθέμενης αξίας. Κατά την δική μας αντίληψη, η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας πρέπει να βασίζεται στον περιφερειακό και τομεακό σχεδιασμό» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Ασφαλώς δεν έχασε ευκαιρία να επισημάνει τη «σκοτεινή» πλευρά της επίσκεψης του κ. Τσίπρα η Νέα Δημοκρατία και να υπογραμμίσει την αντίθεσή της με αντίστοιχη πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις μονάδες της ΔΕΗ στο Αμύνταιο.
«Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, όπως και όλοι οι πολίτες, ζητούν αξιοπιστία από τον πολιτικό κόσμο. Γι’ αυτό όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τις μονάδες της ΔΕΗ στο Αμύνταιο έγινε δεκτός με σεβασμό και είχε ουσιαστικό διάλογο μαζί τους για τα προβλήματα και τις λύσεις που προτείνει. Αυτό ίσχυσε και όταν οι απόψεις τους ήταν διαφορετικές», τονίζει η ανακοίνωση.
«Αντιθέτως, ο κ. Τσίπρας που έχει εξαπατήσει την κοινωνία με ψέματα, δεν γίνεται πλέον αποδεκτός ως συνομιλητής. Απομονώνεται από τους πολίτες και αντιδρά με αυταρχισμό. Εισπράττει τα επίχειρα της αναξιόπιστης πολιτικής του», προσθέτει.
Από την πλευρά του, το ΚΚΕ, επέλεξε να εστιάσει στις συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, καταγγέλλοντας «την απαράδεκτη επίθεση των ΜΑΤ στην Κοζάνη, κατά της συγκέντρωσης εργατικών σωματείων και φορέων της περιοχής, με συνέπειες τον τραυματισμό αρκετών διαδηλωτών και την προσαγωγή ενός».
Όπως ανέφερε στην ανακοίνωση ο Περισσός, «οι εργαζόμενοι της Κοζάνης, τα σωματεία και οι ενώσεις τους, καλούσαν σε συγκέντρωση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, την ώρα που πραγματοποιούταν συνέδριο για τη λεγόμενη “παραγωγική ανασυγκρότηση” της περιοχής και της χώρας, όπως έχουν κάθε δικαίωμα κι όχι μόνο τους απαγορεύτηκε η προσέγγιση του χώρου του συνεδρίου, αλλά δέχθηκαν και την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας