Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Το πάρτι του εθνικού εγκλήματος

Του Ζήση Πιτσιάβα, kozanimedia.gr
Ο Αλέξης Τσίπρας το Δεκέμβρη του 2014, ενώπιον κομματικού ακροατηρίου, έχοντας οδηγήσει τη χώρα ένα βήμα πριν τις πρόωρες εκλογές, προκειμένου να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες και τις παιδικές του αριστερές ιδεοληψίες, υπόσχεται στο λαό της Δυτικής Μακεδονίας τα εξής: «Το ξέφρενο κερδοσκοπικό πάρτι στο χώρο της ενέργειας θα τελειώσει. Θα τους χαλάσουμε το πάρτι…».
Λίγους μήνες νωρίτερα, χτυπημένος μάλλον από τον καύσωνα του Ιουλίου, χαρακτήριζε από τον ΑΗΣ Αμυνταίου «εθνικό έγκλημα την πώληση της ΔΕΗ», ενώ έκανε αναφορά και στο περιβόητο δημοψήφισμα για το θέμα της ΔΕΗ.

Στην ίδια ομιλία του, τον Δεκέμβρη του 2014, ο Αλέξης Τσίπρας, συνεπαρμένος από τα μηνύματα σαρώματος της εξουσίας που λάμβανε, έχοντας ποτίσει τον ελληνικό λαό με ψέμα, αόρατες λύσεις και μίσος για κάθε τι που θα αμφισβητούσε το σχέδιο  ανατροπής σε Ελλάδα και Ευρώπη, τόνιζε πως «η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ σημαίνει οπισθοδρόμηση για την περιοχή, νέες μεγάλες απώλειες θέσεων εργασίας για τον τόπο και απόλυτο έλεγχο κάποιων καρτέλ στην τοπική και εθνική οικονομία» και συμπλήρωνε: «Η χώρα θα γυρίσει 60 χρόνια πίσω. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η ΔΕΗ θα είναι δημόσια…»
Η Δυτική Μακεδονία σήμερα υποδέχεται κάποιον άλλον.
Υποδέχεται τον πρωθυπουργό που έβαλε την υπογραφή του στο εθνικό έγκλημα.
Τον πρωθυπουργό που όχι δεν χάλασε το πάρτι των καρτέλ, αλλά δίνει στο πιάτο το 40% των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.
Τον πρωθυπουργό που ρίχνει οριστικό μαύρο στη Δυτική Μακεδονία και τη στέλνει 60 χρόνια πίσω, χαρίζοντας την τοπική οικονομία σε κάποια καρτέλ, χωρίς μάλιστα δημοψήφισμα.
Τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης που θα γραφτεί στην ιστορία, ότι από τον ΑΗΣ όπου έδινε υποσχέσεις, από αυτόν ξεκινάει το ξεπούλημα της επιχείρησης.
Πως τα φέρνει έτσι καμιά φορά η ζωή ε;
Με αυτόν τον πρωθυπουργό η Δυτική Μακεδονία καλείται σήμερα να «συνομιλήσει» για την παραγωγική ανασυγκρότηση, σε ένα συνέδριο.
Με τους Υπουργούς αυτού του πρωθυπουργού η Δυτική Μακεδονία καλείται σήμερα να σχεδιάσει το μέλλον της.
Ε, λοιπόν ΟΧΙ
Με τον ηθικό αυτουργό και τον δράστη ενός εγκλήματος δε συνομιλείς σε ένα καλοστημένο πάρτι.
Οφείλεις να του χαλάσεις το πάρτι.
Όπως προσπάθησες να κάνεις το 2010 και σχεδόν τα κατάφερες, όταν στην περιοχή ερχόταν ένας άλλος πρωθυπουργός(ΓΑΠ).
Όπως έκανες με τον «δικό σου» Υπουργό Οικονομικών(Γιώργος Παπακωνσταντίνου) που δεν τον άφησες να ζυγώσει στην περιοχή με την πώληση της ΔΕΗ ανά χείρας.
Όπως το έκανες με τον Πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης(Κυριάκος Μητοτάκης), πριν λίγους μήνες, όταν και αυτός ανακοίνωσε τις δικές του θέσεις για το «εθνικό έγκλημα» και τελικά δεν έκανε καν τον κόπο να σε επισκεφθεί.
Στον δολοφόνο του εγκλήματος δεν στρώνεις κόκκινο χαλί να περάσει. Δεν περνάς λίγα λεπτά μαζί του για να του εξηγήσεις ότι δεν πρέπει να σε ξανασκοτώσει.
Με τον δολοφόνο δεν συμμετέχεις στο πάρτι που έχουν στήσει τα τοπικά «τσιράκια» του για να σου ρίξουν στάχτη στα μάτια, όταν μαζί με το δολοφόνο έλεγαν ότι δεν θα σε σκοτώσουν αλλά τώρα βλέπουν, ξέρουν και δεν μιλάνε.
Όποιος  χειροκροτεί το δολοφόνο, σίγουρα εξαρτάται από αυτόν. Κατανοητό…
Όποιος όμως συμβάλει στο πάρτι του δολοφόνου, ενώ εξαρτάται από το θύμα και τους συγγενείς του, μήπως κάνει χειρότερο έγκλημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας