Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Προχωρά το εγχείρημα δημιουργίας Τεχνόπολης στη Δυτική Μακεδονία για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας

Προχωρά στην εφαρμογή, η ιδέα δημιουργίας Τεχνόπολης στη Δυτική Μακεδονία, για την υποστήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Το εγχείρημα βρίσκεται υπό διερεύνηση και προετοιμασία το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης, κατά την επίσκεψη του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά τον περασμένο Ιανουάριο στην περιοχή.
Την περασμένη εβδομάδα έγινε η ανάθεση της «Μελέτης δημιουργίας θερμοκοιτίδων νέων καινοτόμων επιχειρήσεων με έμφαση στις Τ.Π.Ε. στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας», η οποία έχει ως βασικό στόχο τη δημιουργία σύγχρονων δομών υποστήριξης της νέας, καινοτόμου επιχειρηματικότητας, τουλάχιστον ενός «Φυτωρίου» ή «Θερμοκοιτίδας» (incubator) προσέλκυσης και αρχικής εγκατάστασης νεοφυών επιχειρήσεων, με έμφαση στην καινοτομία και στη σύγχρονη τεχνολογία.
Το «φυτώριο» θα συμβάλλει μέσα από τις υπηρεσίες του, στην υποστήριξη των νέων επιστημόνων στην Περιφέρεια και στη δημιουργία ενός βασικού υπόβαθρου για τη δημιουργική διασύνδεση της ακαδημαϊκής και της επιχειρηματικής κοινότητας.
Στο «Φυτώριο» θα μπορούν να φιλοξενηθούν, μετά από διαδικασία αξιολόγησης και την ανάδειξη συγκεκριμένων κριτηρίων, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης και έχουν ανάγκη καθοδήγησης και δικτύωσης, ώστε να δοκιμάσουν να εξελίξουν τις ιδέες τους σε προϊόντα και να αναπτύξουν τις δεξιότητες των ιδρυτικών τους ομάδων.
Η μελέτη χρηματοδοτείται από τον Άξονα 12 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Μακεδονία 2014-2020 και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερις μήνες από την ημερομηνία ανάθεσής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου