Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Κοζάνη: Στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ μίλησε ο Μ. Παπαδόπουλος

Nα βγει το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές πιο δυνατό, για να πιάσει τόπο και να μη μείνει μετέωρο το θετικό βήμα της πρώτης Κυριακής, κάλεσε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κοζάνη.
Στην ομιλία του μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Η ΕΕ ήταν, είναι και θα είναι αντιλαϊκή ιμπεριαλιστική συμμαχία με στόχο να θωρακίσει τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι ένα ουδέτερο πεδίο πάλης, ανάμεσα στο κεφάλαιο και στην εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ολόκληρη η ιστορία της ΕΕ απ' την ίδρυση της ως σήμερα, όλες οι συνθήκες και οι στρατηγικές αποφάσεις της, αποδεικνύουν ότι υπηρετεί αταλάντευτα και διαρκώς τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων. Ο σκοπός, ο στόχος κάθε συμμαχίας καθορίζει τα μέσα και τις πολιτικές της. Γι' αυτό για παράδειγμα δεν μπορεί η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, να μετατραπεί σε ΝΑΤΟ των λαών και της ειρήνης, επειδή θα αναδειχθούν νέες κυβερνήσεις σε κάποια απ' τα κράτη μέλη του.
Γι' αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνεται σε θέματα προστασίας απ' την ακραία φτώχεια. Για τον μισθωτό όμως, που καλείται να επιβιώσει ο ίδιος και η οικογένεια του σήμερα με 800 ευρώ, δεν δεσμεύεται ούτε καν για την επαναφορά του 13ου και του 14ουμισθού, ούτε δηλαδή για μια στοιχειώδη αύξηση μισθού. Δεν δεσμεύεται ότι θα καταργήσει τις μαύρες εργασιακές σχέσεις, τα ελαστικά ωράρια.
Εξαγγέλλει παραγωγική ανασυγκρότηση αλλά δεν λέει κουβέντα για τις υποχρεώσεις που ισχύουν για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, είτε υπάρχει τρόικα, είτε δεν υπάρχει, υποχρεώσεις που καθηλώνουν την εγχώρια παραγωγή της Ελλάδας.
Δεν λέει κουβέντα για τις ποσοστώσεις που επιβάλει η ΕΕ, στην εγχώρια παραγωγή στο κρέας, στο γάλα, στη ζάχαρη.
Φίλες και φίλοι πρέπει να επιλέξουμε:
Θα αποδεχθούμε ότι χάθηκαν για πάντα, ότι δεν μπορούν να ανακτηθούν οι τεράστιες απώλειες που είχαμε την περίοδο της κρίσης στο εισόδημα και στα δικαιώματα μας;
Θα υποβαθμίσουμε και θα περιορίσουμε τις επιλογές μας στο ποιος θα δώσει κάποια παραπάνω ψίχουλα για στοιχειώδη επιβίωση και προστασία απ' την ακραία φτώχια;
Πρέπει να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ. Δεν θέλουμε να επιβιώσουμε, θέλουμε και μπορούμε να ζήσουμε πολύ καλύτερα, και υπάρχουν σήμερα οι δυνατότητες για να το πετύχουμε.
Ολοι μαζί λοιπόν για να χαλάσουμε τα σχέδια και τις παγίδες της άρχουσας τάξης, να ακυρώσουμε με την ψήφο μας τα κάλπικα διλλήματα του νέου διπολισμού, να οργανώσουμε τη λαϊκή αντεπίθεση, να χτυπήσουμε από καλύτερες θέσεις τον πραγματικό μας αντίπαλο.
Μιλήστε παντού στη δουλειά, στη γειτονιά, στο χωριό , σ' αυτούς που ακόμα σωπαίνουν και προβληματίζονται. Ελάτε να βγάλουμε το ΚΚΕ πιο δυνατό, πιο ισχυρό στις ευρωεκλογές, ελάτε να ολοκληρώσουμε το θετικό βήμα που κάναμε την πρώτη Κυριακή, να μην το αφήσουμε μετέωρο, να μετρήσει, να πιάσει τόπο».
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας