Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Στο 72% η αποχή στο Βελβεντό (με υπολογισμό στους εγγεγραμμένους)

Από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Στο 72% έφτασε στο Βελβεντό το ποσοστό της αποχής από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, καθώς η συμμετοχή διαμορφώθηκε στο 28%, αφού ψήφισαν 1350 δημότες σε σύνολο 4.700 εγγεγραμμένων.
Τα παραπάνω ανέφερε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ο πρώην δήμαρχος Βελβεντού Μάκης Μπελιάς, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι συνήθως στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουν περίπου 3.200 άνθρωποι από την περιοχή, διότι πολλοί δημότες διαμένουν εκτός Δυτικής Μακεδονίας ή εκτός Ελλάδος.
Ο κ. Μπελιάς ρωτήθηκε αν είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, δεδομένης της απόφασης που ελήφθη στο τοπικό δημοψήφισμα τον περασμένο Μάρτιο, όπου αποφασίστηκε η αποχή των κατοίκων του Βελβεντού από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταξή του στον ενιαίο καλλικρατικό δήμο Σερβίων-Βελβεντού.

“Το ζήτημα δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα της συμμετοχής του κόσμου στον πρώτο γύρο των εκλογών. Έχει να κάνει πλέον με τη συμμετοχή όλων- και εκείνων που είχαν ψηφίσει υπέρ της αποχής και εκείνων που είχαν ψηφίσει κατά- στη συνέχιση του αγώνα για την αυτοδιοίκηση της περιοχής και στην προσπάθεια ανασύστασης του δήμου Βελβεντού” απάντησε.
Στο μεταξύ, ο Δήμος Σερβίων–Βελβεντού οδηγείται, την ερχόμενη Κυριακή, σε δεύτερο γύρο αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς, με ποσοστό ενσωμάτωσης 98,28% ο μέχρι τώρα δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος συγκέντρωσε ποσοστό 44,22% και θα αναμετρηθεί με τον Αθανάσιο Κοσματόπουλο (μέχρι τώρα θεματικό περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Δακή) που έλαβε 40,12%.
Προκειμένου να προσδιορίσουν τη στάση που θα κρατήσουν στον δεύτερο γύρο, οι κάτοικοι του Βελβεντού καλούνται αύριο σε νέα γενική συνέλευση.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγγεγραμμένοι Εκλογείς 2.340 Ακυρα 28 (2,75%) επί των ψηφισάντων
Ψηφίσαντες Εκλογείς 1.018 (43,50%) επί των εγγεγραμμένων Λευκά 2 (0,20%) επί των ψηφισάντων
Σύνολο Άκυρων-Λευκών 30 (2,95%) επί των ψηφισάντων Αποχή 1.322 (56,50%) επί των εγγεγραμμένων
Έγκυρα 988 (97,05%) επί των ψηφισάντων



Ρε Μπελιά και επειδή η αποχή στο Λιβαδερό ήταν 57% πρέπει να πούμε ότι και το Λιβαδερό θέλει την ανεξαρτησία του;Aντε Δισερή ξεκίνα και συ μιας και ο Τσιαμτσός σου πήρε το Τοπικό.

Η ΜΚΟ έχει τελειώσει ψήφισαν περισσότεροι από 1027.Αντε στον πάγο για 5 χρόνια και μετά βλέπουμε.Και ψηφίστε και Κοσμαδόπουλο να σε τελειώσει να τελειώνουμε με το Βελβεντό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Kαλά οι 1027 ήταν το 75% του δημοψηφίσματος ενώ οι σημερινοί ψηφοφόροι που είναι 1350 το 28%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μαθηματικάρα Μπελιά ωραίους αριθμούς βγάζεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα 72% αποχή!! Το καταλαβαίνω να υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος ή να μη βρίσκεσαι εκεί αλλά να είσαι στο χωριό και να μη πας να ψηφίσεις δε το καταλαβαίνω!! Την ώρα που η χώρα "βουλιάζει", χιλιάδες άνθρωποι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, το Βελβεντό έχει την τύχη να είναι ένα από τα πιο πλούσια χωριά και προφανώς δεν εννοώ οικονομικά αλλά από άποψη φυσικής ομορφιάς, πολιτισμού και ζωντάνιας γιατί λοιπόν οι κάτοικοι του να μην έχουν λόγο στο ποιος θα διαχειριστεί όλα αυτά τα αγαθά??? ?Δεν νομίζω πως είστε άβουλοι ούτε και άνθρωποι χαμηλής νοημοσύνης...Το σχέδιο Καλλικράτης λογικά δεν αποφασίστηκε από 5-6 Σερβιώτες γιατί δεν είχαν τι να κάνουν αλλά από ανώτερους υποτιθέμενους ρυθμιστές για το υποτιθέμενο καλό αυτής της χώρας!! Γιατί λοιπόν τόσος θυμός και τόση εχθρότητα ανάμεσα σ' αυτά τα 2 χωριά???Δε νομίζω πως έχετε να χωρίσετε κάτι!! Βάλτε πίσω το "εγώ" σας και δουλέψτε το "εμείς"!!

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΜΠΕΛΙΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ...ΜΠΕΛΙΑ!!!...
ΑΝΤΕ ΡΕ ΞΥΠΝΑ ΑΠ΄ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ .."ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΕΕΕΕ!! ΑΡΙΣΤΕΡΕ!!!!"....
ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ..ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΣΕ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΕ ΟΛΟΡΘΟΙ!!!
ΤΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ???... ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΣ???...
ΜΑ ΤΟΣΟ ΣΤΡΑΒΟΜΑΡΑ......

Ανώνυμος είπε...

Tελικά θα μας τρελάνουν.Μας περνούν για ανόητους ή είναι βλάκες.Όπως τους βολεύει. Στο ΄"διήμερο" δημοψήφισμα- άλλη πρωτοτυπία κι αυτή- η ψηφοφορία για αποχή από τις εκλογές ανέδειξε 72% επί των ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ και το τυμπάνιζαν.Τώρα η αποχή,λένε, είναι 72% επί των ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ. Δεν ντρέπονται τελικά.







Ανώνυμος είπε...

Tελικά θα μας τρελάνουν.Μας περνούν για ανόητους ή είναι βλάκες.Όπως τους βολεύει. Στο ΄"διήμερο" δημοψήφισμα- άλλη πρωτοτυπία κι αυτή- η ψηφοφορία για αποχή από τις εκλογές ανέδειξε 72% επί των ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ και το τυμπάνιζαν.Τώρα η αποχή,λένε, είναι 72% επί των ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ. Δεν ντρέπονται τελικά.







Ανώνυμος είπε...

1. Πλέον με τους 1300 ψηφισάντες δεν υφίσταται ΜΚΟ
2. Το Βελβεντό θα πρέπει να έχει δυνατή εκπροσώπηση στο Δήμο γι αυτό θα πρέπει να πάνε όλοι να ψηφίσουν την επόμενη Κυριακή
3. Όσοι μπλέκουν τα κομματικά (ΠΑΣΟΚ κτλ) με τον αγώνα του Βελβεντού θα τους γράψει η ιστορία με μελανά χρώματα.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο γελοίος μπορεί να καταντήσει κάποιος.

Οι 1026 που είπαν οχι στη συμμετοχή στις εκλογές, ηταν το 75% των Βελβεντινών.
Οι 1367 που ψήφισαν στις εκλογές είναι το 28%.

Ο άνθρωπος είναι οικονομολόγος και μάλιστα πληρώνεται απο τους φόρους μας. Αν αυτά που ισχυρίζεται αξιολογούνταν απο κάποια επιτροπή αξιολόγησης, θα έπρεπε τουλάχιστον να αποχωρήσει απο τη δουλειά του και τη θέση του να πάρει ενα νέο παιδί.
Το ασπρο μαύρο, πάλι;

Τον Ιούνιο του 2010 ο λαός του Βελβεντού εξαπατήθηκε. Πως; ΠΡΟΤΟΥ ΨΗΦιΣΤΕΙ ο Καλλικράτης, αρον-αρον στήθηκε το δημοψήφισμα με την ερώτηση αν συμφωνούμε με τη συννένωση. Ολος ο κόσμος είπε ΟΧΙ. Τι θα έλεγε;
Τα δεδομένα ομως αλλαξαν με την ψήφιση του Καλλικράτη. Απο κει κι επειτα, αρκετοί συμπολίτες μας, που εχουν λίγο ακαυτο μυαλό στο κεφάλι, και δεν είχαν το δάκτυλο στο μέλι, ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ με την προγούμενη απόφασή τους, γιατί είδαν οτι δεν υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει κάτι. ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, αλλα δεν είδαμε το ιδο νωρίς, τις μεθοδεύσεις των δύο πρώην.

Αν οι δύο γνωστοί πατριώτες, αγαπούσαν ΚΑΙ τον τόπο τους, εκτός απο την τσέπη τους και τις φιλοδοξίες τους, θα εκαμναν το δεύτερο δημοψήφισμα, οχι το 2014, αλλα πριν τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Αν ομως το εκαναν τότε, σύμφωνα με τα δεδομένα του 2010, που ολη η περιοχή Σερβιων-Βελβεντού ήθελε εναν νοικοκύρη για δήμαρχο απο το Βελβεντο, θα γινόταν δήμαρχος ο Γιάννης κι αυτοί θα ηταν πάλι εξω απ” το παιχνίδι.

Ανώνυμος είπε...

Το να είναι γελοίος κάποιος λίγο το κακό,σε προκαλεί καί γέλιο.Το χειρότερο είναι ο επικίνδυνος. Ποιός είναι ο Μπελιάς,ποιά η ιδιότητά του σήμερα,ποιούς εκπροσωπεί και τακτικά φιγουράρει με απίθανες δηλώσεις στα ΜΜΕ.Επιτέλους θα αφήσουν τους Βελβεντινούς να αποφασίσουν ελεύθερα,δημοκρατικά για τον τόπο τους?

Ανώνυμος είπε...

ρε 4,05 δεν γ...ιεσαι λεω.

Ανώνυμος είπε...

9,24 είναι ένας βολεμένος του συριζα.Σήμερα δεν εκπροσωπεί τίποτα και κανέναν.

Βασίλης Ταχτσίδης είπε...

ΦΙΡΜΑΝΙΑ ΜΟΙΡΑΖΕ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ….κλπ
Αλλά κατά πως φάνηκε τους γύρισαν μπούμερανγκ , γιατί ο κόσμος ΔΕΝ πίστεψε : Πως με τη μη συμμετοχή του στις εκλογές θα έβλεπε
κάτι διαφορετικό απ’ ότι είδε τα τελευταία τέσσερα χρόνια .
Πως ο αγώνας της συντονιστικής επιτροπής για την απομόνωση του Βελβεντού
θα δυνάμωνε και θα ισχυροποιούνταν αν δεν συμμετείχαμε στις εκλογές .
Πως η αποχή μας θα έδινε το σημαντικότερο επιχείρημα στην δημοτική εξουσία
να παίρνει αποφάσεις για εμάς , χωρίς εμάς.
Πως η αποχή μας δεν είναι αποχή διαμαρτυρίας , αλλά αδιαφορίας για τον τόπο.
Ότι η συμμετοχή μας στις εκλογές δεν αποτελεί << νίκη >> αυτών που αδιαφορούν στις δήθεν συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις
αλλά νίκη ενάντια σ’ αυτούς που λοιδορούν εμάς και περιφρονούν την δημοκρατία και το ίδιο το Βελβεντό.
Η συμμετοχή στις εκλογές εξέφρασε σε κάθε περίπτωση τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας μας και δεν νομιμοποίησε οποιαδήποτε (εκπροσώπησή μας).
Οι πολίτες έκλεισαν τα αυτιά τους στους υποκριτές και στους φαρισαίους που προσπαθούσαν τις τελευταίες ημέρες να μας δελεάσουν με την προπαγάνδα τους, τον εκφοβισμό και τις ψευτιές τους.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ,
ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
ΓΙΑ ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ (ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ)
ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΛΩΝ.
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ.

Αλλά εσύ μας άφησες νωρίς,
την αλλαγή της εποχής δεν πρόφτασες να δεις.
Να δεις τρελή συμμετοχή παρ’ όλα τα φιρμάνια,
που μοίραζαν εδώ κι εκεί της ΜΚΟ τ’ αλάνια.

Δικαιώθηκες φίλε , κρίμα που δεν εισ’ εδώ να το χαρείς .

Το Προφίλ μας