Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

H πετριά

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Πριν απο μερικά χρόνια μια τραγουδίστρια που έως τότε ζούσε τραγουδώντας στα πανηγύρια, σε μια νύχτα έγινε η αγαπημένη trash περσόνα των τηλεοπτικών εκπομπών, ικανοποιώντας κάθε ανόητη απαίτησή τους. Κι εκεί που όλοι πίστευαν ότι η γυναίκα με το αυθεντικό λαϊκό στυλ απλά κάνει κι αυτή το κέφι της, εκείνη άρχισε να ισχυρίζεται ότι θεραπεύει τον καρκίνο και λίγο μετά κατέληξε στο ψυχιατρείο ύστερα από αμόκ.
Δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που έπαθε εξάρτηση από την τηλεόραση και δεν άντεχε από κάποιο σημείο και μετά να μην ασχολούνται μαζί της, νιώθοντας την ανάγκη να φθάσει σε όλο και πιο ακραία πράγματα.

Η κόκκινη γραμμή μεταξύ μεταξύ έκθεσης στα μέσα και τελικά «καψίματος» από την υπερβολική δημοσιότητα (burnout syndrome) είναι τόσο λεπτή και δυσδιάκριτη για εκείνον που δεν μπορεί να τη διαχειριστεί.

Εκείνος που έχει την πετριά γλιστράει όλο και πιο βαθειά σ’ ένα σκοτεινό τούνελ, κάνοντας διάφορες υπερβολικές κινήσεις και εκτοξεύοντας ασυναρτησίες, με στόχο να φέρει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.
Τον τελευταίο καιρό το φαινόμενο μετακόμισε εντός του κοινοβουλίου, επιτείνοντας την ήδη θλιβερή εικόνα και καταδικάζοντας τον ήδη ξεπεσμένο πολιτικό διάλογο σε εμμονικές επαναλήψεις και νοσηρές φαντασιώσεις στις οποίες δίνεται πολύ περισσότερος χώρος και χρόνος απ’ ότι πραγματικά τους αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας