Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ρεύμα πολιτών Εορδαίας: ανακοίνωση υποψηφιοτήτων Περρου Θοδωρή, Ζένιας Σαλβαρά Μιχαηλίδου, Ευγενίας Κατσίδου και Χρήστου Αποστολίδη


Πώς έγινε και μ’ ένα πέτρινο χέρι συγυρίσαμε  το σπίτι μας και τη ζωή μας;
Γ. Ρίτσος
Λένε πως ζούμε σε πέτρινα χρόνια, δύσκολα.
Λένε ακόμη πως εμείς είμαστε οι υπεύθυνοι γι΄ αυτό και κάθε φορά μας τιμωρούν βάζοντας το πέτρινο χέρι τους για να συγυρίσουν την ζωή μας.

Να την κάνουν και αυτή πέτρινη και άψυχη, να κάνουν εμάς τους νέους ανθρώπους αγάλματα της ζωής.
Γιατί έτσι θέλουν να βλέπουμε το μέλλον.
Ακίνητοι και σιωπηλοί.
Είμαι 19 χρονών, μαθητής του Β΄ ΕΠΑΛ και σπουδάζω παράλληλα στην Αναξαγόρειο Μουσική Σχολή Πτολεμαΐδας.
Είμαι από τα 17 μου χρόνια μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχω ενεργά στο μαθητικό κίνημα.
Συμμετέχω στα κοινά, γιατί θέλω να νιώθω χρήσιμος. Να νιώθω ενεργός πολίτης που έχει λόγο για το μέλλον του και δεν θέλει να το χαρίσει σε κανέναν.
Περπατώ καθημερινά σε αυτή την πόλη που ξεθωριάζει και δεν αφήνει χώρο στους νέους ανθρώπους. Δικαιούμαι όμως να ονειρεύομαι το αύριο με περισσότερο χρώμα και περισσότερο χώρο για την νεολαία.
Βλέπω με τους φίλους μου και τους συμμαθητές μου, το αύριο που μας ετοιμάζουν.
Είναι ένα αύριο χωρίς δουλειά, χωρίς ενδιαφέροντα, χωρίς ζωή.
Γι΄ αυτό συμμετέχω, αντιστέκομαι και αγωνίζομαι μαζί σας.
Γι΄ αυτό πρέπει εμείς οι νέοι άνθρωποι να αντισταθούμε.
Για πάρουμε πίσω την ζωή μας.  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΖΕΝΙΑΣ ΣΑΛΒΑΡΑ ΜΙΧΑΙΛΙΔΟΥ
Πολίτες της Εορδαίας
Ζούμε σε μία περιοχή που εκ των πραγμάτων θα έπρεπε να είναι το στολίδι της Β. Ελλάδας.
Έχουμε καταντήσει χώρος πανελλαδικών αποβλήτων λόγω της ανικανότητας των εκάστοτε δημοτικών αρχών να διαμορφώσουν έναν διεκδικητικό λόγο για τον τόπο μας.
Η αποδιοργάνωση η αποδόμηση και η απαξίωση της περιοχής μας με οδήγησε στο να συμμετέχω ενεργά σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές και να ζητήσω την ψήφο σας.
Τα τελευταία χρόνια έχω αγωνιστεί ενεργά σε κινηματικές δράσεις, τόσο για την δημιουργία νέων συνθηκών επιβίωσης των πολιτών αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των επιχειρήσεων στην περιοχή μας.
Καλώ σε συστράτευση όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων  του σήμερα, με την ενεργή συμμετοχή του πολίτη και την άσκηση πίεσης στις κυβερνητικές αποφάσεις.
Γεννήθηκα στην Πτολεμαΐδα, είμαι απόφοιτη του τμήματος λογιστικής του ΤΕΙ Λάρισας και διατηρώ εμπορικό κατάστημα.
Είμαι παντρεμένη με τον Σαλβαρά Ιωάννη απόστρατο αξιωματικό της πολεμικής αεροπορίας και έχω δύο γιους. Τον Γρηγόρη (φοιτητή στο 3ο έτος της Ιατρικής) και τον Τρύφωνα (μαθητή της τρίτης Δημοτικού).
Ασχολούμαι με τα κοινά ως εθελόντρια.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΣΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑΣ
Φίλες και φίλοι,
Τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά ανεργίας στην περιοχή μας, ιδιαίτερα στο χώρο της νεολαίας μας, αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια, αλλά και της ουσιαστικά ανύπαρκτης αντίδρασης της τοπικής εξουσίας σε απολύσεις, λουκέτα επιχειρήσεων και συρρίκνωση υπηρεσιών,
Η μόλυνση του περιβάλλοντος , που εισέπραξε ως τίμημα η τοπική μας κοινωνία για τη μετατροπή του φυσικού χώρου σε ενεργειακό κέντρο,  χωρίς όρους προστασίας με τη σιωπηρή συναίνεση των τοπικών αρχών,
Η εξαθλίωση που βιώνουμε όλοι καθημερινά από τις περικοπές των μισθών και την υπερφορολόγηση, συμπεριλαμβανομένων και των υψηλών δημοτικών τελών,
Η ταλαιπωρία που υφιστάμεθα από την αποψίλωση της πόλης μας από τις αναγκαίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών υπηρεσίες και κοινωνικές δομές(Νοσοκομείο, ΔΥΟ, ΟΑΕΕ κ.λ.π.)
Η απουσία προοπτικής ανάπτυξης του τόπου μας με το ξεπούλημα της ΔΕΗ, την ελαχιστοποίηση της καλλιεργήσιμης γης, που απαλλοτριώθηκε από τη ΔΕΗ, με δέσμευση επαναπόδοσης, που ωστόσο «εν μια νυκτί» αθετήθηκε μονομερώς χωρίς τις αντιδράσεις και πάλι των τοπικών αρχών,
Η μη αξιοποίηση, προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της καταπολέμησης της ανεργίας, των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, αλλά και του τοπικού πόρου,
Και άλλα πολλά, όπως επέκταση τηλεθέρμανσης, μετεγκαταστάσεις οικισμών, σχολικά κτίρια, χρηματοδότηση σχολείων, εγκατάλειψη, στη φθορά του χρόνου και στις ληστρικές διαθέσεις ιδιωτών, δημοσίων κτισμάτων πληρωμένων με τον ιδρώτα του λαού, αισθητική κακοποίηση κ.λ.π.
Εκτιμώ ότι δεν αφήνουν περιθώρια επανάπαυσης και ολιγωρίας στους σκεπτόμενους  πολίτες της περιοχής μας, αλλά επιβάλλουν αφύπνιση της κοινωνικής και πολιτικής μας συνείδησης και δυναμική δραστηριοποίηση για τη διεκδίκηση αυτών που είναι αναγκαίοι όροι ύπαρξης και που, σε τελική ανάλυση, δικαιούμαστε.
Γι’ αυτό αποφάσισα να κατέβω υποψήφια δημοτική σύμβουλος  με το συνδυασμό «Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας» με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Ζαραφίδη και να εργαστώ προς την κατεύθυνση της επίλυσης των παραπάνω προβλημάτων.
Καλώ, λοιπόν, όλους σας να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή, για να έχουμε ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΕΟΡΔΑΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!

*H Kατσίδου  Ευγενία του Συμεών και της Ελπίδας είναι  σύζυγος Νικολάου Καραδήμου (υπαλλήλου ΙΓΜΕ),  έχει δύο παιδιά, την Τάνια (δικηγόρο) και τον Δημήτρη (στρατιωτικό γιατρό), κατάγεται από τον Άγιο Χριστόφορο, μένει στην Πτολεμαΐδα και είναι καθηγήτρια φιλόλογος στο 1ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

Ονομάζομαι Χρήστος Αποστολίδης  του Γεωργίου και της Κυριακής,  είμαι παντρεμένος με την Ξανθίππη Χαλυβδοπούλου και έχω μία κόρη την Κυριακή.
Είμαι απόφοιτος του εξαταξίου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας και της Μέσης Σχολής Εργοδηγών Μηχανολόγων.
Σπούδασα δύο χρόνια στην σχολή Κινηματογράφου Θεάτρου του Στέλιου Μωυσίδη στην Αθήνα.
Η ζωή μου όλη είναι ένας διαρκής αγώνας τόσο σε προσωπικό όσο και συλλογικό επίπεδο στον χώρο της ΔΕΗ.
Επέλεξα να κατέβω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Δημοτική Κίνηση «Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας» και υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Ζαραφίδη.
Σας υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να είμαι μαζί σας στην πρώτη γραμμή, στους καθημερινούς αγώνες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας