Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ο διάλογος του Θέμη Μουμουλίδη στην Καστοριά

Με θέμα την παραγωγική ανασυγκρότηση και ιδιαίτερη αναφορά στην γούνα και τον τουρισμό, έγινε την Παρασκευή 11 Απριλίου, στο Ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΟΣ της Καστοριάς, η θεματική εκδήλωση – συζήτηση του συνδυασμού «αλλάΖουμε εποχή» με υποψήφιο Περιφερειάρχη το Θέμη Μουμουλίδη.


Την εκδήλωση άνοιξε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θέμης Μουμουλίδης, που αποτελεί την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για τη Δυτική Μακεδονία, τονίζοντας ότι, η συζήτηση που θα ακολουθήσει είναι μέρος της λογικής του συνδυασμού του, όλα, μα όλα τα θέματα που απασχολούν τη Δυτική Μακεδονία, να αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου, όχι μόνο προεκλογικά που θα χρησιμεύσουν στη διαμόρφωση του προγράμματος του συνδυασμού «αλλάΖουμε εποχή», αλλά διαρκώς και μετά τις εκλογές και για όλη την πενταετία που θα διαρκέσει η θητεία της Περιφερειακής Αρχής που θα επιλεγεί, από όποια θέση και αν προσδιορίσει με την ψήφο του για το συνδυασμό μας ο λαός της Περιφέρειας. Διαισθανόμαστε ότι η Δυτική Μακεδονία θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών και θα αλλάξει εποχή.


Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση έκαναν, ο υποψήφιος αντιπεριφεριάρχης της Περιφερειακής ενότητας Καστοριάς Χατζηζαμάνης Αθανάσιος και βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Διαμαντόπουλος Ευάγγελος.

Εισηγούμενος το θέμα της παραγωγικής ανασυγκρότησης ο οικονομολόγος Αποστολίδης Γιάννης, τόνισε χαρακτηριστικά ότι η ουσία της κρίσης είναι η μετάβαση από μια ορισμένη κατάσταση σε μια νέα. Η νέα κατάσταση στην οποία μας οδηγεί η ασκούμενη πολιτική των μνημονίων, έχει αρχίσει να διαφαίνεται καθώς όσα περιλαμβάνουν τα μνημόνια δεν έχουν ακόμη εξειδικευτεί και πολλά από αυτά που έχουν εξειδικευτεί, δεν εφαρμόζονται ακόμη. Θα εφαρμοστούν αργότερα ως μέτρα που ισχύουν από παληά. Η ένταση της κρίσης στη Δυτική Μακεδονία, που δεν είναι καινούρια, φωνάζει εδώ και είκοσι χρόνια για την ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιφέρειας. Να φύγει από τις μονοκαλλιέργειες του λιγνίτη και της γούνας στις περιοχές Κοζάνης – Φλώρινας και Καστοριάς – Σιάτιστας αντίστοιχα. Φωνάζει με την υψηλή ανεργία, που σήμερα καταπολεμάτε με τη μερική απασχόληση των 200 ή 300 € το μήνα. Προσδιορίζοντας την άλλη πολιτική που απαιτείται, τόνισε:
-          χρειαζόμαστε δομές και όχι τόσο υποδομές που είτε μένουν ημιτελείς είτε δεν λειτουργούν και καταστρέφονται,
-          πολιτικές ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Δυτικομακεδονικήςγής και των ανθρώπων της και όχι περιγραφή τους
-          εργαλείων και μέτρων αειφορικού χαρακτήρα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα των νέων
-          μέτρα στήριξης της κοινωνικής οικονομίας και των συλλογικών οικονομικών δραστηριοτήτων.

Την εξειδίκευση στους τομείς της γούνας και του τουρισμού, έκανε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του Σύριζα, Χατζηζαμάνης Σάκης, ο οποίος τόνισε ότι έχουν γίνει αναλυτικές επεξεργασίες θέσεων με επιστημονικό τρόπο, για τα μέτρα που απαιτούνται για να αναπτυχθεί η γούνα με την αύξηση της απόδοσης για την εθνική οικονομία, ενώ με την ανάπτυξη του τουρισμού που η περιφέρεια έχει πολλά αναξιοποίητα πλεονεκτήματα, μπορούν να αναπτυχθούν και άλλοι κλάδοι της τοπικής οικονομίας, όπως το αγροδιατροφικόσύμπλεγα κ.α.

Στη συζήτηση που ακολούθησε τοποθετήθηκαν εκ μέρους του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών ο κ. Παναγιώτου, για τα θέματα της γούνας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη στήριξης της σχολής γουνοποιίας και τέθηκαν με ένταση τα θέματα της ανάγκης προσανατολισμού της αγροτικής παραγωγής στην περιφερειακή ενότητα της Καστοριάς στις βιολογικές καλλιέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος και της λίμνης της, καθώς και οι μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού και την ανάγκη επένδυσης στη δημιουργία ονόματος – προορισμού της περιοχής που μπορεί να έχει τουρισμό όλο το δωδεκάμηνο και όχι εποχιακά.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θέμης Μουμουλίδης με το συνδυασμό «αλλάΖουμε εποχή», εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γόνιμο διάλογο και τις εποικοδομητικές προτάσεις που έγιναν και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την ανταπόκρισή τους.
Αυτός ο διάλογος που ξεκίνησε αυτές τις ημέρες θα έχει μία δεύτερη συνέχεια, όχι τόσο εξειδικευμένη και με μεγαλύτερη θεματολογία είπε ο υποψήφιος περιφερειάρχης..
Ο θεσμός της περιφέρειας δεν λειτούργησε ποτέ.
Λειτούργησε όπως το υδροκέφαλο κράτος της Αθήνας ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εμείς έχουμε μία άλλη κουλτούρα για την συνύπαρξη της κοινωνίας που πρέπει να την αναδείξουμε στην κατεύθυνση ενός συνολικού περιφερειακού σχεδιασμού.
Είναι αυτονόητο ότι για να υπάρξει ανάπτυξη στην ΔΜ χρειάζονται μία σειρά από προϋποθέσεις.
Ότι δικαιούται η κάθε κοινωνία πρέπει να το έχειείπε ο Θέμης Μουμουλίδηςτονίζοντας πως «για μας ο διάλογος με την κοινωνία είναι η πεμπτουσία της πολιτικής μας. Έτσι θα συνεχίσουμε, έτσι θα διοικήσουμε!»


Δείτε τα βίντεο εδώ: 
ΘΕΜΑΤΙΚΗ: ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΕΜΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΗ: ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΑΚΗ ΧΑΤΖΗΖΑΜΑΝΗ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΗ: ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ



ΘΕΜΑΤΙΚΗ: ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ 
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΕΜΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας