Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Πολιτική Διακήρυξη και Υποψήφιοι του Συνδυασμού "Αλλάζουμε Εποχή" του Θέμη Μουμουλίδη

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,
μια προικισμένη σε πόρους και ομορφιά Περιφέρεια της Ελληνικής γης, θέλουμε να  υπηρετήσουμε. Τη Δυτική  Μακεδονία.
Μια ιδιαίτερη γαιοπολιτικά περιφέρεια επιδιώκουμε να σφραγίσουμε με τη διακυβέρνησή μας, μια γωνιά  του ελληνικού βορρά που όχι μόνο εγκαταλείφτηκε από το κεντρικό κράτος, αλλά καταδιώκεται πλέον [π.χ. ΔΕΗ].
Μακραίωνη η ιστορία της και ηχηρή η κατά περιόδους ακμή της.

Στους νεότερους χρόνους ένα πλούσιο οικονομικά και πολιτισμικά παρελθόν τη χαρακτηρίζει. Έμποροι και επιστήμονες αξιοποιώντας  τους ανοιχτούς δρόμους στη Βαλκανική και τη Μεσευρώπη , στο γυρισμό τους, εκτός των άλλων, έφερναν και μπόλιαζαν τις απελευθερωτικές ιδέες του Διαφωτισμού.
Η με αίμα ποτισμένη συμμετοχή των αντάρτικων σωμάτων και των ιερωμένων στο Μακεδονικό αγώνα και στην εθνική αντίσταση, μας κληροδοτεί το αναναγκαίο αγωνιστικό φρόνημα για τις ιδιαίτερα δύσκολες σημερινές συνθήκες και μας δεσμεύει να τις υπερβούμε για να καταστήσουμε τη Δυτική  Μακεδονία Πύλη για τα τα Βαλκάνια και την Ευρώπη και σημαντικό Βαλκανικό Κέντρο.
Τούτες τις μέρες εκατοντάδες άνθρωποι, ξεπερνώντας τη μεθοδευμένη επί δεκαετίες εξατομίκευση και αδιαφορία , συστρατευτήκαμε στο εμείς.
Τούτες τις μέρες υπερβαίνοντας τα κομματικά χαρακώματα συστρατευτήκαμε από την κοινή διαπίστωση του ελλείμματος της εθνικής ανεξαρτησίας και της καταρράκωσης της ανθρώπινης ζωής και δεσμευτήκαμε ν’ αλλάξουμε τα πράγματα στον τόπο μας , τη Δυτική Μακεδονία.
Στον 21ο αιώνα ,καθώς δεν έχουν γίνει τα αυτονόητα,  η περιοχή μας ζει αποκομμένη από την σύγχρονη ευρωπαική πραγματικότητα.Υπάρχουν έργα που θα μπορούσαν να έχουν υλοποιηθεί και να έχουν δημιουργήσει πνεύμονες ανάπτυξης και επικοινωνίας των τοπικών κοινωνιών [σχεδιασμός ματαλιγνιτικής περιόδου , οδικό δίκτυο, προστασία περιβάλλοντος, μη αξιοποίηση προγραμμάτων και θεσμών κ.ά]. Η περιοχή με τη μεγαλύτερη ανεργία, με τον πλέον γηρασμένο πληθυσμό, με τους υψηλότερους δείκτες μόλυνσης περιβάλλοντος, δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει στο περιθώριο της αναπτυξιακής πολιτικής.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ
Συνεχίζουμε το διάλογό μας με τους φορείς και τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας. Ακούμε και συζητάμε τις προτάσεις τους. Διαμορφώνουμε το αναλυτικό πρόγραμμά μας μέσα από προγραμματισμένες θεματικές ενότητες. Προτείνουμε την παράλληλη αντιμετώπιση όλων των βασικών προβλημάτων.
·         ΕΝΕΡΓΕΙΑ- ΔΕΗ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Το σχέδιο για την πώληση της ΔΕΗ, δεν σταματά στη δημιουργία της ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ. Πρόκειται για καλά οργανωμένο σχέδιο, που θα ολοκληρωθεί με την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, με απρόβλεπτες συνέπειες. Ωστόσο, το θέμα της ΔΕΗ, δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων της. Αντιστεκόμαστε στον κοινωνικό αυτοματισμό, που θέτει αντιμέτωπους τους εργαζομένους με την κοινωνία. Η υπόθεση ΔΕΗ, είναι εθνική υπόθεση. Λέμε κατηγορηματικά ΟΧΙ στην πώληση έστω και μέρους της ΔΕΗ, που θα οδηγήσει στην απόλυτη παρακμή της περιοχής μας.
- Εφαρμογήαπό την ΔΕΗ των νόμων του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων.
- Αύξηση  του τοπικού πόρου στο 1,5% από 0,5% σήμερα.
- Προτείνουμε κανόνες που θα διασφαλίζουν τη διαφάνεια στην ένταξη, την υλοποίηση και την παρακολούθηση των έργων, αλλά και την αποτελεσματική διαχείριση των πόρων, μέσα από τη συγκριτική αξιολόγηση των προτάσεων των ενδιαφερομένων, που υποβάλλονται ύστερα από δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
- Προτείνουμε Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επεισοδίων, που και συχνά είναι και ακραία.
- Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων για τη μεταλιγνιτική περίοδο, έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει. Ένας τέτοιος σχεδιασμός θα είναι η βάση για όποιους άλλους σχεδιασμούς στην περιφέρεια [ ΕΣΠΑ, ΕΑΠ κλπ.]
·         ΑΝΕΡΓΙΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Στη Δυτική Μακεδονία οι πραγματικά απασχολούμενοι είναι λιγότεροι από το 50% του πληθυσμού της, όταν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ο στόχος είναι 70%.
-Πρώτος στόχος , η δημιουργία συνθηκών – μέσα από ένα σύνολο προτάσεων-  για την άμεση μείωση της ανεργίας. Με διεκδίκηση πόρων και αρμοδιοτήτων. Με σχεδιασμό δράσεων. Με υιοθέτηση του κριτήριου συμβολής στην απασχόληση για κάθε δαπάνη, για κάθε έργο. Με στήριξη της επιχειρηματικότητας – ειδικά των νέων – και της εξωστρέφειας.
·         ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΥΓΕΙΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
-Άμεση εφαρμογή του «σοκ» ανακούφισης των ασθενών κοινωνικά ομάδων.
-Κανείς συνάνθρωπος μας μόνος και αβοήθητος στην κρίση.
-Δημόσια Δωρεάν Υγεία για κάθε κάτοικο της Δ.Μακεδονίας
-Αναδιοργάνωση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας. Άμεση ουσιαστική βελτίωση της προστασίας που παρέχεται προς τους πολίτες.
-Μαζί με τους δήμους της περιφέρειας, κοινωνικούς φορείς, συλλογικότητες και εθελοντές -ενθαρρύνουμε τη συνέχιση δομών αλληλεγγύης και τη δημιουργία και ενεργοποίηση νέων.
-Υπερασπιζόμαστε δυναμικά την πρώτη κατοικία.
·         ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ – ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ
-Ενθάρρυνση , διευκόλυνση και υποστήριξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και δράσεων σε επιλεγμένους κλάδους και περιοχές.
- Κεντρική προτεραιότητα οι κλάδοι που έχουν ή μπορεί να έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό (γούνα, κρασί, τρόφιμα , ποτά κ.ά.)
- Υποστήρηξη καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Ιδιαίτερα επιχειρήσεις των νέων.
- Ενθαρρύνουμε κάθε νέο συλλογικό δημιουργικό μοντέλο ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας.
- Αναδιοργάνωση του πρωτογενή τομέα και η ορθολογική οργάνωσή του, με προσανατολισμό στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών και την ικανοποίησή τους.
- Βασικό εργαλείο ανάπτυξης, η δημιουργία εναλλακτικών οικονομικών παραδειγμάτων κοινωνικής οικονομίας, βασισμένα στις τοπικές ανάγκες και παραγωγικές ιδιαιτερότητες.
·         ΠΑΙΔΕΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.
-Σύνδεση Παιδείας Πολιτισμού.Η συνύπαρξη εκπαιδευτικών και δημιουργών-καλλιτεχνών της περιοχής μπορεί να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα, ικανό να δημιουργήσει ένα πρότυπο πανελλαδικά μοντέλο πολιτιστικής άνθησης.
-Δημιουργούμε Τράπεζα Πολιτιστικής Συνύπαρξης.
- ΧΑΡΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
-Υπεράσπιση του δικαιώματος της Περιφέρειας να έχει οργανωμένες αποτελεσματικά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών.
-Ενθάρρυνση κάθε αθλητικής δραστηριότητας, με προτεραιότητα στον σχολικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό.
·         ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΕΟΥ ΜΟΝΤΕΛΛΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ.
- Δημιουργία πλαισίου συμμετοχής στη διαμόρφωση πολιτικών και ελέγχου αποφάσεων και δράσεων από τους φορείς και τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.
-Δημιουργία συνθηκών απόλυτης διαφάνειας.
- Επανασχεδιασμός των δομών της Περιφέρειας. Νέος Οργανισμός που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών. Διαμόρφωση νέου κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.
-Αναβάθμιση του ρόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου. Διακριτός ρόλος και τομείς ευθύνης των Περιφερειακών Συμβούλων.
- Συνεργασία με κάθε Δημοτική Αρχή. Διαρκής διάλογος για τη δημιουργία πλαισίου αξιολόγησης αναπτυξιακών υποδομών.
- Κάθε δήμος υποστηρίζεται και αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην διαμόρφωση της επόμενης μέρας. Δημιουργούμε και συνυπάρχουμε με κάθε δημοτικη αρχή. Κάθε δήμος της περιφέρειας αναλαμβάνει ρόλο περιφερειακού κέντρου μιας συγκεκριμένης θεματικής ενότητας.
·         ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ –ΣΥΝΔΕΣΗ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ- ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΓΙΟΡΤΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Η γή[πρωτογενής τομέας],οι άνθρωποι[κοινωνική πολιτική],η ενέργεια[ΔΕΗ, υδάτινοι πόροι],η επιχειρηματικότητα[γούνα,κρασί κ.ά.], η οικολογία[μεταλιγνιτική εποχή],η παράδοση [παραδοσιακοί οικισμοί, αρχαιολογικοί χώροι] συναντώνται σε μια μεγάλη γιορτή ανάπτυξης και πολιτισμικής συνάντησης. Η Δυτική Μακεδονία υποδέχεται την Ευρώπη σε ένα μοναδικό πανευρωπαϊκά γεγονός, ικανό να εκτινάξει την τουριστική κίνηση στην περιοχή.
-Δημιουργούμε Κέντρο Τουριστικής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, όπου σχεδιάζεται σε συνεργασία με άλλους τομείς ανάπτυξης η τουριστική άνθηση της περιοχής.

Φίλες και φίλοι,
αλλάζουμε τον πολιτικό χάρτη της περιοχής , αλλάζουμε την αντζέντα , υψώνοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο κάθε συζήτησης. Αυτή είναι και η «αιχμή του δόρατος» της δικής μας πολιτικής. 
Ενστερνιζόμενοι τον πολιτικό πολιτισμό, διεξάγουμε έναν έντιμο, καθαρό προεκλογικό πολιτικό αγώνα, χωρίς συκοφαντίες χωρίς ανυπόστατες καταγγελίες, με διαφανή σχέση με τα Μ.Μ.Ε.
Στην κοινή προσπάθειά μας, θα βασιστούμε στον «οβολό» μας,  αποκλείοντας σκοτεινές πηγές, που συνεπάγονται τη δέσμευσή μας,  τη χειραγώγησή μας. Σε κανέναν δεν οφείλουμε τίποτε. Μοναδική μας οφειλή είναι η εκπλήρωση του οράματός μας.
Πιστεύουμε στον κοινωνικό διάλογο, που έχει ως βάση την αρχη του αμοιβαίου σεβασμού. ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε δημοκρατική προοδευτική αντινεοφιλελεύθερη συλλογικότητα, και κάθε πολίτη που θέλει να εκφράσει έμπρακτα την αντίθεσή του στη διάλυση την καταστροφή και την παρακμή. Στόχος μας να ενώσουμε όλες τις λαικές δυνάμεις σε ένα μεγάλο πλειοψηφικό αριστερόκίνημα ανατροπής, με κορμό τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η κάθοδός μας σηματοδοτεί την μέγιστη πραγματική και όχι θεωρητική διεύρυνση της προσπάθειάς μας. Στο πλαίσιο  δημιουργίας της επόμενης μέρας, συμβάλλουμε καθημερινά στην άρση κάθε επιφύλαξης στην κοινή μας προσπάθεια.Ξέρουμε να σεβόμαστε. Διαθέτουμε την πολιτική κουλτούρα του ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου και των διευρύνσεων. Σ’ αυτή την προσπάθεια είναι περισσότερα αυτά που μαςενώνουν από αυτά που μας «χωρίζουν».
-ΜΑΖΙ διατυπώνουμε προτάσεις που αναβαθμίζουν το ρόλο του θεσμού της Περιφερειακής Διοίκησης, το ρόλο της συμμετοχικής δημοκρατίας, το ρόλο των τοπικών συλλογικοτήτων.
Αγαπητοί πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, 
οιπεριφερειακές εκλογές, έρχονται στην πλέον κρίσιμη περίοδο για την ελληνική κοινωνία. Οι καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια και σε ιστορικό αδιέξοδο.Με την κατάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος, τη δραματική εκτίναξη της  ανεργίας, την απόγνωση ανθρώπων κάθε ηλικίας, την αποδόμηση των κοινωνικών δομών, το φόβο και την αβεβαιότητα να επισκιάζουν το μέλλον, η ελληνική κοινωνία διανύει περίοδο οικονομικού και κοινωνικού μεσαίωνα. Μόνη ελπίδαο ιστορικός μονόδρομος της ανατροπής, με την υπεύθυνη συμμετοχή των πολιτών στην οικοδόμηση μιας άλλης, Αλληλέγγυας Κοινωνίας και στο σχεδιασμό του μέλλοντός μας.Αυτή η προσπάθεια δεν είναι ατομική. Είναι προσπάθειασυλλογική.
ΑλλάΖουμε εποχή.
Είμαστε εδώ, για να συμβάλλουμεμε αντιλήψεις που έρχονται από το μέλλον. Είμαστεεδώγια να προτείνουμε με αίσθηση ευθύνης, έναρεαλιστικό σχεδιασμό του μέλλοντος της Δυτικής  Μακεδονίας, με προτάσεις συλλογικά επεξεργασμένες, εφικτές και άμεσα υλοποιήσιμες. Είμαστε εδώ για να προτάξουμετον άνθρωπο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και όχι τους αριθμούς.
Προτείνουμε ένα σύγχρονο πολιτικό λόγο. Λέμε όχι στους επαγγελματίες «πολιτικούς». Λέμε ναι στη δημιουργική πολιτική που υπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου. Υιοθετούμε ένα διαφορετικό πολιτικό ήθος, προτείνοντας ένα νέο πολιτικό πολιτισμό, προτάσσοντας τη διαφάνεια, και τον  δημιουργικό διάλογο για κάθε θέμα. «Αντίπαλοί» μας δεν είναι πρόσωπα. Αντίπαλός μας είναι το σαθρό και αδιέξοδο κατεστημένο και οι υπηρέτες του. Αντίπαλός μας είναι η πολιτική αναλγησία, ο πολιτικός κυνισμός, ο αμοραλισμός.Και βέβαια αντίπαλός μας, κάθε συστημικό Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, που επί σειρά ετών συνέβαλλε στον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας.
Φίλες και φίλοι,
Οι Περιφερειακές εκλογές είναι μείζον πολιτικό γεγονός και από το αποτέλεσμά τους εξαρτάται το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας. Κάποιοι θα μιλήσουν αποκλειστικά για «αυτοδιοικητικές εκλογές». Ο αποπροσανατολισμός του εκλογικού σώματος τους εξυπηρετεί.
Δεν μπορεί να υπάρξει Σύγχρονη Ελλάδα χωρίς αποκεντρωμένη και ανεπτυγμένη Περιφέρεια.Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς σχεδιασμό,  χωρίς υιοθέτηση  πολιτικών που να την υπηρετούν. Δεν μπορεί να υπαρξει μακρόπνοο όραμα , χωρίς απόδοση των πραγματικών πόρων που δικαιούται η παραμελημένη περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας;
Ήρθε η στιγμή , η «λαβωμένη» κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας, να υπερασπιστεί το μέλλον της. Ήρθε η στιγμή να πάρει στα χέρια της τη μοίρα της. Θέλουμε η επόμενη μέρα των εκλογών να βρει το λαό της Δυτικής Μακεδονίας ενωμένο και αισιόδοξο.
Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να γίνει, κέντρο των εξελίξεων, υπόδειγμα λειτουργίας και συμμετοχής, υπόδειγμα αναπτυξιακού μοντέλου.
Με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και τους κοινωνικούς μας συμμάχους, αλλάζουμε εποχή στη Δυτική Μακεδονία. Δημιουργούμε την Εποχή της Ελπίδας, της Ανατροπής, του Πολιτισμού, της Δημιουργίας , της Αλληλέγγυας Κοινωνίας. Δημιουργούμε την Εποχή όπου η Δυτική Μακεδονία αναδεικνύεται σε Σύγχρονη Ευρωπαική Περιφέρεια, σε πατρίδα όπου ανθεί η συνύπαρξη , το χαμόγελο,  η αισιοδοξία. Περιοχή όπου ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας θα συνυπάρχουν με τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Περιοχή που θα αντλεί από την ιστορική πολιτιστική κληρονομιά και θα δημιουργεί το μέλλον της.
Δίνουμε τον ωραίο αγώνα μας δεσμευόμενοι:
-ΜΑΖΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ την ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΗΜΕΡΑ για τη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
-ΜΑΖΙΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.
-ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
-ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στην αδράνεια κάθε Κεντρικής εξουσίας.
-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ αυτό που δικαιούμαστε. Το ΜΕΛΛΟΝ μας.

ΑλλάΖουμε εποχή




ΝΟΜΟΣ  ΚΟΖΑΝΗΣ

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ δικηγόρος , πρόεδρος Κέντρου Προστασίας Καταναλωτή

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ υπομηχανικός ΔΕΗ
ΖΑΓΑΡΑΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ δημοσιογράφος , επιστημονικός συνεργάτης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ
ΖΙΩΓΟΥ  ΜΑΤΙΝΑ εκπαιδευτικός
ΚΟΥΖΙΑΚΗΣ  ΧΑΡΗΣ πολιτικός μηχανικός
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ καθηγητής, αιρετός εκπρόσωπος καθηγητών Δ.Μακεδονίας
ΛΑΜΠΑΔΑΣ  ΒΑΙΟΣ συνταξιούχος ΔΕΗ , τ.πρόεδρος συλλόγου μελισοκόμων
ΛΙΟΣΑΤΟΣ  ΑΛΕΞΗΣ οδοντίατρος
ΜΗΤΛΙΑΓΚΑΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ δικηγόρος
ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ εργαζόμενος ΔΕΗ
ΜΠΑΛΛΑΣ ΝΙΚΟΣ υπάλληλος Υπ. Οικονομικών
ΠΑΦΙΛΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ συγγραφέας
ΤΕΝΤΣΟΓΛΙΔΟΥ  ΜΑΡΙΝΑ μεταλλειολόγος μηχανικός , ορυχείο πεδίου Καρδιάς ΔΕΗ
ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ , δάσκαλος, πρόεδρος συλ. εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας  εκπαίδευσης
ΧΙΩΤΙΔΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ , οικονομολόγος, καθηγητής ΤΕΙ





ΝΟΜΟΣ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Υποψήφιος  Αντιπεριφερειάρχης 
ΧΑΤΖΗΖΑΜΑΝΗΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ , οικονομολόγος

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
ΜΙΧΑΗΛ  ΔΟΜΝΑ πανεπιστημιακός
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ  ΕΥΔΟΞΙΑ ψυχολόγος
ΜΠΑΛΤΑΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΤΕΦΑΝΟΣ γιατρός  Νοσοκομείου Καστοριάς
ΜΩΙΣΙΔΗΣ  ΔΙΟΝΥΣΗΣ γουνοποιός
ΣΤΕΦΑΝΟΥ  ΓΡΗΓΟΡΗΣ φιλόλογος

ΝΟΜΟΣ  ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης 
ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ  ΣΑΒΒΑΣ πρόεδρος Ε.Β.Ε. Φλώρινας, μηχανικός  κλιματισμού

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  ΚΩΣΤΑΣ οικονομολόγος 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ  ΣΤΕΡΓΙΟ Σμηχανικός πετρελαίου και φυσικού αερίου- νέος αγρότης
ΣΕΛΤΣΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ οδοντίατρος
ΤΖΙΠΑ  ΒΟΥΛΗ δικηγόρος
ΤΣΕΚΟΥΤΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ασφαλιστικός σύμβουλος, πρόεδρος κυνηγετικού συλλόγου Φλώρινας

ΝΟΜΟΣ  ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης
ΡΕΝΑ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ , ιδιωτική υπάλληλος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας