Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Κεντρική Ομιλία Προέδρου Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης Δημήτρη Ντέντη στην απεργία της 9ης Απριλίου 2014

Συναδέλφισες – φοι,
Η πολιτική διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, της κοινωνίας και εν τέλει της χώρας, συνεχίζεται με αμείωτο ζήλο από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου στη θεατρική παράσταση σκιών, «Σωτηρία της Ελλάδας», με την κα Μέρκελ σε ρόλο καραγκιοζοπαίχτη και σκηνοθέτη. Μόνο που αυτή η άθλια πολιτική, αποτελεί την πλέον ζοφερή και σκληρή πραγματικότητα για όλους μας.

Εδώ και τέσσερα χρόνια ξεζουμίζουν το λαό και τους εργαζόμενους. Απολύουν, σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, υγεία, παιδεία, συντάξεις, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισωγυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Το νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται στα υπόγεια του υπουργείου οικονομικών της Γερμανίας, είναι μέρος της συμφωνίας που θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2014 και θα βάλει οριστική ταφόπλακα στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των Ελλήνων.

Το δουλοπρεπές δίδυμο οδηγεί σε διαθεσιμότητα χιλιάδες επιπλέον εργαζόμενους και ετοιμάζει μέσω της «αξιολόγησης» μια δεξαμενή δεκάδων χιλιάδων προς απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, ενώ προχωράει σε νέες μειώσεις συντάξεων διαλύοντας ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος.

Αυτή η πολιτική μας οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση µε 1.700.000 ανέργους και 3.000.000 ανασφάλιστους, σε καθημερινές αυτοκτονίες πολιτών, σε πείνα και εξαθλίωση χιλιάδων οικογενειών.

Μιλούν για success story και την ίδια στιγμή πατούν πάνω στα πτώματα των εργαζόμενων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των συνταξιούχων και των νέων μας.

Ως άλλος Μαυρογιαλούρος, το δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου μοιράζει πεντακοσάρικα με αντάλλαγμα τα ψηφαλάκια των ευρωεκλογών, τα οποία όμως είχε καταληστέψει από τους Έλληνες με επαχθή φοροληστεία ο υπάλληλος των τραπεζιτών κ. Στουρνάρας.

Ήταν τόσο μεγάλη η αφοσίωσή τους στην ικανοποίηση της κας Μέρκελ, ώστε δεν αντιλήφθηκαν ή δεν τους ενδιέφερε καν, η διείσδυση των ακροδεξιών νεοναζιστών στα πολυτελή γραφεία τους διά του κ. Μπαλτάκου!

Αργά και σταθερά μετατρέπουν τη χώρα σε μια έρημο φτώχειας, ανέχειας και εξευτελισμού των Ελλήνων, ενώ αυτοί οι ασπάλακες της εξουσίας διατηρούν και διευρύνουν για την αφεντιά τους τα προνόμια των θέσεων που κατέχουν.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο καλούμαστε να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, να σταματήσουμε την καταστροφή στην οποία μας οδηγούν πολλαπλασιάζοντας τα κέρδη των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Καλούμαστε να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές τους σε έναν δρόμο μακρύ και δύσκολο, αλλά όχι αδιάβατο. Καλούμαστε να μετατρέψουμε τις διάσπαρτες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και τα ρυάκια αντίστασης, σε «μεγάλο και φουσκωμένο ποτάμι οργής» που θα τους παρασύρει και θα τους κατατάξει στα απόβλητα της ιστορίας.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι συναντιόμαστε με τους ανέργους, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους φοιτητές και τους συνταξιούχους που βλέπουν κόπους μιας ζωής να χάνονται. Διεκδικούμε μια άλλη πολιτική που θα φέρει στο επίκεντρο τις δυνάμεις της εργασίας και τον άνθρωπο.

Από αυτή την πλατεία Νίκης της Κοζάνης, στέλνουμε μήνυμα σε όλη την Ελλάδα:

  • Όχι στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες.  
  • Κατάργηση του νόμου Μητσοτάκη για τη δήθεν «αξιολόγηση» που στοχεύει σε νέες απολύσεις.
  • Προστασία των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
  • Άμεσα μέτρα στήριξης των ασφαλιστικών ταμείων.
  • Διαγραφή δανείων, κανένας πλειστηριασμός, προστασία της πρώτης κατοικίας.  
  • Κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων
  • Ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων, της ανεργίας, της συρρίκνωσης των δημοσίων – κοινωνικών αγαθών και των ιδιωτικοποιήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας