Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Έγκριση πίστωσης και δημοπράσης της ««Προμήθειας και εγκατάστασης 4 πλωτών προβλητών», προϋπολογισμού 73.554,00€ ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής

«Προμήθειας και της εγκατάστασης τεσσάρων (4) πλωτών προβλητών με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών του Ναυταθλητικού Κέντρου Καστοριάς καθώς και στην προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για τη συντήρηση της ήδη υπάρχουσας προβλήτας», προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

την υπογραφή της έγκρισης διάθεσης πίστωσης και της έγκρισης δημοπράτησης του έργου της

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχοντας εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση προχωράει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην προμήθεια τεσσάρων (4) πλωτών προβλητών συνολικής επιφάνειας περίπου 216 m2 , αποτελούμενες από αποσπώμενα τμήματα τέτοια, ώστε να είναι δυνατή η εύκολη αποσύνδεση και επανασύνδεσή τους στις όποιες επιθυμητές διαστάσεις, χωρίς την απαίτηση μηχανικών μέσων.

Οι δύο προβλήτες, κατά την αρχική τους τοποθέτηση, θα είναι διαστάσεων 3,6 μέτρα πλάτος χ 18 μέτρα μήκος ενώ οι άλλες δύο θα είναι διαστάσεων 3,6 μέτρα πλάτος χ 12 μέτρα μήκος.

Η προμήθεια των τεσσάρων προβλητών θα περιλαμβάνει και τις τέσσερις γέφυρες (γλώσσες ή πασαρέλες) σύνδεσης τους με τη στεριά, διαστάσεων 1,8 μέτρα πλάτος χ 3 μέτρα μήκος περίπου η καθεμία.

Δυο εκ των προβλητών θα τοποθετηθούν αρχικά στο χώρο των εγκαταστάσεων του ΔΗΝΑΚ, μια στο χώρο του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς και μια στο χώρο του Ναυταθλητικού Συλλόγου του Μαυρόβου.

Η τοποθέτηση τους δεν θα λειτουργεί περιοριστικά καθώς από τη «φύση» τους θα υπάρχει η δυνατότητα της μετακίνησης και της επανατοποθέτησης τους, σε όποιο σημείο αυτό κριθεί αναγκαίο από τους ναυταθλητικούς ομίλους είτε για την κάλυψη προπονητικών αναγκών είτε για τη διεξαγωγή αθλητικών δράσεων. 

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί και η προμήθεια εξοπλισμού για τη συντήρηση της υπάρχουσας προβλήτας, με τα αναλώσιμα εκείνα που απαιτούνται για τη βελτίωση της στατικότητας, της ομοιόμορφης άνωσής της και της βατότητάς της («γέφυρα» που τη συνδέει με τη στεριά).

Οι προβλήτες θα είναι πλήρως εναρμονισμένες με την Ελληνική Τεχνική προδιαγραφή ΕΛΟΤ ΤΠ 1501-09-15-01-00:2009 για πλωτές προβλήτες. Θα είναι πολύ ελαφριές κατασκευές, θα διαθέτουν αντιολισθητική επιφάνεια, αντίσταση στη διάβρωση και την αποσάθρωση καθώς και περιμετρικό προστατευτικό υλικό ώστε να αποφεύγεται τόσο ο τραυματισμός των αθλητών όσο και η πρόκληση φθοράς στον κωπηλατικό εξοπλισμό. Επιπλέον, ο χρωματισμός τους θα επιτρέπει την ενσωμάτωση τους από το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου τόσο της προμήθειας των υλικών όσο και των εργασιών εγκατάστασης / τοποθέτησης ανέρχεται σε εβδομήντα τρείς χιλιάδες πεντακόσια πενήντα τέσσερα ευρώ (73.554,00€) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνονται και όλα τα απαιτούμενα παρελκόμενα για την εγκατάσταση των προβλητών και για την ασφαλή χρήση τους. Η χρηματοδότηση της συγκεκριμένης προμήθειας θα γίνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από τη ΣΑΕΠ141 (κ.ε.2002ΕΠ14100112).

 Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων «… Με το έργο αυτό ένα χρόνιο αίτημα των ναυταθλητικών συλλόγων της περιοχής μας γίνεται πράξη. Η βελτίωση αυτών των υποδομών θα συμβάλλει καταλυτικά στη στήριξη του αθλήματος της κωπηλασία. Ενός αθλήματος που μας έχει κάνει πολλές φορές υπερήφανους μέσα από τις επιτυχίες των Καστοριανών αθλητών μας».  

2 σχόλια:

Θανάσης Καλλιανιώτης είπε...

Τα υδροπλάνα γιατί αργούν;

ai-vreS είπε...

:-P

Το Προφίλ μας