Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ενωτική Κίνησης Δήμου Σερβίων – Βελβεντού: Παρουσίαση 26 υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων



Στα χαρακτηριστικά στοιχεία του συνδυασμού που εκφράζονται μέσα από τους πολίτες που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Κίνησης Δήμου Σερβίων – Βελβεντού καθώς και στα αποτελέσματα των τριάμισι ετών της θητείας της Δημοτικής Αρχής αναφέρθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασης 26 υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων που αποτελούν και το πρώτο τμήμα του ψηφοδελτίου του συνδυασμού. Παρουσία πλήθος κόσμου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε την εμπειρία και την δημιουργική ανανέωση ως τα δύο στοιχεία που ενισχύουν τον συνδυασμό της Ενωτικής Κίνησης στη νέα προσπάθεια κάνοντας παράλληλα ένα μικρό απολογισμό της Δημαρχιακής του θητείας.
Ομιλία Υποψηφίου Δημάρχου Βασίλη Κωνσταντόπουλου
Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας και σας καλωσορίζω στην σημερινή μας παρουσίαση υποψηφίων δημοτικών συμβουλών της Ενωτικής Κίνησης του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού που αποτελούν ένα τμήμα του ψηφοδελτίου μας. Με τους ανθρώπους αυτούς αλλά και με όλους εσάς μας ενώνει ο κοινός στόχος. Να δώσουμε συνέχεια στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε τέσσερα χρόνια νωρίτερα και να πάμε ακόμη πιο ψηλά τον δήμο μας. Και είναι σημαντικό που είμαστε όλοι μαζί, σε μία δύσκολη εποχή που η συμμετοχή στα κοινά είναι κάτι περισσότερο από εθελοντική. Είναι υποχρέωση, για να πάμε το δήμο εκεί που πραγματικά αξίζει, να δώσουμε συνέχεια στο έργο που ξεκινήσαμε.

 Πριν από τέσσερα χρόνια ξεκινήσαμε την προσπάθεια και αναλάβαμε τα ηνία να οδηγήσουμε το νέο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού στο νέο αυτοδιοικητικό τοπίο του ΄΄Καλλικράτη΄΄. Γνωρίζαμε ότι αναλαμβάνουμε μία κατάσταση ιδιαίτερα δύσκολη. Στην πορεία αποδείχτηκε ότι αυτή η κατάσταση κυρίως στο οικονομικό της κομμάτι ήταν ακόμη πιο τραγική. Από τη μία ένα δυσβάσταχτο χρέος και υποχρεώσεις προηγουμένων ετών που προέκυπταν σχεδόν καθημερινά. Παράλληλα και σταδιακά μειώνονταν οι κρατικές ενισχύσεις σε ποσοστό  60% σε σχέση με το 2010.  Είχαμε βάλει όμως τρεις στόχους. Την οικονομική εξυγίανση, την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, την προσφορά υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και την εκτέλεση μικρών αλλά και μεγάλων έργων σε όλη την έκταση του δήμου μας. Τη βελτίωση της καθημερινότητας και την άσκηση μιας κοινωνικής πολιτικής που θα αντιμετωπίζει στο μέτρο του δυνατού τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα
 Τρεισήμισι χρόνια μετά αποδεικνύεται ότι παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργήσαμε όχι απλώς πετύχαμε τους στόχους μας αλλά πλέον μπορούμε να μιλάμε για έναν δήμο με διαφορετικές προοπτικές. Για έναν δήμο σύγχρονο και ανθρώπινο.
 Κατορθώσαμε μέσα από συλλογική προσπάθεια να εξυγιάνουμε τα οικονομικά του δήμου μας. Το δυσβάσταχτο χρέος των 6,5 εκ. ευρώ που παραλάβαμε έχει εξοφληθεί χωρίς ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε οικονομικές υποχρεώσεις για τα έτη 2011 και 2012.
 Δουλέψαμε συστηματικά και καθημερινά.
 Αναβαθμίσαμε τις υπηρεσίες που παρέχει ο δήμος
 Ήμασταν κοντά στους συμπολίτες μας
 Αξιοποιήσαμε κάθε πόρο και χρηματοδοτικό εργαλείο. Με γνώση, αποφασιστικότητα και εμπειρία εντάξαμε και εκτελούμε μία σειρά μεγάλων έργων προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ, ενώ καθημερινά εντάσσονται νέα έργα ύψους 16 εκ. ευρώ από προτάσεις για ένταξη που υπάρχουν σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα.
 Ενισχύσαμε τις κοινωνικές δομές.
 Και το πιο σημαντικό πιστεύω,
 Προτάξαμε τη διαφάνεια παντού.
 Όλα αυτά μας δίνουν τη δυνατότητα πλέον να συνεχίσουμε πατώντας σε στέρεες βάσεις, με δύο όμως επιπλέον στοιχεία που θα ενισχύσουν την προσπάθειά μας.
 Στοιχεία που εκφράζονται μέσα από τους ανθρώπους που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο νίκης της Ενωτικής Κίνησης του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού: Την εμπειρία και την δημιουργική ανανέωση.
 Οι υποψήφιοι σύμβουλοι τους συνδυασμού μας είναι ενεργοί και καταξιωμένοι πολίτες της κοινωνίας του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, πρόσωπα κάθε ηλικίας, με κοινωνική και επαγγελματική δράση. Η συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο της «Ενωτικής Κίνησης Δήμου Σερβίων – Βελβεντού» εγγυάται: την συνέχεια και την αποτελεσματική διοίκηση, την σύνθεση νέων ιδεών και την διαφάνεια.












 Κοινό τους χαρακτηριστικό η ανιδιοτελής προσφορά για τον τόπο που αγαπάνε,
η διάθεση για να δοθεί συνέχεια στην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.
 Φίλες και φίλοι,
 Πετύχαμε πολλά, μπορούμε πλέον ακόμη περισσότερα.
 Σας καλώ όλους στη νέα μάχη, στο νέο αγώνα. Σας καλώ να στηρίξετε τη νέα μας προσπάθεια.
 Αποδείξαμε ότι μπορούμε και κάνουμε τα οράματα πραγματικότητα. Δρομολογήσαμε εξελίξεις και θα συνεχίσουμε να είμαστε πρωτοπόροι. Για ένα δήμο σύγχρονο και αποτελεσματικό, δίκαιο και ανοιχτό στον κάθε πολίτη είμαστε κοντά στην Ενωτική Κίνηση Σερβίων-Βελβεντού.
 Σας εύχομαι καλό αγώνα και καλή επιτυχία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Re pasokoskila tou aivres ti fobaste? kai den tolmate na dimosieysete tin lexi ''Anamenos'' tis minises pou 8a sas kani ? xeftiles skato mages. Tetia atoma kaloude na kibernisoune ton topo?

Το Προφίλ μας