Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Πέρα απ’ το ουράνιο τόξo. Παραμονή Χριστουγέννων στις 5 το απόγευμα στην Αίθουσα Τέχνης Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Πέρα απ’ το ουράνιο τόξο
  Παραμονή Χριστουγέννων στις 5 το απόγευμα στην Αίθουσα Τέχνης
Χριστουγεννιάτικη γιορτή
Συνεργασία ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης & Ωδείο Δημήτρης Δημόπουλος
Γενική είσοδος 8 €
 Φοιτητικό-μαθητικό-«Φίλοι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ»: 6 €
 Για τρίτη χρονιά το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και το Ωδείο Δημήτρης Δημόπουλος παρουσιάζουν μια μουσική παράσταση για τα παιδιά τη παραμονή των Χριστουγέννων. Προηγήθηκαν η παιδική όπερα του Π. Κούκου «Το νησί των ποιητών», το 2011 και πέρυσι «Η μαγεία του Ντίσνεϋ»
 Στη στολισμένη αίθουσα τέχνης, με τον Άγιο Βασίλη να υποδέχεται τα παιδιά, θα παρουσιαστεί μια παράσταση αφιερωμένη στα κλασσικά μιούζικαλ που μέσα από τα χρόνια αγαπήθηκαν κι έμειναν στη μνήμη μας.
Το μιούζικαλ είναι ένα είδος που καθιερώθηκε πρώτα στο θέατρο κι αργότερα ο κινηματογράφος μπήκε στη παραγωγή αυτού του μεγάλου θεάματος. Είναι ιδιαίτερα απαιτητικό είδος και απαιτεί ηθοποιούς με πολυσύνθετα προσόντα, εφ’ όσον συνδυάζει, πέρα από την υποκριτική, χορό και τραγούδι. Στη παράσταση μας θα ακουστούν επιλεγμένα τραγούδια από μιούζικαλ που έγραψαν Ιστορία. Μαίρη Πόππινς, η μελωδία της ευτυχίας, Όλιβερ, ο μάγος του Οζ και τόσα άλλα. Οι μελωδίες από την παιδική χορωδία του Ωδείου, μαζί με αποσπάσματα από ταινίες και αφηγήσεις θα ταξιδέψουν τα παιδιά και τους μεγάλους σ’ έναν κόσμο μαγικό.
«Τι υπάρχει πέρα απ’ το ουράνιο τόξο; Αν εμπιστευθούμε τα μάτια μας, τίποτα… Δεν υπάρχει τίποτα. Το ουράνιο τόξο δεν είναι παρά οι διάφανοι χρωματισμοί που ξεμένουν μετά από μια δυνατή βροχή. Αν όμως δε δώσουμε τόση σημασία σ’ αυτό που βλέπουμε, τότε πέρα απ’ το ουράνιο τόξο υπάρχει ένας κόσμος ολόκληρος… Μόνο που για να φτάσουμε εκεί, πρέπει πρώτα να ανακαλύψουμε αυτόν τον κόσμο στη φαντασία μας και μπορεί να φανερωθεί μόνο αν το επιθυμήσουμε πολύ. Εκεί οι λύπες σβήνουν μονομιάς κι ότι κι αν έχουμε ονειρευτεί βγαίνει αληθινό… Δύσκολο όμως να ταξιδέψει κανείς πέρα απ’ το ουράνιο τόξο. Γιατί αυτό το ταξίδι δε μπορείς να το κάνεις με κανένα τρένο, αυτοκίνητο ή αεροπλάνο. Κι υπάρχει κι άλλον ένα πρόβλημα. Άμα μεγαλώσεις χάνεις την ευκαιρία, γιατί πέρα απ’ το ουράνιο τόξο μόνο τα παιδιά μπορούν να ταξιδέψουν. Κι αυτό που θα σας πω λίγοι το ξέρουν… Το μοναδικό μεταφορικό μέσο που σε πάει σ’ αυτό το θαυμαστό κόσμο είναι η αθωότητα. Σαν μια ατμομηχανή που δε χάνει ποτέ τη δύναμη της και σέρνει πίσω της το βαγόνι της εμπιστοσύνης κι ένα άλλο ακόμα, το βαγόνι της θέλησης και λίγο πιο πίσω ένα ακόμα, το βαγόνι της ανεκτικότητας και στο τέλος το πιο μικρό, το πιο χαριτωμένο και το πιο ανάλαφρο, το βαγόνι της ελπίδας… Είναι κανείς έτοιμος να ταξιδέψει πέρα απ’ το ουράνιο τόξο; Αν στ’ αλήθεια το θέλετε... κλείστε τα μάτια κι ονειρευτείτε…»       
Η απόδοση των στίχων στα ελληνικά, η προετοιμασία και η διεύθυνση της παιδικής χορωδίας είναι της Έμης Τσιούρα.
Στο πιάνο ο Δημήτρης Δημόπουλος.
Η επιμέλεια του οπτικού υλικού του Νικόλαου Κέφαλου.
Τα κείμενα και η αφήγηση του Γιάννη Καραχισαρίδη.
Πληροφορίες στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, στην
«Αίθουσα Τέχνης, και
στο τηλ. 24610-24062

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας