Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης για την Πρωτοχρονιά

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ενόψει της Πρωτοχρονιάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο ελληνικός λαός μετά από πολλά χρόνια πίεσης, αγωνίας και σκληρών θυσιών δικαιούται να νιώσει πιο ασφαλής και πιο αισιόδοξος.
Αυτά τα στοιχεία φέρνει το 2014 ως έτος στροφής προς την οριστική έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση.
Το πρώτο εξάμηνο είναι επιπλέον, χάρις στην ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής
Ένωσης, μια καλή ευκαιρία να προβάλλει η Ελλάδα όχι την εικόνα της  κρίσης, αλλά το πρόσωπο μιας κανονικής, θεσμικά ισότιμης χώρας - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με άποψη για το μέλλον τη Ευρώπης.
Τώρα που φτάνουμε στο τέλος της δραματικής αυτής εμπειρίας πρέπει να προστατεύσουμε τις θυσίες και τα επιτεύγματα του λαού μας, με τα οποία κανείς δεν δικαιούται να παίζει για μικρούς κομματικούς λόγους.
Τώρα που καταφέραμε να φτάσουμε έως εδώ, αποφεύγοντας τα τρισχειρότερα δίπλα από τα οποία περάσαμε, πρέπει να μη χάσουμε  την υπομονή και την αντοχή μας.
Πρέπει να  διαφυλάξουμε τη συνοχή μας ως κοινωνία και την ενότητα μας ως έθνος.
Ας διαφυλάξουμε τη δυνατότητα μας να ευχόμαστε ο ένας στον άλλο για τα απλά και βασικά ανθρώπινα πράγματα και όλοι μαζί να ευχόμαστε και να αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα ισχυρή, υπερήφανη, πραγματικά αυτοδύναμη μέσα σε ένα κόσμο ειρηνικό  και μια Ευρώπη που ξαναβρίσκει τον ιστορικό της βηματισμό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζει κανείς αν οι βουλευτές παίρνουν δώρο Χριστουγέννων και πόσο είναι αυτό;

Το Προφίλ μας