Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Εσύ τι εύχεσαι για το 2014;

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ 28/12
Εφτά φορές κι αν πέσεις, οκτώ να σηκωθείς, λέει ένα ρητό ιαπωνικής προέλευσης. Για τους περισσότερους το 2013 ήταν έτος πτώσεων, μεταφορικά μιλώντας. Πέσαμε κι άλλα επίπεδα, κουτρουβαλήσαμε θα ήταν το πιθανότατα η σωστότερη έκφραση. Κυρίως, όμως, χάνουμε σιγά-σιγά την επιθυμία μας να βγούμε από αυτό το κλειστό κέλυφος που δημιούργησε η κρίση για εμάς και κρυφτήκαμε μέσα του.

Βλέποντας ρεαλιστικά τα πράγματα, το αύριο πιθανότατα και να μην είναι μια καλύτερη μέρα για την ελληνική κοινωνία συνολικά. Το ζήτημα, όμως, είναι να αποκτήσουμε τη μέθοδο, ώστε να ανακτήσουμε την ψυχραιμία και την εσωτερική δύναμη που απαιτείται, για να ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές που είναι μέρος της καθημερινής πραγματικότητας.
Για να σηκωθείς, λοιπόν, χρειάζεται να βάλεις τα πράγματα σε τάξη. Να ιεραρχήσεις αξίες, να αναρωτηθείς τι είναι αυτό που έχει πραγματική σημασία για σένα και να μάθεις από τα λάθη σου.
Πολλές φορές αφήνουμε τις στιγμές να περνούν, θεωρώντας δεδομένη την επανάληψή τους. Οι ευτυχισμένες στιγμές, όμως, μας προσπερνούν, όταν συνήθως δεν το καταλαβαίνουμε, γιατί έτσι είναι τα πράγματα.
Μια ευχή για όλους, λοιπόν, για το 2014 είναι να ξεχωρίσουμε αυτό που αξίζει και με κάθε τρόπο να το προστατέψουμε από το απειλητικό σκοτάδι που απλώθηκε γύρω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας