Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης : Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ Εισερχόμενα x

Η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) καλεί τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να τιμήσουν την 40η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, συνεχίζοντας στο δρόμο που χάραξαν οι αγώνες του λαού και της νεολαίας, δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ και τη συμμετοχή της χώρας σε αυτούς. Να τιμήσουν την κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης χτίζοντας τείχος στις φασιστικές - ναζιστικές συμμορίες, στις απόψεις και τη δράση τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17-11-2013 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΙΣ 7:00μμ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
(ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ)
Κοζάνη, 14/11/2013

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΤΑΡΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟ ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ"...

Να παρουμε τα πραγματα απο την αρχη...

Οι στίχοι είναι του Ιρλανδού ποιητή Brendan Behan (1923 – 1964) ) και μεταφράστηκε από το Βασίλη Ρώτα. Μελοποιήθηκε στο Παρίσι από το Μίκη Θεοδωράκη, τον Οκτώβρη του 1961
Το 1962 ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά με την ερμηνεία της Ντόρας Γιαννακοπούλου και το Δημήτρη Φάμπα στην κιθάρα. Έγινε παγκοσμίως γνωστό με την ερμηνεία της Μαρίας Φαραντούρη στο δίσκο “Ενας Ομηρος’’ που κυκλοφόρησε 10 χρόνια αργότερα.

Ιστορική αναφοράΤο τραγούδι δεν αναφέρεται μόνο στη Βρετανική κατοχή των Ιρλανδών αλλά, κυρίως, στην εμφύλια διαμάχη που ακολούθησε μετά την αυτονομία της Ιρλανδίας. Γι’ αυτό και ο αρχικός στίχος ήταν “σκοτώσαν οι δικοί μας το γελαστό παιδί”, αφού το “γελαστό παιδί” σκοτώθηκε από σφαίρα συμπατριώτη του Ιρλανδού και όχι από “βόλι Εγγλέζου”. Το τραγούδι, δηλαδή, είναι ένας θρήνος των συμπολεμιστών του, γιατί το γελαστό παιδί δεν πέθανε τιμημένα στη φυλακή από απεργίας πείνας ή από βόλι των Εγγλέζων, αλλά από το “άτιμο βόλι” των ομοεθνών του Ιρλανδών (εμφύλιος πόλεμος).

Ανώνυμος είπε...

Το κάλεσμα των Ελλήνων από τον κ. Σώρρα δεν το έχετε ακούσει Ελληνόφωνες σύντροφοι και συντρόφισσες

ai-vreS είπε...

μπουχαχαχαχα

Το Προφίλ μας