Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Κατάθεση Ερώτησης - ΑΚΕ με θέμα την απαξίωση και το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης προς όφελος προβληματικών μεγαλοεπιχειρηματιών



Ραχήλ Μακρή: «Μη βιώσιμοι όμιλοι εταιρειών, γνωστών συμφερόντων, ενισχύουν την ρευστότητά τους μέσω της τραπεζικής αγοράς, την στιγμή που χιλιάδες βιώσιμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αποκλεισμένες από τον δανεισμό»
Στην  κατάθεση της με Αρ. Πρωτ. 3278/400/30-10-2013 Ερώτηση - Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προέβη η Βουλευτής Ν. Κοζάνης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων,
κ. Ραχήλ Μακρή με αφορμή την χορήγηση ενός ακόμα ομολογιακού δανείου ύψους 10.000.000 € στην Ανώνυμη Εταιρεία «Πήγασος Εκδοτική Ανώνυμη Εταιρεία» συμφερόντων του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Μπόμπολα. Η κ. Μακρή στο κείμενο παρουσιάζει τα στοιχεία που απορρέουν από τις οικονομικές καταστάσεις τόσο της «Πήγασος Εκδοτική Ανώνυμη Εταιρεία»  όσο και της Θυγατρικής της «Τηλέτυπος Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεοπτικών Προγραμμάτων».
Στις εκθέσεις Ελέγχου του Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή, οι οποίες περιλαμβάνονται στις παραπάνω οικονομικές καταστάσεις δίνεται έμφαση στο γεγονός πως αμφότερες η «Πήγασος Εκδοτική Ανώνυμη Εταιρεία» και η «Τηλέτυπος Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεοπτικών Προγραμμάτων» έχουν πρόβλημα ανεπάρκειας κεφαλαίου κίνησης, το οποίο υποδηλώνει την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας που μπορεί να εγείρει σημαντική αμφιβολία για την ικανότητα της Εταιρείας να συνεχίσει την δραστηριότητα της.
Επιπλέον η Βουλευτής προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα παρουσιάζει στοιχεία των οικονομικών καταστάσεων της παρανόμως κλεισμένης «Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης Ανώνυμη Εταιρεία». Με βάση αυτές φαίνεται πως η εταιρεία κατάφερε την διετία από 1-1-2010 μέχρι τις 31-12-2011 να έχει κερδοφορία 62 εκατομμυρίων €, μειώνοντας έτσι σημαντικά τις σωρευμένες ζημίες της.
Επιπλέον ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο γεγονός του ότι δεν έχουν αναρτηθεί πουθενά (ούτε καν στον ιστότοπο του Εθνικού Τυπογραφείου), έστω οι περιληπτικές οικονομικές καταστάσεις τόσο της 31ης Δεκεμβρίου 2012 όσο και της περιόδου έναρξης εκκαθάρισης όπως προβλέπεται από τον νόμο 2190/1920 περί Ανωνύμων Εταιρειών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας