Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Τα ονόματα των επιτυχόντων της αμειψισποράς σε καπνοπαραγωγικές περιοχές της Φωκίδας, Κιλκίς, Κοζάνης και Αιτωλοακαρνανίας

Στον Διαδυκτιακό τόπο Διαύγεια δημοσιεύθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων αλλά και όσων παραγωγών απορρίφθηκαν στο πλαίσιο της δράσης 1.4. Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές του μέτρου 2.1.4 του ΠΑΑ στις Περιφερειακές Ενότητες Φωκίδας, Κιλκίς, Κοζάνης και Αιτωλοακαρνανίας. Το προηγούμενο διάστημα το ΥπΑΑΤ ανακοίνωσε επίσης τα ονόματα επιπλέον δράσεων του ΠΑΑ, όπως η δράση 2.3 «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού» σε Ξάνθη, Κοζάνη, Ημαθία και Αιτωλοακαρνανία.

Η παρούσα δράση παρέχει τη δυνατότητα σε πρώην καπνοπαραγωγούς που εγκατέλειψαν την καλλιέργεια του καπνού και στράφηκαν σε αρδευόμενες καλλιέργειες να καλλιεργήσουν ξηρικά σε συγκεκριμένο ποσοστό της επιλέξιμης έκτασης. Στόχος της δράσης είναι η προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση της κατανάλωσης του αρδευτικού νερού, τη μείωση της χρήσης χημικών εισροών και τον περιορισμό της έκλυσης αερίων των θερμοκηπίων. Δικαιούχοι της δράσης είναι γεωργοί που αναλαμβάνουν την υποχρέωση για μια πενταετία να καλλιεργούν σε συγκεκριμένο ποσοστό της επιλέξιμης έκτασης, ξηρική αμειψισπορά όπως σκληρό ή μαλακό σιτάρι, βρώμη και βίκο.



Πηγή: agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας