Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Έργα εξοικονόμησης ενέργειας στους Δήμους Κοζάνης & Σερβίων-Βελβεντού

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Έργα εξοικονόμησης ενέργειας ύψους άνω των 3.5 εκατομμυρίων ευρώ, από την τοπική αυτοδιοίκηση, στα πλαίσια του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ ΙΙ», εντάχθηκαν σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων και δύο εργα τα οποία αφορούν την περιοχή και συγκεκριμένα τους Δήμους Κοζάνης και Σερβίων - Βελβεντού!



Ειδικότερα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, προώθησε την ένταξη δέκα (10) προτεινόμενων έργων από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ», τα οποία χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) 2007-2013, με συνολική δημόσια δαπάνη 3.502.867,40 ευρώ.
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός ΠΕΚΑ υπέγραψε τα τεχνικά δελτία για τους εξής Δήμους σύμφωνα με τα οποία για τον Δήμο Κοζάνης εντάσει την ενεργειακή αναβάθμιση δύο σχολείων, όπως για το Δήμο Σερβίων – Βελβεντού την αναβάθμιση ενός κτιρίου στο Τρανόβαλτο. Αναλυτικότερα:
Δήμος Κοζάνης
-395.825,99 ευρώ
-Ενεργειακή Αναβάθμιση 2 Σχολικών Κτιρίων του Δήμου Κοζάνης
Δήμος Σερβίων – Βελβεντού
-198.246,60 ευρώ
-Ενεργειακή Αναβάθμιση του Πολυλειτουργικού Κτιρίου στο Τρανόβαλτο
Από τις προτεινόμενες παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας αναμένεται:
Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης – εξοικονόμηση ενέργειας
Μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα
Μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου
Νέες θέσεις εργασίας
Αμέσως μετά τις αποφάσεις ένταξης θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης των πράξεων, με ορίζοντα υλοποίησης των έργων έως το τέλος του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας