Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Ευχαριστούμε το Θεό και το Κέντρο Υγείας Σερβίων

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕΡΒΙΩΝ
του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
Ο Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω στο Βελβεντό ευχαριστεί διά του Αγίου Διονυσίου τον Ιησού Χριστό, ευχαριστεί και συγχαίρει το Κέντρο Υγείας Σερβίων (το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τον οδηγό ασθενοφόρου)
για την αποσόβηση αρνητικής εξέλιξης σε κρίσιμο περιστατικό υγείας, που συνέβη στην κ. Θ. Κ. (τσίμπημα σφήκας στο χέρι που προκάλεσε στην αρχή ζαλάδα με αυξάνουσα τάση και στη συνέχεια αναφυλακτικό σοκ, όπως διέγνωσαν οι γιατροί) μέσα στο χώρο του Ιερού Ναού (12-8-2013) μετά τη βραδινή Παράκληση στην Παναγία.

Ονομαστικά συγχαίρουμε από βάθους καρδιάς τις γενικές ιατρούς του Κέντρου Υγείας Σερβίων την κ. Αφροδίτη Φυλακτού και την κ. Γαλήνη Ιορδανίδου, τη νοσηλεύτρια κ. Ελευθερία Σαμψάρη και τον οδηγό ασθενοφόρου κ. Γιώργο Μπασδέκη και προσευχόμαστε, ώστε ο Θεός, με τις πρεσβείες της Θεοτόκου και του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, να τους έχει καλά.

Υπήρξα συνοδός στο ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Σερβίων μέχρι το Νοσοκομείο Κοζάνης δίπλα στην ιατρό κ. Αφροδίτη Φυλακτού και συγκλονίστηκα από την τεράστια και υπεράνθρωπη προσπάθεια της γιατρού που κατέβαλλε ασταμάτητα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, από την επιστημονική της αρτιότητα, μα κυρίως (αυτό που διαπίστωσα) από την υπερβολική έγνοια και αγάπη προς την ασθενή-συνάνθρωπό της.

Στα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων ανακλάται το (ανυπολόγιστης αξίας) έργο όλων των γιατρών του κόσμου. Δεν είναι υπερβολή. Πρόκειται για ανθρώπους που αντιλαμβάνονται την εργασία τους ως αποστολή και λειτούργημα και όταν χρειαστεί, στην κρίσιμη στιγμή για τον ασθενή-συνάνθρωπό τους, κάνουν την έξοδο από τον εαυτό τους, μια έξοδο (που τη χρειαζόμαστε πρόσωπα και κοινωνίες) που έχει έντονο το άρωμα της ενεργούς, απέριττης αγάπης μέσα από την ιατρική επιστημονική γνώση και εμπειρία.  

Το Κέντρο Υγείας Σερβίων αποτελεί μια μεγάλη ανάσα ανακούφισης και ελπίδας, (που πασχίζει και σώζει ανθρώπινες ζωές) για όλους τους πληθυσμούς της ευρύτερης (και κοινής) περιοχής μας, του οφείλουμε την ευγνωμοσύνη μας για ό,τι με κόπο και αγάπη προσφέρει στον πάσχοντα συνάνθρωπο και πιστεύουμε, πως του αξίζει το ενδιαφέρον της Πολιτείας για την πληρέστερη επιστημονική στελέχωση και αποτελεσματικότερη λειτουργία-προσφορά του.  
π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος
(13-8-2013)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σε όλους!! Κλείστε το ΚΥ να δουμε τι θα γινόταν τότε!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτα να τα βλεπουν καποιοι αχαριστοι της περιοχης Σερβξων που θελουν να κλεισει το ΚΥ

Ανώνυμος είπε...

Λίγοι κηφήνες κάνουν πως δουλευουν εκεί? Γνωστοί και μη εξερεταίοι?

Το Προφίλ μας