Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Η εργασία στο “απόσπασμα”

του Πολυδεύκη Λιάκου
Ανακοινώθηκε, με περίτρανο τρόπο, από τη συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) η <<πρόσληψη>> 50.000 ανέργων με δίμηνες συμβάσεις εργασίας! Οι προσλήψεις θα γίνουν κυρίως από τους Δήμους και η μηνιαία αμοιβή θα κυμαίνεται στα 480 ευρώ περίπου!! Οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν μας εκπλήσσουν,διότι υλοποιούν με μεγάλη προσήλωση, τα τέσσερα τελευταία χρόνια, το σχέδιο καταστροφής της χώρας, την κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, την εκποίηση του Δημοσίου πλούτου και την εξαφάνιση της μικρομεσαίας τάξης.Εκμεταλεύονται με τον πιο απαράδεκτο τρόπο τη φτώχεια,τον ανθρώπινο πόνο,επενδύουν επικοινωνιακά με τη συνδρομή όλων των ιδιωτικών Μ.Μ.Ε. παρουσιάζοντας την καταστροφή για <<Σωτηρία>>.

Το χειρότερο είναι, ότι στην προσπάθεία της αυτή, συμμετέχει η Κ.Ε.Δ.Ε.(κεντρική ένωση Δήμων Ελλάδος).Οι περισσότεροι Δήμοι ανέχτηκαν τη μείωση των εσόδων τους κατά 70% περίπου,δέχτηκαν τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων ,δεν τόλμησαν και δεν τολμούν να υψώσουν φωνή υπερασπιζόμενοι τις Οργανικές θέσεις των υπηρεσιών τους, διότι στην πλειοψηφία τους στηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται και το σχέδιο ιδιωτικοποίησης κρίσιμων τομέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.Οι Δήμοι αυτοί είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους διμηνίτες ανέργους,συμμετέχοντας σ’όλη αυτή την κυβερνητική κωμωδία.
Ποιές είναι άραγε αυτές οι ανάγκες που θα καλύψουν αυτοί οι άνθρωποι,οι οποίες ανάγκες σε δύο μήνες θα εξαφανιστούν;Ας σταματήσουν λοιπόν αυτό το θέατρο.
Οι  Δήμοι έχουν ανάγκη από προσωπικό μόνιμο,εκπαιδευμένο με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αμοιβής.Το προσωπικό αυτό θα απασχολείται σε διάφορους σημαντικούς τομείς(καθαριότητα,Δημοτικά συνεργεία,φύλαξη σχολείων,παιδικοί σταθμοί,τεχνικές υπηρεσίες,Δημοτική αστυνομία κλπ) και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των δημοτών.
Ολα τα παραπάνω απαιτούν πολιτική βούληση και συνολική εναντίωση στην πολιτική της κυβέρνησης και της Τρό̈ικας.Οι Δήμοι και οι Δήμαρχοι κλώτσησαν τις ευκαιρίες που είχαν να βρεθούν στο πλευρό του λαού και των εργαζομένων Δημοτών τους.Οι περισσότερες Δημοτικές αρχές με τη στάση τους αυτή έχουν χρεοκωπήσει, με το να χρησιμοποιούνται με τον πιο χυδαίο τρόπο στην υλοποίηση των αντιλα̈ικών μέτρων(όπως η <<κινητικότητα>> των ανέργων κλπ).   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας