Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Φεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ

Κεντρικές φεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ σε πρωτεύουσες νομών και μεγάλες πόλεις, αλλά και μικρότερες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε γειτονιές της Αθήνας, σε πόλεις και χωριά όλης της χώρας γίνονται αυτό το διάστημα, στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Συγκεκριμένα:
Σήμερα, Παρασκευή
Στη Νάουσα, στην πλατεία Καρατάσου. Θα μιλήσει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Προβολή project από μαθητές με θέμα «Το σχολείο που μας αξίζει», γκράφιτι από μαθητές και συναυλία από τοπικό συγκρότημα. Στο χώρο θα λειτουργεί παιδότοπος και εργαστήρι χειροτεχνίας για ηλικίες 4 - 13 ετών, υπό την επιμέλεια των Κωνσταντίας Αμπατζόγλου και Δέσποινας Τσαβδαρίδου - Αμπατζόλου.
Στον Αγιο Νικόλαο Λαιθίου, στις 8 μ.μ., στη Λίμνη. Θα μιλήσει ο Σάββας Βασιλειάδης, Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Βιντεοπροβολή για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ και λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.
Στους Αμπελόκηπους (Αθήνα), στην πλατεία Αγ. Δημητρίου, στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο Νίκος Λάππας, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Παράσταση Καραγκιόζη και αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι.


Στην Κοζάνη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία της Αιανής, θα μιλήσει ο Μάριος Τσελές, Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης της ΚΝΕ. Θα προβληθεί DVD για την Ιστορία του ΚΚΕ και θα γίνει συναυλία από νεανικό συγκρότημα.
Σήμερα, Παρασκευή και αύριο, Σάββατο
Στις Σέρρες, στο πρώην στρατόπεδο «Παπαλουκά». Σήμερα Παρασκευή θα μιλήσει ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σήμερα: Χαιρετισμό της ΚΝΕ. Αφιέρωμα στον Μπρεχτ με συμμετοχή μουσικού σχήματος. Μαθητικό συγκρότημα: Perdition. Μαθητικό συγκρότημα: Plug. Λαϊκό - Ρεμπέτικο πρόγραμμα με την κομπανία του ΤΑΜΑΜ.
Αύριο: Αφιέρωμα στα 45 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ. Μαθητικό συγκρότημα «Datso0n». Project της μαθητικής Οργάνωσης με θέμα «Σοσιαλισμός αναγκαίος και επίκαιρος όσο ποτέ, με τους κομμουνιστές μπροστά, ο λαός θα νικήσει». Ροκ συναυλία με το συγκρότημα «PurpleHaze». «Αντάρτικο» γλέντι.
Αύριο, Σάββατο
Στη Φαρκαδόνα Τρικάλων. Θα μιλήσει ο Αχιλλέας Λιάτος, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει θεατρικό και μουσικό αφιέρωμα με παράλληλη προβολή βίντεο για τα 45 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ.
Στα Σέρβια Κοζάνης, στις 8.30 μ.μ., στο 2ο Δημοτικό Σχολείο. Θα μιλήσει ο Γιώργος Στραβού, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Υπαίρθου Κοζάνης του ΚΚΕ. Θα παρουσιασθεί δρώμενο για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, συναυλία με έντεχνη μουσική και λαϊκό γλέντι.
Αύριο, Σάββατο και την Κυριακή, 1 Σεπτέμβρη
Στο Καστέλι Κισσάμου Χανίων. Την πρώτη μέρα στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στον Μάνο Κατράκη και ανάδειξη της προτομής του στην πλατεία, χορευτικό από το συγκρότημα «Πελασγοί», ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ και κρητικό γλέντι με τον Κωστή Παχάκη, Φώτη και Γιώργη Κατράκη. Τη δεύτερη μέρα στις 7 μ.μ. στο «Θεοχαράκειο» θα διεξαχθεί τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 και θα προβληθεί η ταινία «To τρίτο Ημίχρονο».
Κυριακή, 1 Σεπτέμβρη
Στη Χίο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Βουνακίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση του βιβλίου «Ο Λένιν για τον πόλεμο και τη σοσιαλιστική επανάσταση», συναυλία μαθητικών και ερασιτεχνικών συγκροτημάτων, θεατρικό με θέμα «Νεολαία και ανεργία», ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ και λαϊκό γλέντι με τον Γ. Νταΐκο.
Στον Αλμυρό Μαγνησίας, στις 8 μ.μ., στην πλατεία, θα μιλήσει η Κατερίνα Δημουλά, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικό αφιέρωμα «Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους» από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ.
Στο Αργος Ορεστικό Καστοριάς, στις 8 μ.μ., δίπλα στο Δημαρχείο. Θα παρουσιασθεί δρώμενο για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, συναυλία με έντεχνη μουσική και λαϊκό γλέντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας