Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

9η Πανελλαδική συνάντηση της κ.π. Άρδην στο Βελβεντό της Κοζάνης (29-31 Αυγούστου)

Ξεκινάει από την Πέμπτη 29 Αυγούστου η 9η πανελλήνια συνάντηση της Κίνησης Πολιτών Άρδην στο Βελβεντό της Κοζάνης. Οι εργασίες και οι εκδηλώσεις της συνάντησης θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού.
Την Πέμπτη, στις 8μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση με θέμα Η παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας: Για ένα εναλλακτικό οικονομικό μοντέλο.
Ομιλητές θα είναι οι: Δ. Αμανατίδης (γεωπόνος, μέλος της Παράταξης Πολιτών Σπάρτακος Κομοτηνής), Γ. Καραμπελιάς (συγγραφέας, εκδότης του περιοδικού Άρδην), Ν. Κουτλιάμπας (πρόεδρος ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού), Δ. Μάρτος (Αρχιτέκτων - συγγραφέας) και Β. Πισσίας (Δρ. διεθνών οικονομικών σχέσεων).
Την Παρασκευή ξεκινούν τα εργαστήρια της συνάντησης. Στις  4μ.μ., αρχίζει η ενότητα συζήτησης επί των γεωπολιτικών και των εθνικών θεμάτων, που θα χωριστεί σε δύο διαδοχικές συνεδρίες (Γεωπολιτικά θέματα 4-6.30μ.μ. – Εθνικά θέματα 6.30-9μ.μ.).
Στο πλαίσιο της συζήτησης θα δοθεί βάρος στις μεγάλες γεωπολιτικές ανατροπές που λαμβάνουν χώρα αυτήν την περίοδο στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, και στο πως αυτές επηρεάζουν την εξέλιξη των εθνικών θεμάτων που απασχολούν τη χώρα μας –τον νέο-οθωμανισμό, την μεταβολή μας σε αποικία χρέους κ.ο.κ.
Το Σάββατο το πρωί, θα ακολουθήσει η ανάλυση των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών των μνημονίων, η εκτίμηση για την περαιτέρω πορεία του αυτοκτονικού για τον ελληνικό λαό προγράμματος, και η συζήτηση περί των προοπτικών αντίστασης και των κινητοποιήσεων που θα ξεσπάσουν την προηγούμενη περίοδο. Θα πραγματοποιηθούν 2  διαδοχικές συνεδρίες. Ώρα έναρξης, στις 10π.μ.
Το  Σάββατο το απόγευμα, η συνάντηση καταλήγει με την συζήτηση πάνω στην πολιτική κρίση, και τις προοπτικές που υφίστανται για την οργάνωση ενός κινήματος αντίστασης. Ώρα έναρξης 17.30μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας