Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Η γνωστή λαϊκίστικη τακτική του ΚΚΕ ΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ συνεχίζεται, ενώ επαναλαμβάνει και ανακρίβειες σχετικά με την στάση της Δημοτικής Κίνησης στο Δ.Σ.

Δυστυχώς η γνωστή λαϊκίστικη τακτική του ΚΚΕ με την ακατάσχετη λασπολογία έκανε και πάλι την εμφάνισή της. Αφού το κόμμα εφάρμοσε πλήρως τις καπιταλιστικές αρχές συναλασόμενο με off-shore εταιρείες και απολύοντας εργαζόμενους στο Ριζοσπάστη και τον 902 και αφού ο “εποικοδομητικός” αντιπολιτευτικός λόγος της δημοτικής παράταξης που στηρίζεται από το ΚΚΕ εξαντλήθηκε στα επαναλαμβανόμενα και μονότονα «όχι» σε κάθε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε πως ο μέγιστος εχθρός του λαϊκού κινήματος είναι η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη τόπος να ζεις».
Θα μπορούσαμε με λογικά επιχειρήματα να παρουσιάσουμε τη θέση μας για την «αντεργατική»  και «μνημονιακή» κατά ΚΚΕ κίνηση μας να υπερψηφίσουμε τη μείωση του μισθώματος της Εμπορικής Τράπεζας προς το Δήμο Κοζάνης στο επίπεδο των 7000 Ευρώ μηνιαίως (πολύ υψηλότερο από την απαίτηση μείωσης εκ μέρους της τράπεζας) αλλά είμαστε σίγουροι ότι κάτι τέτοιο είναι περιττό αφού κάποιες κομματικές παρωπίδες είναι αδιαπέραστες και δεν αφήνουν ίχνος κοινής λογικής να διέλθει από τα στεγανά τους.  Θα θέλαμε όμως μιλώντας χωρίς λαϊκίστικα τσιτάτα να ενημερώσουμε τους δημότες της πόλης της Κοζάνης, στους οποίους και λογοδοτούμε, ότι η απόφαση της δημοτικής κίνησης πάρθηκε συνυπολογίζοντας τις παρούσες οικονομικές συνθήκες και με μόνο κριτήριο τη διασφάλιση της μέγιστης αποτελεσματικότητας από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους Δήμου Κοζάνης προς όφελος των δημοτών, όπως συμβαίνει πάντοτε εκ μέρους μας ασκώντας παράλληλα συνεχή έλεγχο και τηρώντας υπεύθυνα κριτική στάση προς κάθε απόφαση της Δημοτικής Αρχής.
Αναφορικά με την ταύτιση της Δημοτικής Κίνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι φανερό ότι γίνεται με μικροπολιτική σκοπιμότητα έτσι ώστε να προκληθούν άλλου είδους αντιδράσεις. Δεν βλάπτει βέβαια να υπενθυμίσουμε στους συντάκτες της ανακοίνωσης του ΚΚΕ ότι η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη τόπος να ζεις» είναι μια ανεξάρτητη, αυτοδιοικητική, πολιτική κίνηση που λειτουργεί αυτόνομα με τα δικά της όργανα και έχει την τιμή να στηρίζεται τόσο από ανένταχτους πολίτες όσο και από οργανωμένους κομματικούς σχηματισμούς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτή η μορφή αυτή σε ένα αποστειρωμένο κομματικό περιβάλλον αλλά εμείς θα συνεχίσουμε καλοπροαίρετα να προσπαθούμε.
Είναι η δεύτερη φορά που σε ανακοίνωση του ΚΚΕ, αναφέρει ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την Δημοτική Κίνηση, αφού δεν υπερψηφίσαμε, όπως ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, την επέκταση των παρκόμετρων. Παρά του ότι και την προηγούμενη φορά (σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ) είχε επισημανθεί εκ μέρους η ανακρίβεια στο Δελτίο Τύπου του ΚΚΕ, εντούτοις το ίδιο φαινόμενο επαναλαμβάνεται. Αυτό δυστυχώς αποδεικνύει την εμπαθή στάση του ΚΚΕ απέναντι στην Δημοτική Κίνηση.
Τέλος σε καμιά περίπτωση δεν θα αναζητήσουμε πιστοποιητικά αγωνιστικότητας από το ΚΚΕ που δυστυχώς εσφαλμένα θεωρεί τον εαυτό του εκφραστή του λαϊκού κινήματος αλλά θα συνεχίσουμε τη δράση μας κινηματικά, παρεμβατικά, με συμμετοχή και ευαισθητοποίηση του κόσμου για την ουσιαστική στήριξη του κάθε θύματος της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουμε αλλά και ανατροπή των συνεπειών των μνημονιακών πολιτικών πάντα σκεπτόμενοι παγκόσμια και δρώντας τοπικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας