Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Κοζάνη: Ταξιδεύουν λεβάντα και ροδέλαιο

Με ελληνική λεβάντα και ροδέλαιο χαλαρώνουν στις αραβικές χώρες, ενώ τα φημισμένα για την ποιότητά τους προϊόντα του Συνεταιρισμού Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Βοΐου Κοζάνης είναι έτοιμα να "κατακτήσουν" τις αγορές της Ρωσίας και των ΗΠΑ.


Και μπορεί οι διαθέσιμες ποσότητες να μην επαρκούν προς το παρόν, αλλά στο προσεχές μέλλον οι Έλληνες παραγωγοί εκτιμάται πως θα μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της αγοράς, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η υπεύθυνη πωλήσεων του Συνεταιρισμού Μαρία Πουτογλίδου.

"Δυστυχώς, για τη φετινή σπορά, οι γείτονές μας Βούλγαροι κατάφεραν τελικά να μας στείλουν μόνο 60.000 ρίζες βιομηχανικού τριαντάφυλλου της ρόζας δαμασκηνής (rosa damascena), ενώ εμείς ζητήσαμε 100.000 [...} για να καταφέρουμε να είμαστε αυτάρκεις και συνεπείς με τους υπεράριθμους ενδιαφερόμενους για τα προϊόντα μας, επιστημονικό δυναμικό ήδη ετοιμάζει το σχετικό μόσχευμα έτσι ώστε να αυξήσουν την παραγωγής τους όσοι ήδη ασχολούνται με την καλλιέργεια του συγκεκριμένου είδους, αλλά και να ενταχθούν ακόμα περισσότεροι, που περιμένουν καρτερικά να πιάσουν δουλειά" επισημαίνει η κ. Πουτογλίδου.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας