Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Ορίσθηκε επικεφαλής Γενικής Γραμματείας... που καταργείται

Η διαθεσιμότητα-κινητικότητα δεν αγγίζει τους Γενικούς Γραμματείς των υπουργείων. Το αντίθετο. Το κυβερνητικό επιτελείο αποφάσισε χθες να καλύψει τις κενές θέσεις που προέκυψαν από την αποχώρηση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ.

Με τέτοια σπουδή, ώστε καλύφθηκε και η κεφαλή Γενικής Γραμματείας που πρόκειται να καταργηθεί βάσει του νέου οργανογράμματος που έχει προωθηθεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πρόκειται για την Γραμματεία Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, στην οποία τοποθετήθηκε η Χρυσούλα Μουκίου.




Το επιχείρημα που προβάλλεται από στελέχη του Μαξίμου και της Χαριλάου Τρικούπη είναι πως η Γραμματεία θα καταργηθεί μεν, αλλά μέχρι τότε πρέπει να υπάρχει επικεφαλής της «για νομικούς λόγους».

Επιπλέον, τηρήθηκε πάλι το γνωστό «έθιμο» να τοποθετούνται Γενικοί Γραμματείς πρώην βουλευτές που δεν επανεξελέγησαν. Όπως η πρώην βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία ορίσθηκε Γενική Γραμματέας υπουργείου Περιβάλλοντος.

Αλλά και ως Ειδικός Συντονιστής για τη διαχείριση των αποβλήτων, τοποθετήθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής  Δημήτρης Καλογερόπουλος – πρώην δήμαρχος Αιγάλεω.

Σύμφωνα με την επίσημη κυβερνητική ενημέρωση, ο κ. Καλογερόπουλος θα προΐσταται της «συναφούς» (με τη διαχείριση αποβλήτων) Ειδικής Γραμματείας του υπουργείου Εσωτερικών, η σύσταση της οποίας προωθείται με Προεδρικό Διάταγμα.

Στη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας τοποθετήθηκε η Βασιλική Ευταξά, υποψήφια βουλευτής της ΝΔ.

Τη Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας ανέλαβε ο Χρήστος Βασιλάκος και την Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο Δημήτρης Ιατρίδης.

  Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας