Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Η. Θεοδωρίδης: «Παραιτήθηκα για λόγους πολιτικής και ηθικής τάξης»

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Λόγοι πολιτικής και ηθικής τάξης ήταν αυτοί που οδήγησαν τον απερχόμενο –πλέον- Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδη σε παραίτηση, όπως επεσήμανε σχετικά κατά τη διάρκεια της απολογιστικής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, από την Κοζάνη όπου και βρέθηκε.  «Για λόγους πολιτικής και ηθικής τάξης υπέβαλλα στις 26 Ιουνίου στον Υπουργό Εσωτερικών την παραίτησή μου» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα έκανε έναν απολογισμό του έργου και της δράσης του, κατά τον ένα χρόνο τον οποίο παρέμεινε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη συνέντευξη του κ. Θεοδωρίδη, παρουσίασε η αναφορά του στην γνωστή υπόθεση με το πρόγραμμα Αποναρκοθέτησης του Γράμμου, που πλέον έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Όπως ανέφερε στη συνέντευξη: «Αφορά σε ένα έργο ηλεκτρονικού εντοπισμού, διαχείρισης της αποναρκοθέτησης του Γράμμου, το οποίο είναι μια σοβαρή εκρεμμότητα. Ζήτησα την ολοκλήρωση των προδικαστικών ενεργειών και ήμουν σε διαρκεί επικοινωνία με το ΣΔΟΕ. Ολοκληρώθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι έλεγχοι των εταιρειών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση». Μάλιστα από τις συγκεκριμένες εταιρείες (στο σύνολο περισσότερες από 15), οι περισσότερες είναι εταιρείες «φαντάσματα», ανύπαρκτες. Το έργο απεντάχθηκε από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση αλλά πληρώθηκε από το δημόσιο προϋπολογισμό και αμφισβητείται η παράδοσή του. Το αν υπάρχει ή όχι έργο και σε πιο βαθμό η υπόθεση είναι εκκρεμής στην εισαγγελία και μέσα στον Ιούλιο ολοκληρώνεται ο προδικαστικός έλεγχος και η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ο ίδιος τόνισε ότι παρακολουθεί τα ζητήματα με τελικό στόχο την απόδοση δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για «κατάχρηση δημοσίου χρήματος».
Ο ίδιος, επίσης, μίλησε για την οικονομική διαχείριση και την προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού κόστους και των δαπανών, στα αναπτυξιακά ζητήματα των δύο περιοχών, ενώ αναφέρθηκε και στη Δυτική Μακεδονία, την ενεργειακή καρδιά της χώρας και στα έργα που έγιναν προς την κατεύθυνση των ΑΠΕ. Μίλησε για την εκσυγχρονισμό των περιφερειακών σταθμών, στα έργα υποδομών, όπως και στη νοοτροπία των Δυτικομακεδόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας