Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Διημερίδα για τα φαράγγια, τα ορειβατικά μονοπάτια και τα σπήλαια της περιοχής στα Σέρβια (video)

Έληξε το μεσημέρι της Κυριακής 28 Απριλίου 2013, με «παιχνίδια βαρύτητας με σχοινιά για όλους» στο φαράγγι των Σερβίων, με τεχνικές που χρησιμοποιούν οι σπηλαιολόγοι, η διημερίδα για τα φαράγγια, τα ορειβατικά μονοπάτια και τα σπήλαια της ευρύτερης περιοχής, που συνδιοργανώθηκε από την Σπηλαιολογία Θεσσαλονίκης ΠΡΩΤΕΑΣ και τον ΕΟΣ Κοζάνης, με την υποστήριξη του δήμου Σερβίων – Βελβεντού.
 Η ενδιαφέρουσα αυτή διημερίδα, είχε ξεκινήσει το βράδυ του Σαββάτου 27 Απριλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων με την ομιλία-ενημέρωση του προέδρου της Σπηλαιολογίας Θεσσαλονίκης Γιώργου Σωτηριάδη γενικά για τα σπήλαια, ενώ επιπλέον επεσήμανε ότι τα χαρακτηριστικά της περιοχής -ασβεστολιθικά πετρώματα- ευνοούν στη δημιουργία σπηλαίων και δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα γίνει πιο συστηματική έρευνα, αρχής γενομένης από τα καταγεγραμμένα σπήλαια που δεν έχουν εξερευνηθεί επαρκώς («Τρύπα του παπά» στο Λιβαδερό, «Κάκενα» στην Ελάτη, Λαζαράδων, Τριγωνικού).
Στη συνέχεια το μέλος του ΕΟΣ Κοζάνης και υπεύθυνος του Καταφυγίου Λαγομάνας των Πιερίων Ιορδάνης Τσενεκλίδης παρουσίασε τα φαράγγια, τα μονοπάτια και γενικά την γεωμορφολογία της ευρύτερης περιοχής, χαρακτηρίζοντας την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, προβάλλοντας επίσης βίντεο και φωτογραφικό υλικό από αυτές τις αντίστοιχες διαδρομές (Μπουχάρια, φαράγγι Τριγωνικού, φαράγγι καταρρακτών Ελάτης, φαράγγι Χάβου Προσηλίου, μονοπάτια περιοχής). Με πρώτιστο στόχο βέβαια την ενημέρωση και τη μύηση του κοινού στις ομορφιές του βουνού και της ορειβασίας. Παράλληλα στον ίδιο χώρο λειτουργούσε και έκθεση φωτογραφίας με τα άνω θέματα.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν, ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού και ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Πλατανορέματος.
Γιώργος Μαστρ.(περισσότερα -2 ΒΙΝΤΕΟ, 26 ΦΩΤΟ- στο mikrovalto.gr )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας