Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

«Κούρεμα» και στην περιουσία του Καραμανλή!

Απώλεια έως και 210.000 ευρώ θα έχει η περιουσία του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή στην περίπτωση που το «κούρεμα» των ομολόγων κλειδώσει στο 70%. Απεναντίας οι κ.κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και Φίλιππος Σαχινίδης φαίνεται να την γλιτώνουν καθώς, αν και κάτοχοι ελληνικών ομολόγων, το συνολικό, ατομικό τους χαρτοφυλάκιο δεν ξεπερνά το όριο (σ.σ. 100.000 ευρώ) πάνω από το οποίο ενεργοποιείται η συμμετοχή των φυσικών προσώπων στο PSI.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών για το 2009 μόνο οι κ.κ. Καραμανλής, Αλογοσκούφης και Σαχινίδης φαίνεται πως επέλεξαν να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα.
Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται να αγόρασε με την σύζυγό του 300.000 ομόλογα συνολικής αξίας 300.261 ευρω.
Στην περίπτωση λοιπόν που από το 2009 έως και σήμερα δεν προχώρησε σε εκποίησή τους, θα κληθεί να συμμετάσχει στο περίφημο PSI.

Το «κούρεμα» είναι της τάξης του 50% στην τρέχουσα αξία των ομολόγων, ωστόσο φτάνει το 70% στην αρχική της αξία και έτσι, καθώς ο κ. Καραμανλής εμφανίζεται αγοραστής σε μία περίοδο κατα΄την οποία δεν είχε ξεκινήσει η κατάρρευση των ελληνικών ομολόγων, οι απώλειες για αυτόν θα είναι της τάξης των 210.000 ευρώ!

Από την άλλη, ο κ. Αλογοσκούφης δηλώνει ότι το 2009 κατείχε ελληνικά ομόλογα αξίας 98.755 ευρώ. Με προϋπόθεση ότι τα κατέχει ακόμα, τότε πρέπει να αισθάνεται τυχερός καθώς για λίγα «τεμάχια» γλιτώνει το κούρεμα.

Τέλος, ο κ. Σαχινίδης εμφανίζεται να αγοράζει το 2009 ελληνικά ομόλογα αξίας 15.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην υποστεί καμία μεταβολή το χαρτοφυλάκιό του από το PSI.

Πηγή: protothema.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΜΟΓΙΟ....
ΜΑΛΑΚΑ.....

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΑΠ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ
Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΠΑΛΙ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΕΙ Μ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΗ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΙΟ ΠΟΝΗΡΗ
ΑΙ-ΒΡΕΣς ΠΟΣΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ

Το Προφίλ μας