Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Θα χορτάσουν... αγώνα!

Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ να ζητήσει να ενταχθεί η Τυποεκδοτική στο άρθρο 99 ήταν κάτι περισσότερο από αναμενόμενη και, ως εκ τούτου, δεν τους προξένησε εντύπωση. Από τις αρχές του καλοκαιριού ο Περισσός είχε ανάψει το «πράσινο φως» για τη σχετική διαδικασία και από τότε είχαν αρχίσει οι σχετικές προετοιμασίες...

Γι' αυτό, άλλωστε, ο Περισσός προειδοποιούσε εδώ και καιρό ότι θα αρχίσουν νέες επιθέσεις προς το ΚΚΕ, και γι' αυτό, επίσης, το Πολιτικό Γραφείο, στη χθεσινή του ανακοίνωση, καλεί «τα μέλη του να  υπερασπιστούν το κόμμα από τον βρώμικο πόλεμο που θα δεχθεί εκ νέου το επόμενο διάστημα».



  • Το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ, προκειμένου να αιτιολογήσει την απόφαση για την Τυποεκδοτική, επικαλείται «τα οικονομικά προβλήματα, καθώς και τη δραματική συρρίκνωση των εργασιών, που υποχρέωσαν την Τυποεκδοτική να προχωρήσει σε μείωση του αριθμού των εργαζομένων που απασχολούσε» (απολύσεις).
Εργαλείο εκβιασμού
Η αναγκαστική μείωση των εργαζομένων, σύμφωνα με το ΚΚΕ, έγινε «μέσω συνταξιοδότησης ή με απολύσεις», ενώ προστίθεται ότι οι αποζημιώσεις καταβλήθηκαν με βάση την προηγούμενη νομοθεσία. Το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ επιχειρεί να διαχωρίσει την ένταξη της Τυποεκδοτικής στο άρθρο 99 από εκείνη άλλων εκδοτικών επιχειρήσεων. Το άρθρο 99, λέει, «χρησιμοποιείται από καπιταλιστικές επιχειρήσεις ως εργαλείο εκβιασμού κυρίως απέναντι στους εργαζόμενους και το Δημόσιο»!

Επιπλέον, ο Περισσός ισχυρίζεται ότι η προσφυγή της Τυποεκδοτικής εξυπηρετεί μόνο τη ρύθμιση οφειλών προς τράπεζες και προμηθευτές, ενώ διευκρινίζει, παρεμπιπτόντως, ότι η ανεργία θα εξαλειφθεί μόνο με ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας. Δηλαδή με τον... σοσιαλισμό! Μέχρι τότε και οι απολυμένοι της Τυποεκδοτικής θα περιμένουν τον αγώνα -σύμφωνα με τον Περισσό- «για την ανακούφισή τους, καθώς είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας». Μάλιστα. Θα χορτάσουν δηλαδή με... αγώνα οι απολυμένοι!
Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας