Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Γιάννης Παπαϊορδανίδης: «Διοίκηση σημαίνει πρόβλεψη», το γνωρίζει ο κ. Δακής;

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα, από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, ότι αναβάλλεται η διεξαγωγή της ειδικής συνεδρίασης του Π.Σ., για τον απολογισμό του Περιφερειάρχη και της Εκτελεστικής Επιτροπής για το έτος 2011. Παρότι ο Καλλικράτης δεν θεωρεί την 31η Ιανουαρίου ως δεσμευτική ημερομηνία, για τον πρώτο χρόνο εγκατάστασης των περιφερειακών αρχών, προκαλεί εντύπωση, η αδυναμία της Περιφερειακής Αρχής, να ανταποκριθεί στα ελάχιστα απαιτούμενα του νέου θεσμού και σε προθεσμίες που η ίδια έθεσε.

Θα έπρεπε να θυμάται ο κ. Περιφερειάρχης το «μάθημα» προς το Π.Σ. του  περιφερειακού συμβούλου κ. Σβώλη ( με το οποίο συμφωνούμε ως παράταξη ): «Διοίκηση σημαίνει πρόβλεψη».
 Για μια ακόμα φορά, ο κ. Περιφερειάρχης μένει μετεξεταστέος. Το πρόβλημα όμως είναι ότι καταδικάζει στη στασιμότητα ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Ελπίζουμε, τουλάχιστον, ότι όταν πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό,  να προσκληθούν να συμμετάσχουν και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης, ως ο Νόμος ορίζει.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Dioikisi simeni Ypey8inotita kai sinepia kirie Papaiordanidi, to xeri arages ayto o arxigos tou kommatos pou ipostirizete? mipos to xerete esis? dioti as min geliomaste 100% mnimoniakos eiste, ara den mporite na apotelesete exeresi ston kanona.

Ανώνυμος είπε...

Διοίκηση μπορεί να σημαίνει πρόβλεψη. Αλλά και η τρομοκράτηση των λαών και των κρατών που λεηλατήθηκαν είναι το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, πού εσείς στηρίζετε χρόνια τώρα, γιατί; Γιατί θέλουν να μας "πουλήσουν" τον τελικό σχεδιασμό της καταστροφής χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις. Θέλουν να μας "ρυθμίσουν" "χαριστικά" τα δάνεια και τα χρέη, προκειμένου να είμαστε "ευχαριστημένοι". Προκειμένου να μην αντιδράσουμε για τη λεηλασία. Προκειμένου να μην ψάξουμε να βρούμε ποιοι ευθύνονται πραγματικά για τα υπέρογκα χρέη που "φορτωθήκαμε" και ποιοι επωφελήθηκαν από αυτά. Η Ελλάδα, για παράδειγμα, χρωστάει πάνω από μισό τρις ευρώ στο διεθνές και κυρίως στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Πού πήγαν αυτά τα χρήματα; Τα πήραν οι Έλληνες και τα έβαλαν στα σεντούκια τους, λεηλατώντας τους πόρους και βέβαια τον "ιδρώτα" των υπολοίπων Ευρωπαίων; Τα μετέτρεψαν σε επενδύσεις και άρα σήμερα ζουν εξαιτίας των κερδών κεφαλαίων, τα οποία ανήκαν στους υπόλοιπους Ευρωπαίους; Τι έγιναν δηλαδή τα χρήματα των Ελλήνων αλλά και των υπολοίπων Ευρωπαίων, που "επενδύθηκαν" στην Ελλάδα; Τα χρήματα δεν "χάνονται". Τα χρήματα αφήνουν "ίχνη". Από τη στιγμή που οι Έλληνες τα πήραν, κάπου υπάρχουν. Αν δεν τα έχουν οι ίδιοι, αυτό σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι τα πήραν για λογαριασμό τους. Αυτό είναι το αντικείμενο του κειμένου. Η αναζήτηση των "ιχνών" του χρήματος. Είναι βέβαιον ότι υπάρχουν "ίχνη". Τόσο μεγάλα ποσά είναι βέβαιον ότι θα έχουν τεράστια "ίχνη".

sik

Το Προφίλ μας