Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Μνημόνιο για 56 δήμους - Είναι όλοι καταχρεωμένοι - Δείτε την λίστα

Και οι 56 παρουσιάζουν συνολικό χρέος άνω του 100% των τακτικών τους εσόδων και της ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης), σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.Μέχρι τις 5 Μαϊου οι Δήμοι με συνολικό χρέος άνω του 100% των τακτικών εσόδων είναι οι εξής:

Τήλου, Φυλής, Αμαρουσίου, Περάματος, Αχαρνών, Πειραιώς, Σπάτων-Αρτέμιδος, Αγιάς, Δίου-Ολύμπου, Ρόδου, Καρδίτσας, Ασπροπύργου, Πύλης, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Βιάννου, Βύρωνος, Τροιζηνίας, Σαλαμίνας, Κορυδαλλού, Τρικκαίων, Κοζάνης, Σιθωνίας, Ζωγράφου, Σύμης, Μεταμορφώσεως, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Αγίας Βαρβάρας, Κέρκυρας, Ιστιαίας-Αιδηψού, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Αλίμου, Βέλου-Βόχας, Κασσάνδρας, Σερβίων-Βελβεντού, Κύμης-Αλιβερίου, Μεγαρέων, Κισσάμου, Λαυρεωτικής, Ήλιδας, Ωρωπού, Κεφαλονιάς, Νέας Προποντίδας, Σκιάθου, Ζακύνθου, Ύδρας, Κατερίνης, Ορχομενού, Περιστερίου, Καισαριανής, Ιωαννιτών, Θερμαϊκού, Αίγινας, Ρεθύμνης, Κρωπίας και Διρφύων-Μεσσαπίων

'Ολοι θα υποχρεωθούν να μπουν σε πρόγραμμα εξυγίανσης το οποίο όμως ακόμα δεν έχει αποφασιστει ποιό θα είναι, ούτε ποιές θα είναι οι συνέπειες για τους δημότες τους!

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή πριν από λίγες ημέρες από τον πρώην υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνο Αϊβαλιώτη ο οποίος ζητούσε από την κυβέρνηση να τον ενημερώσει πόσοι Δήμοι βρίσκονται στην "πορτοκαλί" ζώνη και πόσοι στην "κόκκινη".
Πηγή: newsit.gr

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή τα έκανε όλα σωστά ο Κοκολιός είμαστε τώρα στους πιο χρεωμένους δήμους!!!!!Μπράβο βρε και εις ανώτερα.Να δω θα πληρώσει αυτός ο άθλιος τύπος αλλά και όλοι οι συνεργοί του στο έγκλημα της κατασπατάλησης πόρων;;;;;;Φτάνει πια με τους ανίκανους και άχρηστους που ενώ βάζουν μέσα τοπικές κοινωνίες αλλά ταυτόχρονα και μια ολόκληρη Ελλάδα κυκλοφορούν ελέυθεροι κια ωραίοι!!Αν δεν αποδωθεί δικαιοσύνη και τώρα θα είμαστε πολύ ξεφτίλες και βάζω και τον εαυτό μου μέσα.Τέρμα πια η κοροϊδία.Δεν θα πλουτίζει κανένας εις βάρος άλλων συμπολιτών και μιας ολόκληρης κοινωνίας

Ανώνυμος είπε...

SHMERA STO KOZAN.GR
Ο Βασίλης «Οδυσσέας» Κωνσταντόπουλος προσπαθεί - όσο μπορεί περισσότερο - να δημιουργήσει προβλήματα στον εαυτό του, αγνοώντας όχι μόνο τον «αντίπαλο», αλλά και τα λεγόμενά του.

Ορθώς δεν αναπτύσσει αλληλογραφία με το διοικητικό συμβούλιο μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας που τεχνηέντως και επανειλημμένως προσπαθεί να υποβαθμίσει τον άκρως νομιμοποιημένο ρόλο του, πόσο μάλλον όταν υφίσταται και 3μελές Τοπικό Συμβούλιο Δημοτικής Ενότητας Βελβεντού με συγκεκριμένο ρόλο και αρμοδιότητες.

Ωστόσο οφείλει να ελέγξει τα όσα καταγγέλλονται και να δώσει λύσεις (όπου και εάν χρειάζεται), εφιστώντας την προσοχή του στα ζητήματα περιβαλλοντικής υγιεινής και δημόσιας υγείας (πόσιμο νερό, καθαριότητα κεντρικών δρόμων κτλ.)

Οι «καταγγελίες» θα πρέπει να διερευνούνται από όπου και αν προέρχονται …ακόμη και αν πρόκειται για φάρσες!


Βέβαια η μικρή επανάσταση που επιχειρείται - από το Δ.Σ. της εν λόγω εταιρείας – τη δεδομένη χρονική στιγμή , δεν είναι διόλου τυχαία!

Η υφυπουργοποίηση του Πάρι΄μ σα να τους άνοιξε την όρεξη για τη συλλογή μιας σειράς «ντοκουμέντων» , που θα επιδεικνύουν το αδιέξοδο στο οποίο υποτίθεται έχει περιέλθει η τοπική κοινωνία του Βελβεντού , επιτρέποντάς τους ταυτόχρονα να επαναδιαπραγματευθούν την πολυπόθητη ανεξαρτησία τους.

Βασίλη μου, καλό κουράγιο!

Ανώνυμος είπε...

είναι αλήθεια αυτό που κυκλοφορεί εδώ και περισσότερο στο Βελβεντό,
ότι δηλαδή στάλθηκαν στο Υπουργείο λάθος στοιχεία (για έργα που είτε δημοπραττήθηκαν και για τα οποία δόθηκαν στοιχεία με βάση το συνολικό ποσό των συμβάσεών τους και όχι το τμήμα των εκτελεσθέντων και τιμολογηθέντων εργασιών); Και ότι έτσι ένα μεγάλο τμήμα του δήθεν χρέους θα έπρεπε να μην είχε υπολογιστεί;
Γιατί αν είναι αλήθεια, τότε κάποιοι έχουν ευθύνες και πρέπει αυτά να ειπωθούν στους δημότες, αλλά και να αναπροσαρμοστούν τα στοιχεία (χρέη) προς τα κάτω. Και αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος δεν θάπρεπε να είναι στο κόκκινο!
Ο Δήμαρχος, ή ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ή ο αρμόδιος επί των οικονομικών Αντιδήμαρχος, κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος τέλος πάντων θα δώσει απάντηση στο σχόλιο - ερώτημα αυτό; Άμεσα;

Ανώνυμος είπε...

12.59 ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΣΤΙΧΙΑ. ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΤΑ ΔΗΛΟΣΟΥΝ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΛΟΥΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

μα εδώ κυκλοφορεί ότι καί υπολόγισαν τις συμβάσεις καί επιπρόσθετα και τα ανεξόφλητα τιμολόγια των ίδιων έργων! Ευσταθεί αυτό ή όχι;
Και από πότε ανεκτέλεστο κομμάτι έργου θεωρείται χρέος;
ο 12.59μ.μ.
Κάθε απάντηση από αρμόδια χείλη δεκτή. Εντελώς καλοπροαίρετα 1.35μ.μ. και όχι όπως εσύ (με το..σφηνάκι σου "πάλι σας δουλεύουν")

ενας βελβεντινος είπε...

προς 12:20
φανταζεσαι πως αισθανονται οι κατοικοι του βελβεντου,του λειβαδερου και των καμβουνιων.γιατι αυτοι δεν επελεξαν με την ψηφο τους αυτους που δημιουργησαν αυτα τα χρεη.τα χρεη ειναι το κληροδοτημα τους και ο καλλικρατης το φορτωσε και στις δικες μας πλατες.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς φίλε 1.58μμ έγιναν λάθη και το χρέος υπερκοστολογήθηκε στα 8,7 εκ. ήτοι περίπου 124% των εσόδων. Το πραγματικό χρέος που είναι τιμολογημένο είναι κατά 1,4 - 1,5 εκ. λιγότερο, δηλαδή περίπου 7,25 εκ. ευρώ.
Άρα ο δήμος πρέπει με τα διορθωτικά στοιχεία που θα αποστείλει να πέσει στην "πορτοκαλί" κλίμακα αφού θα είναι στο 103-104%. Έτσι μείωση κατά 600-700 χιλ. να πετύχει η φετινή διαχείρηση της δημοτικής αρχής, μαζί με τις πληρωμές των δόσεων των δανείων, θα ρίξει το δήμο το 2012 στο 85%, δηλαδή στο πράσινο, άρα το 2013 ο δήμος θα βγει από το "μνημόνιο" που θα ισχύει του χρόνου.

Ανώνυμος είπε...

Το Κληροδότημα του Βελβεντού έχει και έσοδα, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν κατά πολύ όταν λήξει η σύμβαση με τον κατασκευαστή - ενοικιαστή (το 2018). Και αυτά θα πάνε για υποτροφίες και για τα σχολεία (υπό προϋποθέσεις0

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙΣ 1,58. ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΦΤΑΙΞΙΜΟ. ΠΑΝΤΩΣ Ο ΜΑΛΟΥΤΑΣ ΛΕΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΛΑΘΟΣ. Ο 2.26 ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΝΕΙ.

ενας βελβεντινος είπε...

προς 2:26
μακαρι να γινουν τα πραματα οπως τα λες.για την κοινωνια του βελβεντου ειναι πρωτογνωρες καταστασεις αυτες.οι υπαλληλοι που καλυπτουν αναγκες να ειναι απληρωτοι 6 μηνες,χρεη του δημου προς προμηθευτες κτλ.τα επιχειρηματα μας για συνεχιση του αγωνα δικαιωνονται καθημερινα.

Το Προφίλ μας