Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Αναστολή απεργίας για τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Τη λήξη των απεργιών της αποφάσισε το απόγευμα της Τετάρτης  η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που ανοίγει τον δρόμο της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της, ΔΕΗ και ξεκινά δικαστικό αγώνα ώστε να μην πωληθεί. Η ηλεκτροδότηση της χώρας αποκαταστάθηκε, αφού το προσωπικό των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που απεργούσε αυτές τις μέρες, επανήλθε χθες κανονικά στις θέσεις εργασίας του.


Μιλώντας στον «Π.Λ.» ο πρόεδρος του Σπάρτακου Γιώργος Αδαμίδης, σχολιάζοντας τη λήξη της απεργίας, τόνισε χαρακτηριστικά πως: «Μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου εκτιμήθηκε ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί αυτή η απεργία και για αυτό το λόγο προχωρήσαμε στην αναστολή της για να προχωρήσουμε σε διαδικασίες που έχουν να κάνουν με δικαστικούς αγώνες. Και όταν θα έρθει να υλοποιηθεί αυτό με έναν άλλο νόμο που θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να φέρει σε σχέση με τη περεταίρω μετοχοποίηση των μονάδων, τότε βεβαίως θα δώσουμε το δυναμικό παρόν». Ο ίδιος, παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μονάδα Πτολεμαΐδα 5, που προχωράει, προσθέτοντας πως «είμαστε σε μια συνεχή αγωνία μέχρι την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή, μια μονάδα – επένδυση που θα δημιουργήσει μια αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή».
Ακολουθεί η ανακοίνωση τύπου της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ:

ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ: «Για μας τίποτα δεν τελείωσε - Είμαστε έτοιμοι για νέες μάχες»

«Μετά την ψήφιση του βαρβάρου, αντεργατικού και αντιλαϊκού μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πάλεψε επί 10 ημέρες για να μην περάσει, το ΔΣ της Ομοσπονδίας αποφάσισε σε αυτή την φάση την αναστολή των επαναλαμβανόμενων 48ώρων απεργιών.
Θέτουμε τις δυνάμεις μας σε πλήρη ετοιμότητα και ετοιμαζόμαστε για νέες μάχες.
Για εμάς τίποτα δεν τελείωσε ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ
Για να γίνει πράξη η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ η κυβέρνηση θα χρειαστεί να ματώσει πολλές φορές.
Τις επόμενες μέρες στη βάση της ενσωματωμένης ασφαλιστική μας περιουσίας στην περιουσία της ΔΕΗ και με βάση το ότι η πολιτεία αγνοεί – παρανομεί και δεν συμμορφώνεται με τα όσα οι νόμοι ορίζουν γύρω από την καταβολή του παγίου πόρου καταθέτουμε εξώδικο και αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και της ΔΕΗ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας