Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ελαφρότητα και διγλωσσία καταλογίζει στη ΝΔ ο Παπανδρέου

Διγλωσσία καταλόγισε στη ΝΔ και τον αρχηγό της Αντώνη Σαμαρά ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, τονίζοντας πως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λέει εδώ πόσο καταστροφικό είναι το μνημόνιο, και έξω μιλάει για την ανάγκη συνέχισης της εφαρμογής του
Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνεδρίαση του συντηρητικού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι ο κ. Παπανδρέου επισήμανε πως στο κείμενο που υιοθέτησαν οι συντηρητικοί υπάρχει μόνον η ευχή να συνεχιστεί η επιτυχής πορεία των προγραμμάτων της Ελλάδας και της Ιρλανδίας.

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα, την ώρα που η χώρα μας περνάει μια τέτοια κρίση, να χειριζόμαστε τα θέματα με ελαφρότητα, δηλαδή να λέμε εδώ - και αναφέρομαι προφανώς στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης - πόσο καταστροφικό είναι το μνημόνιο, και έξω να μιλάνε για την ανάγκη συνέχισης της εφαρμογής του. Δηλαδή, να υιοθετεί ο κ. Σαμαράς την ανάγκη εφαρμογής του μνημονίου, όπως και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εδώ όμως, να λέει πόσο καταστροφική είναι η εφαρμογή αυτού του μνημονίου για τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.
Αντίθετα, όπως σημείωσε, το κείμενο των συμπερασμάτων της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Αθήνα «περιλαμβάνει πλήρως όλες τις δικές μας θέσεις για την Ευρώπη, αλλά βεβαίως και τα σημεία ειδικού ενδιαφέροντος, για τη δική μας χώρα, για την Ιρλανδία, καθώς και για άλλες χώρες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.
«Αυτή ήταν μια επιτυχία των Σοσιαλιστών, και δική μας, και πιστεύω ότι ήταν και μια ισχυρή φωνή διαφοροποίησης, απέναντι σε μια συντηρητοκρατούμενη' Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.
Σε ό,τι αφορά τις κρίσιμες συνόδους κορυφής της 11ης και της 25ης Μαρτίου, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα πηγαίνει στη διαπραγμάτευση αυτή με πολλά περισσότερα εφόδια απ' ό,τι είχαμε πριν από δώδεκα μήνες.
ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΦΤΥΣΙΜΟ
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ
ΑΙ ΒΡΕΣ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΝ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ
ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ 'ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ'

Το Προφίλ μας