Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Λαϊκή Συσπείρωση Σερβίων-Βελβεντού: Ανακοίνωση

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σερβίων Βελβενδού χαιρετίζει και συμπαραστέκεται στους αγώνες των κατοίκων του Λιβαδερού για την μόρφωση των παιδιών τους.
Μετά την άγρια επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, τη φορολεηλασία, την κατεδάφιση του Ασφαλιστικού συστήματος, το πολυνομοσχέδιο για το "νέο σχολείο" της αμάθειας και των χορηγών, ήρθαν στη δημοσιότητα τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για καταργήσεις ή συγχωνεύσεις σχολείων.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ.
Πρόκειται για συνέχιση της βάρβαρης, αντεργατικής πολιτικής που, στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης στήνει στο εκτελεστικό αποσπάσιμα ό,τι έχει να κάνει με τις λαϊκές ανάγκες. Ειδικά, το επιχείρημα της κυβέρνησης, πως καταργεί διθέσια και τριθέσια σχολεία, δήθεν για παιδαγωγικούς λόγους, αποτελεί πρόκληση. Πρόκειται για πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας!
Ας αναρωτηθούν οι εργαζόμενοι: Γίνεται αυτοί που ρημάζουν τη ζωή της λαϊκής οικογένειας, να νοιάζονται για τη μόρφωση των παιδιών της; Επιδιώκουν να στοιβάξουν τα παιδιά, σε πολυδύναμα σχολεία, που θα παράγουν μαζικά ευέλικτους, καταρτίσιμους εργαζόμενους, σχολεία που θα μπορούν να προσελκύουν χορηγούς. Αυτό θέλουν με τις καταργήσεις των σχολείων.
Το γεγονός ότι ακόμα υπάρχει το «σχολείο της γειτονιάς», «το σχολείο στο χωριό», δεν αποτελεί οπισθοδρόμηση. Το σχολείο για το οποίο εμείς παλεύουμε δεν μπορεί να είναι αχανές και απρόσωπο. Το σχολείο για το οποίο εμείς παλεύουμε πρέπει να είναι ενταγμένο σε έναν κεντρικό σχεδιασμό με επίκεντρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, έχει παιδαγωγική λογική και κριτήρια σε αντίθεση με αυτά της αστικής παιδαγωγικής. Το να ξέρει - για παράδειγμα - ο εκπαιδευτικός τα ονόματα των μαθητών του δεν είναι παράδοση που πρέπει να εκλείψει. Γι' αυτό, σήμερα όχι αύριο, λέμε «όχι» στην επιχείρηση «συγχωνεύσεις σχολείων», παλεύουμε ενάντια στην επιχειρούμενη αναδιοργάνωση της εκπαιδευτικής δομής που αποτελεί προμήνυμα των επόμενων εγκλημάτων στη μόρφωση των παιδιών του λαού.
Με αιτήματα και στόχους πάλης στη γραμμή «καμία θυσία - την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» (αναλογία μαθητών, εργασιακές σχέσεις εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού κτλ.), πιάνουμε το νήμα της αγωνίας της λαϊκής οικογένειας να μορφώσει τα παιδιά της και το πηγαίνουμε στο επίκαιρο και αναγκαίο συμπέρασμα ότι χρειάζεται αλλαγή τάξης στην εξουσία για να έρθει στο προσκήνιο το σχολείο που η ίδια έχει ανάγκη και οι ίδιες οι δυνατότητες της εποχής επιτάσσουν. Η ώρα έχει έρθει, κάθε ώρα τώρα, είναι η δική μας ώρα. Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός. Από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς, ταξικά συνδικάτα, να κάνουν δική τους υπόθεση και αυτή τη μάχη.
Απορρίπτουμε τη νέα διοικητική δομή - το νέο ολοήμερο σχολείο - τη διαφοροποίηση του προγράμματος στο επίπεδο της Περιφέρειας και του σχολείου - τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
Διεκδικούμε σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές.
Παλεύουμε για κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην παιδεία. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους. Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή
Ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο, χωρίς ταξικές και φυλετικές διακρίσεις
Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.
Πάλη για την Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών!

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

leuteria stin koinwnia tou velventou.

Ανώνυμος είπε...

VELVENTO ANEKSARTHTO
APO TH MKO!!!..

Ανώνυμος είπε...

"Γίνεται αυτοί που ρημάζουν τη ζωή της λαϊκής οικογένειας, να νοιάζονται για τη μόρφωση των παιδιών της; " έλα ντε!!!

Ανώνυμος είπε...

Ας μας πει η συντρόφισσα Αλέκα Παπαρήγα γιατί έστειλε το παδί της σε ιδιωτικό σχολείο των πλουσίων και όχι σε λαικο σχολείο όπως πανε τα δικά μας παιδιά;
ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟ; ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΛΙΓΟ ΓΥΡΩ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 7:53
Η κόρη της Παπαρήγα, η Βάσια, Έβγαλε το ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, είναι φιλόλογος Ιστορικός!!
Επειδή όμως της άρεσε και η μουσική, πήγε κάποια περίοδο και στο κολλέγιο το αμερικάνικο, που εδρεύει στην Αθήνα. Ενα είδος ΙΕΚ.
Όπως ξέρουμε όλοι μας, στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά ξένα κολλέγια, όπως το Γαλλικό, το Γερμανικό, το Αγγλικό και ούτω καθ'εξής, έτσι και το Αμερικάνικο!
Πήρε από αυτό το κολλέγιο αυτό, το πτυχίο της καθηγήτριας της μουσικής!!
Και ήδη έχει γράψει μουσική σε κάποια κομμάτια γνωστών καλλιτεχνών!!!
Αυτά σύντροφοι....

Ανώνυμος είπε...

to deree einai ena eidos IEK? ΨΕΜΑΤΑ les syntrofe. einai ena panakrivo amerikaniko colegio gia tous ligous kai eklektous opos ta paidia politikwn kai biomixanwn. ainte peste kai kammia alithia pou gemisate ton kosmo psemata symferontologoi syntrofoi!!

Ανώνυμος είπε...

alla pali i basia dorean paidia eixe. ta plirose to komma.

Ανώνυμος είπε...

alithia.. poios plirwse ta panakriva didktra tis koris Papariga sto AMERIKANIKO kolegio? i mama i to komma? kserei kapoios na mas pei?

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 8.01 μάθε πως και η κόρη της βουλευτού Σοφούλας Καλαντίδου τελείωσε το αμερικάνικο κολλέγιο Ανατόλια.Αναρωτιέμαι λοιπόν που ειναι η ιδεολογία όλων αυτών των αριστερών; Ίσως όταν πρόκειται για την πάρτη τους να μην ισχύουν αυτά.

Ανώνυμος είπε...

TELIKA MEGALI PROTIMISI OI KOYKOYEDES STA AMERIKANIKA COLEGIA....

Ανώνυμος είπε...

OTAN PROKITE GIA TO TOMARI TOUS AFTOI POULAN KAI TI MANA TOUS. EXOUME KAI MPOLIKA NTOPIA PARADEIGMATA...

Ανώνυμος είπε...

ποια θες να ειναι η ιδεολογία ολων αυτών των αριστερών δηλαδη?? να αρκούνται σε αυτά που τους δίνει η υποβαθμισμένη δωρεάν παιδεία, να μην μαθαίνουν τα παιδιά τους ξένες γλώσσες, μουσική, θέατρο, ζωγραφική (γιατί θα πρέπει να πληρώσουν ιδιώτες μιας και το κράτος δεν νοιάζεται) να μην περνάνε στα πανεπιστήμια για να μην πληρώνουν φροντιστήρια και ιδιαίτερα, να μην δουλεύουν γιατί οι συνθήκες εργασίας δεν είναι οι ιδανικές και να χαρίζουν όλα τους τα υπάρχοντα σε κάτι υποκείμενα σαν εσένα?? Πώς τους θέλεις δηλαδή τους αριστερούς?? αμόρφωτους και επαίτες?
Έχεις την εντύπωση ότι οι κομμουνιστές θέλουν το υπάρχον υποβαθμισμένο (και που'σαι ακόμα) δημόσιο σχολείο? Όχι! Και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν την μεγαλύτερη υποβάθμισή του δημόσιου σχολείου που θα εντείνει τις ταξικές διακρίσεις (αναλόγως την περιοχή και του εισοδήματος των γονέων).
ΘΕΛΟΥΝ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους. Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή. Ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο, χωρίς ταξικές και φυλετικές διακρίσεις. Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.
Οι κομμουνιστές θέλουν το καλύτερο για τους ίδιους και για όλο τον κόσμο. Και σου δείχνουν το δρόμο έτσι ώστε οι παροχές που θα έχουμε σε υγεία και παιδεία να είναι εξίσου καλές για ΟΛΟΥΣ αλλά και οι δυνατότητες για εργασία με αξιοπρέπεια να είναι ίδιες για ΟΛΟΥΣ.
Παρ'όλα αυτά μέχρι εσύ και άλλοι σαν και σένα να δούνε ποιο είναι το πραγματικό τους συμφέρον, οι κομμουνιστές θα συνεχίσουν να παλεύουν σε μαζικό και σε ατομικό επίπεδο(εννοώ την κατάκτηση της γνώσης που τους δίνεται)για να ζήσουν αξιοπρεπώς και να ανατρέψουν αυτό το σύστημα που μας κλέβει τη ζωή.

Ανώνυμος είπε...

afta ta theloume emeis syntrofisa 12.09.
oi komounistes protimoun ta amerikanika collegia. tora gia kana dyo ftoxous komounistes yparxei kai i...voulgaria...

Ανώνυμος είπε...

Οι κομμουνιστές αγωνίζονται για το δημόσιο συμφέρον αλλά πρώτα κοιτάζουν το δικό τους; Καλά που υπάρχουν καιι αυτοί οι ανθρωποι να αγωνίζονταικαι για μας. Κούνα λίγο το κεφάλι σου να ξελαμπικάρεις γιατί από την πολύ διαφώτηση δεν βλέπετε τι γίνετε δίπλα σας.

Ανώνυμος είπε...

αυτό έχεις να πεις?? αυτό που προσπαθώ να σου πώ (αλλά πού να καταλάβεις) είναι ότι οι κομμουνιστές αγωνίζονται για το λαό γιατί είναι μέρος του λαού, δηλαδή αν ο λαός έχει παιδεία θα έχουν και οι κομμουνιστές, αν έχει υγεία το ίδιο κ.ο.κ.
τώρα εσένα 12:18 δεν μπορώ να καταλάβω το πρόβλημά σου. πρώτον, φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα τι είναι όλα αυτά τα κολλέγια (ΚΕΣ), ψάξ'το λίγο δεν είναι κακό. αν πάλι δυσκολεύεσαι υπάρχει και το Activia σε δύο βδομάδες θα σου είναι πιο εύκολο.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ!!
Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΧΩΡΟ-ΘΕΤΗΜΕΝΗ", δηλ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΝΑΖΙ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΙΤΑΛΟΣ ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΡΩΣΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΙΝΕΖΟΣ ΕΙΣΑΙ ΜΑΟΪΣΤΗΣ, ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘ ΕΞΗΣ.
Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΩΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ (στρώματα και κλάδοι εργαζομένων, Αγρότες-Διανοούμενοι -επιστήμονες κλπ).
ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ???..
Ή ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΑ???.. ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ.
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ????.., Ή ΑΝ ΠΑΝΕ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΑ...ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ..ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ???...
δη. ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΞΕΝΗΤΕΥΟΝΤΑΙ, ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ κλπ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΗΔΕΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ?? Ή ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ?? Ή ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ??? Ή ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ????..
ΜΗ ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΤΕ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ!!!
ΙΣΩΣ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ (Κοινοτικο-βιοτιστικά)..

Ανώνυμος είπε...

Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΧΩΡΟ-ΘΕΤΗΜΕΝΗ", δηλ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΝΑΖΙ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΙΤΑΛΟΣ ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΡΩΣΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΙΝΕΖΟΣ ΕΙΣΑΙ ΜΑΟΪΣΤΗΣ, ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘ ΕΞΗΣ.

ena einai sigouro
an eisai komounistis den eisai anthrwpos

Ανώνυμος είπε...

ISA-ISA, AN EISAI KOMMOYNISTHS EISAI YPERANTHRWPOS!!!
TA KANEIS OLA GIA OLOYS!!!!!!
O MIKRO-------KOMMOYNISTHS!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ..ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ!!
ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι. Θυσιαζεται για το καλό του συνόλου. Αλλά στέλνει τα παιδιά του στο αμερικανικό κολλεγιο. Ρε δεν μας παρατατε ήσυχους. Σας πήραμε χαμπάρι. Ευτυχώς εγώ την έκανα νωρίς από τις γραμμές σας.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε?
Το αμερικάνικο κολλέγιο είναι εκτός κόσμου?
εκτός κοινωνικού συνόλου??

Οι αμερικανοί όπως σου είπε ο παραπάνω που τα στέλνουν τα παιδιά τους???

Αυτοί δεν αποτελούν κοινωνικό σύνολο??

Έπειτα ποιός σου είπε ότι οι Κομμουνιστές είναι ενάντια σε κράτη?? Γερμανία ή Αμερική ή Αγγλία???
Είναι πάντα ενάντια στο κεφάλαιο και στις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ του!!!σε όποιο κράτος κι αν είναι!!!

Οι αμερικάνοι που σπουδάζουν??? ή τους θεωρείς κεφαλαιοκράτες???...

Χαμπέρα, έ χαμπέρα!!

Ανώνυμος είπε...

@ 12:16
POIES GRAMMES, TIS SIDHRODROMIKES???
GIATI AN HSOYN OPOS LES, THA HKSERES KAI POS SPOYDAZOYME KAI TI LEME!!!
FAINETAI H PSEFTIA SOY AMESOS!!

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα!!! ωραιος 1:59!!!

Το Προφίλ μας