Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Μορφές πάλης και κυβερνητική βία

Του Σ. Κασιμάτη από την Καθημερινή 
Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε τις προάλλες μια εγκύκλιο για την πρόληψη της βίας στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου είναι πασίγνωστο ότι τα κρούσματα βίας μεταξύ μαθητών είναι πλέον στοιχείο της ρουτίνας στη σχολική ζωή. (Οχι ότι κάνουν τίποτε από μόνες τους παρόμοιες εγκύκλιοι, αλλά η διοίκηση νομίζει ότι κάτι κάνει όταν τις εκδίδει και, γι’ αυτό, τις εκδίδει σχεδόν μηχανικά...)
Αν έμενε ώς εδώ, το γεγονός δεν θα ήταν τίποτε παραπάνω από μια θλιβερή υπόμνηση της γραφειοκρατικής ματαιότητας, αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ που, με την παρωχημένη ιδεολογία του, τις εμμονές του και τα φαντάσματά του, δίνει στο γεγονός τη διάσταση του παραλόγου. 


Ετσι, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ εξέδωσε προχθές την παρακάτω ανακοίνωση: «Επικίνδυνη η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας με πρόσχημα την αντιμετώπιση της βίας μεταξύ μαθητών. Την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, που θέλει να μετατρέψει τους μαθητές σε σεκιουριτάδες μέσα στα σχολεία, οι μαθητές πρέπει να την κάνουν σερπαντίνες και κομφετί. Το υπουργείο με την εγκύκλιο του “για διασφάλιση συνθηκών γενικότερης λειτουργικότητας και ευνομίας μέσα στη σχολική κοινότητα” εννοεί την πειθάρχηση στην αντιλαϊκή πολιτική, στοχοποιεί τις μορφές πάλης (sic) του οργανωμένου μαθητικού κινήματος. [...] Η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές να συσπειρωθούν γύρω από τα μαθητικά συμβούλια, τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων, ενάντια στη βία που ασκεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους ίδιους, στο δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά αύριο, συνολικότερα στη ζωή τους».
Η βία στα σχολεία είναι λοιπόν «μορφή πάλης», με την οποία ο μαθητής προδιαγραφών της ΚΝΕ πρέπει να αντισταθεί στη βία της κυβέρνησης. Διασκεδάζεις, από τη μια, με την γελοιότητα της θέσης, από την άλλη όμως αναλογίζεσαι πόσο επικίνδυνη και εύθραυστη είναι η πορεία της χώρας προς την αναγκαία προσαρμογή της με τη λογική, όταν η νεολαία κοινοβουλευτικού κόμματος απευθύνει παρόμοιες εκκλήσεις στους μαθητές. Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι μιλούμε για το ΚΚΕ: αρκεί να προσέξει κανείς τις φυσιογνωμίες, να διαβάσει τον «Ριζοσπάστη» και να χαζέψει λίγο τον 902, για να καταλάβει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν ανήκουν στον κόσμο τούτο...

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν ειμαι ΚΚΕ αλλα το να μιλανε οι εκπροσωποι ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ των ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ και ολων των εκμεταλευτων ΛΑΜΟΓΙΩΝ για το φαντασμα του κομμουνισμου ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ. Το ΚΚε σας εφταιξε.. ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

...Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τα σχολεία της χώρας, είναι το...φάντασμα της ΚΝΕ, που φοβάται το ai-vres και η κυβέρνηση ανεξαρτήτου χρώματος...
..χαφιέ του αστικού κράτους ai-vres...

Ανώνυμος είπε...

Οι κομμουνιστές τα κάναν όλα,αυτοί που ποτέ δεν είχαν την εξουσία στα χέρια τους,όχι το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

ναι...είναι εξωγήινοι, έχουν κέρατα, ουρά και τρώνε παιδάκια...

Ανώνυμος είπε...

....Τους καταγγέλλουμε για παρεμπόδιση της διάδοσης των ιδεών. Αντί να ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα που βασανίζουν τους δημότες, την ανεργία, την ακρίβεια, τη φτώχεια που μαστίζει τις λαϊκές οικογένειες λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, την έλλειψη παιδικών σταθμών, την κατεδάφιση της δημόσιας Υγείας, επιδίδονται σε κυνήγι αφισών και πανό του ΚΚΕ...
Η διάδοση των ιδεών που παλεύει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν έχουν καμιά σχέση με την εμπορική αφίσα και τη διαφήμιση, όπου ο δήμος δείχνει την ανοχή του και τη στήριξή του. Δηλώνουμε πως τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να μας σταματήσουν από το δικαίωμα να προπαγανδίζουμε και να διακινούμε τις θέσεις μας στο λαό!!..
Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτήν την πρακτική, που περιορίζει το συνταγματικό δικαίωμα της διάδοσης των ιδεών!....

Ανώνυμος είπε...

9:42, 11:55, 1:36, 1:47, 9:19

Αϊντε – Αϊντε, Το έχετε γερά χαμένο!!!

Ανώνυμος είπε...

«Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτήν την πρακτική, που περιορίζει το συνταγματικό δικαίωμα της διάδοσης των ιδεών!....»

Ερώτηση:
Τι σχέση έχουν οι αριστεροί του 1945 που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι, με αυτά τα λα…για πού επικαλούνται μια ιδεολογία για να γεμίσει η τσέπη τους? Που είναι η επανάστασή τους? Καρέκλες ψάχνουν!!!!!!!!!
Κατά του Καλλικράτη (?), αλλά υποψήφιοι!!! Άιντε και σηκωθεί κανένας παππούς και σας πάρει με καμιά φούρκα ρε παλιο…λαμόγια!!!!!

Ανώνυμος είπε...

"Κατά του Καλλικράτη (?), αλλά υποψήφιοι"

Ωραία λογική...
Μήπως θες να μην ακολουθούμε δημοκρατικές διαδικασίες και να ξανασκοτωθούμε σαν τους παππούδες μας?
Γιατί εμείς δεν το θέλουμε καθόλου.

Όσον αφορά τα λαμόγια,καταδικαστέα από όλους σε όλα τα κόμματα που υπάρχουν,κατά τα άλλα μας λες παραμύθια της χαλιμάς.

Ανώνυμος είπε...

8:06
Εγώ δεν ξέρω πολλούς σημερινούς ΚΚΕ που οι παππούδες τους ήταν κομμουνιστές. Εσύ ξέρεις πολλούς;

Ανώνυμος είπε...

9:49 μ.μ.

Εγώ ξέρω πολλούς που είναι καλύτερα να μασάν παρά να μιλάν.
Τι σχέση έχουν αυτά ρε?Τι πετάς την μπάλα στην κερκίδα?

Ανώνυμος είπε...

Γιατί η ιδεολογία είναι κληρονομιά????...
Από παππού σε εγγονό????...
Αυτά μόνο σε κόμματα που υποστηρίζουν οι πλουτοκράτες γίνονται, όπως πασοκ-ΝΔ.

Εγώ ανήκω σε μια τάξη την εργατική και ο παππούς μου στην αγροτική!!.. αργότερα τα παιδιά μου θα ανήκουν στην εργατική (διανοούμενοι εργαζόμενοι), που άν θελήσουν να βοηθήσουν τους εργαζόμενους, θα είναι αυτό που λένε οι κομμουνιστές, σύμμαχοι της εργατικής τάξης!!!...
Αυτά τα ιδεολογικά μαθήματα για σήμερα, αύριο θα πούμε για τα λαμόγια,τους κουκουλοφόρους, τους χαφιέδες, τους σπιούνους, τους δοσίλογους, τους μαυραγορίτες και τους γκαιμπελίσκους καιροσκόπους που πήραν την εξουσία!!!!...

Ανώνυμος είπε...

"διανοούμενοι εργαζόμενοι"
Πολύ sic!!!
Μήπως ξέρεις τι σημαίνει "διανοούμενος"

Ανώνυμος είπε...

ΆΧΡΗΣΤΕ 1:32 μ.μ.
Τους Εκπαιδευτικούς(δάσκαλοι-καθηγητες-πανεπιστημιακοί κλπ), που τους κατατάσεις??..
Τους Γιατρούς???..
τους Φυσικομαθηματικούς???..
Τους χημικούς???
Τους Ιστορικούς, τους συγγραφείς, τους ποιητές, μουσικοσυνθέτες(Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Ξαρχάκο...)???...
Τι είναι όλοι αυτοί??.. "μπακάλικο" σαν εσένα???..
Με λίγα λόγια, διανοούμενος είναι αυτός που εργάζεται με το μυαλό του και προσφέρει στον κόσμο τις γνώσεις του!!!...
Φυσικά υπάρχουν και οι πλουτοκράτες που προσπαθούν να επωφεληθούν από αυτές τις γνώσεις για περισσότερο πλουτισμό!! ..και χρηματοδοτούν επιστήμονες (..Μπελ, Αϊνστάίν, Φλέμινγκ,.κλπ.)...
ΑΝΤΕΡΣΤΑΝΤ???...

Ανώνυμος είπε...

10:30
Χρήσιμε,
Ξέχασες τους παπάδες αλλά και τους ράφτες.
Έχω όμως μια απορία. Ένας βλάκας δάσκαλος είναι διανοούμενος;

Ανώνυμος είπε...

APLA, EINAI VLAKAS!!!...

OSO GIA TOUS RAFTES, EINAI ERGAZOMENOI STON KLADO THS ENDYSHS!!!..

MH PAS NA TA KSEFTILISEIS OLA, KRATA GERA KAI GIA TON EAYTO SOY!!!...

Ανώνυμος είπε...

9:19
Ξαναδιάβασε τον ορισμό. Θα δεις ότι συμπεριλαμβάνονται και αυτοί.

Ανώνυμος είπε...

«... ο διανοούμενος είναι ένα άτομο προικισμένο με την ικανότητα της αναπαράστασης, της ενσάρκωσης και της άρθρωσης ενός μηνύματος, ενός οράματος, μιας στάσης, μιας φιλοσοφίας ή μιας άποψης»

Ανώνυμος είπε...

10:30
Να και μια απάντηση στον ορισμό που στηρίχτηκες και σαφέστατα συμπεριλαμβάνει και τον ράφτη γιατί στην δουλειά του χρησιμοποιεί την «Λογική»


.... Δέν μπορώ να κλείσω αυτήν τη συνοπτική καταγραφή εναλλακτικών ορισμών χωρίς να μνημονεύσω μια διαλυτική της εννοίας του διανοουμένου πρόταση που κατατάσσει σ' αυτήν την κατηγορία εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες του πνεύματος ­ φτάνει να πιστεύουν στον Ανθρωπο και στον Λόγο. Δέν χρειάζεται να μπλεκόμαστε όμως: Οσους εμπίπτουν σ' αυτήν την κατηγορία άς τους λέμε καλύτερα νοησιοτέχνες. Η βαρειά κληρονομιά του όρου «διανοούμενος» δέν επιτρέπει πλατειασμούς.

Το Προφίλ μας