Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

"Μαζί τα φάγαμε... αφού σας διορίσαμε" ...

Σε απόσπασμα από την ομιλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, στη Βουλή με θέμα «Κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών οργανισμών και φορέων του Δημοσίου Τομέα», περιγράφεται από τον ίδιο τον κ. Πάγκαλο η αιτία που έχει φέρει την χώρα στην σημερινή της κατάσταση.
Στην ερώτηση του ελληνικού λαού... "Πως τα φάγατε;" εκείνος απαντάει "σας διορίσαμε"!
Ούτε λίγο ούτε πολύ επιμένει στην περίφημη έκφραση του "Μαζί τα φάγαμε", μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας και πλήρους διαφθοράς.

Ακολουθεί το επίμαχο απόσπασμα από την ομιλία του Θεόδωρου Πάγκαλου στη Βουλή:
"Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Όταν το 1981 είχα μπει στην Ελληνική Βουλή, μια μέρα καθόμουνα στα πίσω, στα τελευταία καθίσματα που μπορούσε κάποιος να καπνίσει, κάτω από τα μπαλκόνια.

Καπνίζαμε με τον αείμνηστο Τάσο Σεχιώτη, Βουλευτή Αρκαδίας τα τσιμπούκια μας. Ήμασταν και οι δύο νέοι Βουλευτές, για πρώτη φορά εκλεγμένοι αν και δεν είχαμε την ίδια ηλικία, και με ρώτησε “πώς τα πας, βρε, Θόδωρε’’. Του λέω ‘‘καλά, αλλά αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι έρχονται και μου ζητάνε διορισμούς’’, “και εμένα το ίδιο” μου απαντάει ο Σεχιώτης.

“Στις συγκεντρώσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όταν λέγαμε ότι θα καταργήσουμε το ρουσφέτι και θα πάψουν οι διορισμοί στο δημόσιο για πολιτικούς λόγους, η αντίδραση ήταν ενθουσιώδης, για την ακρίβεια υπερενθουσιώδης, πώς έρχονται και ζητάν τώρα διορισμούς;” ρώτησα και μου απάντησε αυτός: (όλοι όσοι τον έχουν γνωρίσει μπορούν να εκτιμήσουν το χιούμορ του αναδρομικά) ‘‘μα δεν κατάλαβες, εννοούσαν να μην κάνουν οι άλλοι ρουσφέτια και να κάνουμε εμείς τα δικά μας, για αυτό ήταν ενθουσιώδεις’’.

Πράγματι, έτσι γινόταν επί χρόνια. Μέχρι το σημείο που ήρθατε σήμερα εσείς να μας πείτε ότι διαμορφώθηκε έθιμο, έθιμο συνταγματικής υφής και επιπέδου. Έχει διαμορφωθεί “εθιμικά”, και το ξέρουμε όλοι, όταν λήγει η σύμβαση ορισμένου χρόνου ή το stage που διαρκεί μόνο μερικούς μήνες, να θεωρείται ότι η επέλευση του χρόνου που τυπικά προβλέπεται, είναι απόλυση. Έτσι, δεν απολύεται ποτέ κανείς, έτσι διορίζονται συνεχώς και άλλοι, και έτσι φτάσαμε στο σημείο που βρισκόμαστε.

Η απάντηση στην κατακραυγή που υπάρχει για το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ‘‘πώς τα φάγατε τα λεφτά’’ που μας ρωτάει ο κόσμος, η απάντηση είναι αυτή ‘‘σας διορίσαμε’’. Τα φάγαμε όλοι μαζί, μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς, εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής.

Από το 2004 έως το 2008, η χώρα παρήγαγε 3,5% πλεόνασμα δηλαδή, αυξανόταν το Α.Ε.Π. κατά 3,5%, ενώ άλλο ένα 3,5% του Α.Ε.Π. δανειζόμασταν, δηλαδή ετήσια 7%. Φτάσαμε στο σημείο της αδυναμίας πληρωμών. Πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Αυξήθηκαν κατά 50% οι δημόσιοι υπάλληλοι και διπλασιάστηκε ο όγκος των μισθολογικών υποχρεώσεων του δημοσίου. Να λοιπόν τι πρόβλημα αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή, κατά πρωτοφανή και καίριο τρόπο" ...
mediasoup.gr

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαζί είχαμε περάσει τη νύχτα των Ιμίων στο στούντιο του Mega (χωράει 10 εκ. έλληνες εξάλλου), μαζί αποφασίσαμε ότι τη σημαία την πήρε ο... αέρας, μαζί δημιουργήσαμε γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο εκεί που δεν υπήρχαν, μαζί χειριστήκαμε την υπόθεση Οτσαλάν, μαζί παίξαμε τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο, μαζί πλουτίσαμε από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, μαζί από το σκάνδαλο της Siemens, από το σκάνδαλο Βατοπεδίου, μαζί πήραμε μίζες για τα τρένα του ΟΣΕ, τα C4i και τα γερμανικά υποβρύχια που γέρνουν, μαζί χαρίζαμε φόρους στους μεγαλοεκδότες-μεγαλοκαναλάρχες, μαζί είχαμε ιδρύσει άχρηστους οργανισμούς για να βγάζουμε εμείς και οι ψηφοφόροι μας. Αλήθεια είναι. Και πόσα ακόμα που τα κάναμε μαζί αλλά δεν το γνωρίζουμε ακόμα...

Επειδή τα λεγόμενα του κ. Πάγκαλου είναι προάγγελος απολύσεων (για να αποκατασταθεί το δίκαιο, δηλαδή αυτοί που προσελήφθησαν ρουσφετολογικά να πάνε σπίτια τους για να απαλλάξουν το δημόσιο από το βάρος του ρουσφετολογικού μισθού τους) κάνω μια πρόταση: εσείς που διορίζατε από το 1981 να μας απαλλάξετε πρώτοι από το βάρος σας, να πάτε πρώτα εσείς σπίτια σας, αφού αποκαταστήσετε τα λεφτά που πήρατε από το δημόσιο, ή φυλακή (τί λέω τώρα...) (σαν το καλό παράδειγμα για όλους τους δέκτες ρουσφετιού) και μετά κάτι θα γίνει. Γιατί δηλαδή αφού "μαζί" τα κάναμε όλα, εμείς να φύγουμε και εσείς να μείνετε? Συναδελφική αλληλεγγύη πάπαλα?...

Ανώνυμος είπε...

Πατριώτη ήσουν έτοιμος να πολεμήσεις ;;;;;;
Μετά από τόσα χρόνια ο Πάγκαλος δικαιώθηκε.
Γι’ αυτό λέω και σε σένα να χρησιμοποιείς ενίοτε και το αριστερό χέρι όταν …… γράφεις .
ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ φαίνεται ήσουν έτοιμος να ξεφτιλιστείς εθνικά. Μάλλον Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΗ ΣΟΥ. Με όποιο και να ...γράψεις, λαμόγιο θα είσαι.

Ανώνυμος είπε...

10:49
Δεν είμαι από αυτούς που συνηθίζω να βρίζουν αλλά όταν ακούω για Ίμια και ότι δεν έκαναν καλά έτσι που έκαναν μ’ ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι γιατί σκέφτομαι ότι εκεί μέσα στα καράβια ή στα βράχια θα μπορούσε να ήταν το παιδί μου ή το παιδί του γείτονα γι’ αυτό με αναγκάζεις να σου πω ότι το λιγότερο είσαι ηλίθιος βλάκας ερπετό και ότι κακό υπάρχει στον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

1:45 για τα υπόλοιπα δεν έχεις τίποτα να πεις? Στούμπωσες μαζί με τον κυρ Θόδωρα από το πολύ φαί? Επίσης, μιλάμε για διασφάλιση (όχι επέκταση) εθνικής κυριαρχίας. Το σύνταγμα το λέει. Κινήθηκε ή όχι αντισυνταγματικά ο κυρ Θόδωρος? Αλλά τί εθνική κυριαρχία σου λέω και κουραφέξαλα, αφού είναι εμφανές ότι δεν κατέχεις ούτε την αυτοκυριαρχία σου, περνώντας τις ώρες σου με το ...δεξί και με το αριστερό, τόσο που έχεις γίνει ειδήμων και συμβουλάτορας...

Ανώνυμος είπε...

3:56 γυμνοσάλιαγκας είμαι, και εσύ για γέλια. Αφιερωμένο από έναν βλάκα γυμνοσάλιαγκα: "Όταν ήρθαν να πάρουν το γείτονά μου, δεν μίλησα, ήταν ξένος. Όταν αργότερα ήρθαν να πάρουν τον επόμενο, ήταν τσιγγάνος, πάλι δε μίλησα. Μετά πήραν και τον φτωχό, τον αλήτη, τον αναρχικό, τον αριστερό....Τελικά ήρθαν να πάρουν κι εμένα... ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ...".

Ανώνυμος είπε...

7:07
Εχεις μπερδευτεί για τα καλά.
Αν το άκουσες αυτό από τον Καρατζαφέρη τι να πω.

Ανώνυμος είπε...

Τί λέτε μωρέ ανεγκέφαλοι; Τα σκέφτεστε; Εννοείται οτι θα έστελνες τον βουτυρομπεμπέ σου εκεί για να προασπιστεί τα σύνορα της χωρας σου. Και εννοείται οτι θα πήγαινες και εσύ χανουμάκι για να κάνεις το ίδιο. Το αδερφάτο πάλι μιλάει;

Ανώνυμος είπε...

10:13
Κοίτα την φάτσα σου στον καθρέφτη

Ανώνυμος είπε...

10:13
Οι Βουτυρομπεμπέδες δεν είναι στην πρώτη γραμμή. Εσύ ήσουν στην πρώτη γραμμή ή είσαι σαν όλους τους πατριδοκάπηλους, τα ερπετά που γλείφουν τους πάντες για να είναι κοντά στη μαμά τους;

Το Προφίλ μας