Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Κατάληψη στον Αρχαιολογικό Χώρο "Λογγάς" Ελάτης

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καμβουνίων την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010 και από ώρα 7:30 πμ, θα γίνει κατάληψη στο χώρο αρχαιολογικών ανασκαφών "Λογγάς" Ελάτης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελάχιστες προσλήψεις εποχικού προσωπικού από το Δήμο Καμβουνίων, που έγιναν από την Αρχαιολογική Υπηρεσία για το έργο αυτό, παραβλέποντας το κριτήριο της εντοπιότητας. Παρακαλούνται οι κάτοικοι των Καμβουνίων να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους και να ανατρέψουν την απόφαση αυτή.
ΓΜ www.mikrovalto.gr

Απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα στους κλειστούς Δημόσιους Χώρους

Τέλος στο κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους τους χώρους εργασίας από την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου καθώς τίθεται σε εφαρμογή ο σχετικός νόμος, με το υπουργείο Υγείας να προειδοποιεί ότι οι παραβάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλα πρόστιμα και ποινές μέχρι και το Αυτόφωρο. 
Σύμφωνα με το νέο νόμο: 
* Απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται τα μέσα μεταφοράς και τα ταξί, όπου επίσης θα ισχύουν τα πρόστιμα. 
* Aπαγορεύεται επίσης το κάπνισμα και σε όλους τους χώρους εργασίας, ακόμα και σε όσους είχαν ειδικά διαμορφωμένα καπνιστήρια.

Αλλαγή στο εκπαιδευτικό σύστημα, αλλαγή στην παιδεία


του Δημήτρη Ζιούζιου,
Marketig Manager,

Msc Επιχειρηματική πληροφορική
Μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κοζάνης

Μεγάλος λόγος γίνεται για το εκπαιδευτικό σύστημα με αφορμή τις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Υπάρχουν πολλές απόψεις για το πώς θα πρέπει να αναδομηθεί η εκπαίδευση στη σημερινή Ελλάδα. Άλλες προσανατολίζονται μόνο στο επιχειρηματικό κομμάτι, άλλες πάλι στον τρόπο εκπαίδευσης και άλλες συνδυάζουν διαφόρους τρόπους. Το μόνο σίγουρο είναι πως το σημερινό ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης χρίζει άμεσης αλλαγής.

            Αφετηρία συζήτησης δεν πρέπει να είναι το σύστημα καθεαυτό, αλλά ο προσανατολισμός προς  μία κατεύθυνση. Δηλαδή, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε επιτέλους στο τι αποσκοπούμε από το εκπαιδευτικό σύστημα. Να δούμε που βρισκόμαστε και που θέλουμε να πάμε. Οι ανάγκες της κοινωνίας διαρκώς μεταβάλλονται, όλα γύρω μας αλλάζουν και εμείς θα πρέπει να βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις. Πρέπει η εκπαίδευση να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παραγωγή; Θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε εξειδικευμένες γνώσεις ή να δώσουμε βαρύτητα σε γενικές γνώσεις; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν, ώστε να συζητάμε με κάποιο γνώμονα και να μπορέσουμε να καταλήξουμε κάπου.

Απειλή κατάρρευσης για μεταβυζαντινό μνημείο

από τον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ 31/8
Στην τύχη του και στο έλεος του καιρού έχει αφεθεί ένα σπουδαίο μνημείο για τη δυτική Μακεδονία και το νομό Κοζάνης, το οποίο κινδυνεύει να χαθεί αν δε γίνουν έγκαιρα οι απαιτούμενες επεμβάσεις αποκατάστασής του. Πρόκειται για τον ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο χωριό Δίλοφο (παλιό Λιμπόχοβο), ο οποίος υπέστη σοβαρότατες ζημιές τον προηγούμενο Φεβρουάριο και, παρότι έχει διατηρηθεί με κονδύλια της ΕΕ (Β' ΚΠΣ), οι κάτοικοι και οι τοπικές αρχές φοβούνται πως δε θα βγάλει άλλο χειμώνα...
Αιτία είναι η ολιγωρία των αρμοδίων, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και φορείς, για την αποκατάσταση των βλαβών που υπέστη τόσο ο μεταβυζαντινός ναός, όσο και ο περιβάλλων χώρος, η κεντρική πλατεία του χωριού.


Η δυστοκία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και οι υποψήφιοι για τις εκλογές

του Σπύρου Κουταβά από το vetonews.gr
Δεν θυμάμαι άλλη εκλογική αναμέτρηση στην αυτοδιοίκηση, όπου παρουσιάζεται το φαινόμενο πληθώρας υποψηφίων στα δυο μεγάλα κόμματα για τη θέση του υποψηφίου δημάρχου, ενώ σε άλλες περιπτώσεις τα κόμματα να ψάχνουν με φακό μπας και βρουν υποψήφιο-α που θα τους οδηγήσει έστω σε μια αξιοπρεπή εκλογική παρουσία. Στην Πτολεμαΐδα το ΠΑΣΟΚ ξιφουλκεί με τον εαυτό του. Ο Θεμης Απατσιδης, ο Αντώνης Μαυριδης, ο Λάζαρος Λωτιδης και ο Ιορδάνης Ανδρεαδης έχουν μονίμως το βλέμμα τους στραμμένο στη καμινάδα της Ιπποκρατους προκειμένου να διαπιστώσουν εάν στα σήματα καπνού θα αναγράφεται το όνομα τους. Στην ΝΔ υπάρχει ο πονοκέφαλος που λέγεται Π. Βρυζιδου (δήμαρχος Μαυρικίου) και η οποία ανεξάρτητα από το χρίσμα που εδόθη στον Γρηγόρη Τσιουμαρη «τρέχει» για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου της.

Ημερίδα σε συνεργασία με την ΑΝΚΟ στο Άσκιο

Ο Δήμος Ασκίου σε συνεργασία με την ΑΝΚΟ θα πραγματοποιήσει ημερίδα με θέμα ενημέρωση για την προκήρυξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων στο πλαίσιο του Άξονα 3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 19:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ασκίου.

Μεγάλη Εμποροπανήγυρη Σερβίων από 30/9/2010 έως 4/10/2010

Η ετήσια εμποροπανήγυρη του Δήμου Σερβίων θα γίνει και φέτος στον προκαθορισμένο χώρο της πόλης "Γήπεδο-Πλατάνια" από 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου 2010.
  • Η δημοπρασία του χώρου θα γίνει την Παρασκευή 10/09/2010 και ώρες 10.00-13.00 για τους χώρους που καθορίστηκαν για λούνα-παρκ, θεάματα και καφενεία και από τις 23/09/2010 έως 30/09/2010 και ώρες 10.00-13.00 για τους υπόλοιπους χώρους.
  • Η οδός Ολ. Γεωργάκη καθορίστηκε ως χώρος έκθεσης προϊόντων. 
  • Στον εσωτερικό χώρο της εμποροπανήγυρης ο Δήμος διαθέτει μόνιμα παραπήγματα.

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στην Κοζάνη στις 5/9/2010

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης έχοντας μαζί του μια σταθερή ομάδα φίλων μουσικών, διεγείρει το συναίσθημα και την επικοινωνία, με τραγούδια που αγαπήθηκαν μέσα στα χρόνια. Γράμμα σε έναν ποιητή, Πλατεία Ναβαρίνου, Νεράιδες, Αμερικάνος, Θεωρία και πράξη, Σεντόνια δίχτυα, Βαριά ποτά, Σκέφτομαι να αλλάξω συμπεριφορά, Όχι και να κλαίμε, Άνοιξη, Τα ανείπωτα, Πώς να αναπνεύσω, Λήθη κ.ά. Το μουσικό τους σχήμα ελίσσεται με ευκολία και αβίαστα από τον ακουστικό, χαμηλών τόνων ήχο, σε εκείνον της έξαρσης του ηλεκτρισμού και του ρυθμού. Αφορμή για τη συνεύρεση αυτή αποτελεί εκτός των άλλων και η νέα δισκογραφική πρόταση με γενικό τίτλο «Πώς να αναπνεύσω». Η διάρκεια της συναυλίας αγγίζει τις τρείς ώρες. Περιλαμβάνει τραγούδια από το σύνολο των δέκα δισκογραφικών του προτάσεων (περίοδος 1985 – 2009) από την αρχή της πορείας του μέχρι και σήμερα. Μαζί του η νέα ταλαντούχα δημιουργός μα και ερμηνεύτρια Σοφία Γεωργαντζή.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο των Λασσανείων 2010, την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης, στις 21:00. Εισιτήριο: 15 €

Οι βάσεις και οι κενές θέσεις στα ΤΕΙ

του Στάθη Ταμουτσίδη,
Αντιπροέδρου του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας
Μετά την κατάργηση της βάσης του 10 και την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Ανώτατη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση διαπιστώθηκε ότι το Υπουργείο Παιδείας, σχεδόν σε όλα τα Τμήματα των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) έδωσε πολύ περισσότερες θέσεις από αυτές που ζητούν και μπορούν να εκπαιδεύσουν τα ίδια τα Τμήματα.
Για παράδειγμα το Τμήμα Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, για το οποίο γίνεται πολύς λόγος, ζήτησε 100 θέσεις με το υπ΄αριθμ. Πρωτ. Φ.Δ.Σ. 1/5.1/4181/12-01/2010 έγγραφό του, το Υπουργείο Παιδείας του έδωσε 300 θέσεις, όπως προκύπτει από το ΦΕΚ 416/12-04-2010 τ.Β΄, και με την ανακοίνωση των βάσεων οι θέσεις του συγκεκριμένου Τμήματος αυξήθηκαν στις 334 θέσεις. 

Γίνε Εθελοντής στην ΑΡΣΙΣ και … στα δύσκολα


Η ΑΡΣΙΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ενημερώνει όσες και όσους ενδιαφέρονται να δράσουν εθελοντικά, ότι μέσα στο Σεπτέμβρη θα γίνει επιλογή και εκπαίδευση νέων εθελοντών.
Οι δράσεις στις οποίες μπορεί κανείς να συμμετέχει είναι:
·         Κέντρο Υποστήριξης Μεταναστών
·         Σχολείο Μεταναστών
·         Πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής και γυναικείας κακοποίησης
·         Νομική Συμβουλευτική
·         Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά
·         Εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
·         Οργάνωση και υλοποίηση κοινωνικών εκδηλώσεων
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις και το πλαίσιο λειτουργίας του εθελοντισμού στην ΑΡΣΙΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 24610 49799 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση infokoz@arsis.gr καθώς και μέσω της σελίδας της ΑΡΣΙΣ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ στο facebook, όπου μπορούν να στέλνουν τα στοιχεία τους και να επιλέγουν τις δράσεις που τους ενδιαφέρουν.

Κινητοποιήσεις για τη λίμνη της Καστοριάς

Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα οι κάτοικοι της Καστοριάς, οι οποίοι, μετά τη δυσοσμία των τελευταίων ημερών στη λίμνη, ζητούν τη λήψη άμεσων μέτρων.Η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας – όπως και του περασμένου Σαββάτου – έξω από τη Νομαρχία Καστοριάς, έγινε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Σπασμένο Ρόδι». «Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη. Περίπου 200 κορδέλες, με το όνομα του καθενός μας, βρίσκονται δεμένες στα κάγκελα της Νομαρχίας, για να θυμίζουν στους αρμόδιους ότι εμείς θέλουμε και απαιτούμε άμεσες λύσεις για τη λίμνη», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γραμματέας του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Σπασμένο Ρόδι», Ελένη Τσαδήλα.Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες δύο ημέρες, σύμφωνα με την κ. Τσαδήλα.
Πηγή: ΑΠΕ

Εκδήλωση-ομιλία του Αντώνη Μαυρίδη, για το Νέο Δήμο Εορδαίας

 «Οι θέσεις και οι προτάσεις μας, ενόψει των εκλογών στο Νέο Δήμο Εορδαίας», είναι το θέμα της ομιλίας που θα πραγματοποιήσει ο Αντώνης Μαυρίδης, σήμερα Τρίτη 31 Αυγούστου 2010, στις 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαίδας

Ανέλαβαν την ευθύνη για τις απελευθερώσεις γουνοφόρων ζώων σε Καστοριά και Σιάτιστα

του Μάκη Νασιάδη
Την ευθύνη για τις δύο απελευθερώσεις γουνοφόρων ζώων στο Χιλιόδενδρο Καστοριάς και στη Σιάτιστα, ανέλαβαν στην ιστοσελίδα BITE BACK άγνωστοι με την επωνυμία A.L.F. Σύμφωνα με την προκήρυξη με τις δύο ενέργειες αυτές αποφασίστηκε να κτυπηθεί η βιομηχανία γούνας. Και στις δύο περιπτώσεις, όπως αναφέρουν οι δράστες των δύο απελευθερώσεων ζώων, είχαν ελέγξει προσεκτικά τα εκτροφεία ώστε να οργανώσουν «μία πιο γρήγορη και ασφαλή ενέργεια». Και οι δύο απελευθερώσεις σύμφωνα με την προκήρυξη έγιναν νύκτα. Στην περίπτωση του Χιλιοδένδρου, όπως αναφέρουν χρειάστηκαν δυόμιση ώρες για την απελευθέρωση των γουνοφόρων ζώων, αφού πρώτα έσπασαν τις πόρτες εισόδου με εργαλεία που βρήκαν στο εκτροφείο, ενώ στην περίπτωση της Σιάτιστας χρειάστηκαν μόλις 10 λεπτά για την απελευθέρωση. Υπενθυμίζουμε πως την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο από μονάδες εκτροφής γουνοφόρων ζώων στο Χιλιόδεντρο Καστοριάς και στη Σιάτιστα, απελευθερώθηκαν 50.000 και 2.000 γουνοφόρα ζώα αντίστοιχα.
Πηγή: ΕΡΑ 

Ευθύνες γιατρών και νοσηλευτών δύο νοσοκομείων για τον θάνατο βρέφους από την Κοζάνη

του Μάκη Νασιάδη
Ευθύνες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων Βέροιας και Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης, για σωρεία λαθών, παραλείψεων και εσφαλμένων ιατρικών χειρισμών, διαπιστώνει το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας-Πρόνοιας, για το θάνατο του μικρού Γιάννη Μωυσιάδη από την Κοζάνη, τον περασμένο Μάρτιο. Το πόρισμα διαπιστώνει δέκα παραλείψεις του ιατρικού προσωπικού της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας και τρεις του νοσηλευτικού προσωπικού του ίδιου νοσοκομείου, γιατί όπως επισημαίνει δεν εκτιμήθηκε ορθά και έγκαιρα η κατάσταση του βρέφους. Οι παραλήψεις αυτές, όπως αναφέρει το πόρισμα, είχαν ως αποτέλεσμα το δεκατριών μηνών βρέφος από την Κοζάνη να διακομισθεί στη Θεσσαλονίκη χωρίς φλεβική γραμμή και αφυδατωμένο, ενώ «δεν επιχειρήθηκε, όπως τονίζει, έστω και την τελευταία στιγμή η προληπτική χορήγηση αντιβίωσης». Σε ότι αφορά το νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, το πόρισμα διαπιστώνει ότι δεν προχώρησε έγκαιρα στη διακομιδή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, «με υποψία εξελισσόμενης σηπτικής καταπληξίας», ενώ για την Μονάδα όπου διακομίστηκε και εξέπνευσε το βρέφος, το πόρισμα δεν επιρρίπτει παραλείψεις ή ευθύνες του ιατρικού προσωπικού. Το πόρισμα του επιθεωρητή Υγείας, Γιώργου Μαλακώζη, που διενήργησε την Ένορκη Διοικητική Εξέταση θα διαβιβαστεί και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, καθώς διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση για ανθρωποκτονία από αμέλεια, μετά τη μήνυση που υπέβαλαν οι γονείς του βρέφους. Τέλος ο κ. Μαλακώζης στο πόρισμά του επισημαίνει προς τους διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας να μεριμνήσουν άμεσα για την επαναλειτουργία των παιδιατρικών στα νοσοκομεία της Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, «παρέχοντας πρόσθετα κίνητρα σε γιατρούς».
Πηγή: ΕΡΑ

Τέλος οι εκπτώσεις - αρχίζουν οι προσφορές

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης ανακοινώνει ότι οι θερινές εκπτώσεις τελειώνουν στις 31/08/2010. Με απόφαση του Δ.Σ ακολουθεί δεκαήμερο προσφορών από 01/09/2010 έως 10/09/2010. Προς ενημέρωση των συναδέλφων οι προσφορές αφορούν μέχρι το 50% των εμπορευμάτων τους και υποχρεούνται στην αναγραφή διπλών τιμών, ενώ για το υπόλοιπο 50% υποχρεούνται στην αναγραφή μιας τιμής.Το δεκαήμερο των προσφορών θ' αποτελέσει πηγή ανακούφισης για το καταναλωτικό κοινό και ευχή της Διοίκησης είναι η άνοδος της αγοραστικής κίνησης προς όφελος όλων.

Το ρήγμα της Μαυροπηγής απειλεί σπίτια

Από το kozani.tv

Μια ανάσα από το δημοτικό διαμέρισμα της Μαυροπηγής έφτασε το ρήγμα, παρά τις διαβεβαιώσεις του ΙΓΜΕ πως πρόκειται για ένα επιφανειακό ρήγμα βάθους ενός μέτρου και πλάτους 40 εκατοστών, για το οποίο ευθύνονται οι βροχοπτώσεις. Έντονη η ανησυχία των κατοίκων, οι οποίοι είναι πλέον πεπεισμένοι ότι ευθύνεται το ορυχείο της Δ.Ε.Η.

Λαμπρή υποδοχή της Φλόγας της Αγάπης στη Σιάτιστα

Με δυναμική παρουσία των μελών του Αιμοδοτικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Άγιος Παντελεήμων», του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος», του Συλλόγου Μοτοσικλετιστών Σιάτιστας και πολλών δημοτών έγινε η υποδοχή της φλόγας της Αγάπης στην πόλη της Σιάτιστας, στα πλαίσια της 8ης Λαμπαδηδρομίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.
Η Φλόγα διέσχισε όλη την πόλη, συνοδευόμενη από τον αθλητή Καλαμπούκα Χαράλαμπο, δρομείς μικρούς και μεγάλους, καβαλάρηδες και μοτοσικλετιστές,  και κατέληξε στο προαύλιο του Εκπαιδευτηρίου «Γ.Παπαγεωργίου», όπου ο κόσμος υποδέχτηκε τους λαμπαδηδρόμους με θερμό χειροκρότημα και έγινε το άναμμα του βωμού,  σε μία λαμπρή τελετή που διοργάνωσε ο Σύλλογος  Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας «Ο Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με το Δήμο Σιάτιστας και τη ΔΕΠΠΤΑΣ,  

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Το πρόγραμμα της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η 9η Σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου και η Πανελλήνια Σύσκεψη Στελεχών, στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Γήπεδο Τάε-Κβο-Ντο).
Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα:
Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010
16:00 Διαπιστεύσεις - δήλωση συμμετοχής στα εργαστήρια
18:00 Πρόταση και Εκλογή Προεδρείου
18:05 Εισαγωγική παρέμβαση Γραμματέα του Ε. Σ. Σωκράτη Ξυνίδη.
18:20 Ομιλία Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου.
19:00 Οργανωτικά από το Προεδρείο

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010
10:30-14:00 Λειτουργία εργαστηρίων
14.00-16.00 Διάλειμμα
14.00-16.00 Συνάντηση εθελοντών διαδικτύου
16.00-17.00 Σύνοψη και ενοποίηση αποτελεσμάτων λειτουργίας εργαστηρίων

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010 Εθνικό Συμβούλιο
10:00 Εισήγηση Πολιτικού Συμβουλίου από τον Γραμματέα Ε.Σ., Σωκράτη Ξυνίδη
10:30 Παρουσίαση υποψηφίων
10:45 Εισήγηση Προέδρου της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, Θανάση Τσούρα
11:00 Τοποθετήσεις μελών Εθνικού Συμβουλίου
15:00 Δευτερολογία - σύνοψη αποτελεσμάτων από Γραμματέα Ε.Σ., Σωκράτη Ξυνίδη
15:30 Έγκριση πολιτικού πλαισίου
Έγκριση υποψηφιοτήτων

Ο...ταχυδακτυλουργός

Από τις logoplokies.blogspot.com
Περνώντας από το ρόλο του αλχημιστή – δημιουργού του πρωτότυπου, παγκοσμίως, «μίγματος πολιτικής», που θα λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας, ο Α. Σαμαράς …προοδεύει, υποδυόμενος και το ρόλο του ταχυδακτυλουργού !
Στριμωγμένος από το εύλογο ερώτημα «αν βγούμε από το Μνημόνιο, που θα βρούμε τα 110 δις.€ ; », άλλαξε το τροπάριο και πλάσαρε, την εβδομάδα που πέρασε, το …μεγαλειώδες : «ναι στο Μνημόνιο, όχι στους όρους του !...». Ο μάγιστρος της Ρηγίλλης, υπονοεί πως, αυτός, θα διαπραγματευτεί με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ και θα καταφέρει να τους πείσει να δώσουν τα λεφτά, χωρίς όρους ! ( Βρε μανία αυτοί οι αρχηγοί της Δεξιάς, να θέλουν, σώνει και καλά, να μοιάσουν στον …Ανδρέα Παπανδρέου !...).
Σ΄ αυτή του την επιδίωξη ο κ. Σαμαράς έχει ως εχέγγυο τις προηγούμενες προσπάθειες που έκανε για να πείσει (πιέσει) τους ομοϊδεάτες του στην Ε.Ε. (αρχές του 2010) κι έμεινε μόνος του, μη καταφέρνοντας να πείσει κανέναν ! Τώρα, μάλλον, υπολογίζει σε καλύτερο αποτέλεσμα, μιας και ο ίδιος έχει ...ενισχυθεί, τόσο δημοσκοπικά (φλερτάρει με το 15%), όσο και κομματικά, (οι αποχωρήσεις των βουλευτών του, παραμένουν στο ρυθμό ένας – ένας…).

Συνάντηση Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Κίνησης με Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗ : “ Τόπος να ζεις”
Κοζάνη : 27/8/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Στα πλαίσια των επαφών με επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς που ξεκίνησε η Κίνηση μας “Τόπος να ζεις”, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27/8/2010 συνάντηση μιας αντιπροσωπείας της πρωτοβουλίας αυτής, που αποτελούνταν από τους Αθανασιάδου Χρύσα, Δεσποτίδη Κων/νο και Ιωαννίδη Ελευθέριο, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης με τον πρόεδρο Χρήστο Σαββίδη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Συνεδρίαση Δ. Σ. Καμβουνίων

σήμερα Δευτέρα και ώρα 8.00 μμ
Θέματα:
1. Πρόταση προθεσμίας συμβατικού χρόνου του έργου "Κατασκευή δύο κρηνών και ναΐσκου στο Δ.Δ. Τρανοβάλτου"
2. Έγκριση του 2ου ΑΠΕ του έργου "Διευθέτηση ομβρίων υδάτων κεντρικής οδού οικισμού Λαζαράδων"
3. Παράταση προθεσμίας συμβατικού χρόνου του έργου "Διευθέτηση ομβρίων υδάτων κεντρικής οδού οικισμού Λαζαράδων".
4. Καθορισμός των οριογραμμών υφιστάμενου ρέματος στην περιοχή του Δ.Δ. Μικροβάλτου.
5. Έξοδα τελετών και δεξιώσεων 



Επιστολή του Δημάρχου Κοζάνης προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας στο πλαίσιο της ανάρτησης του νέου αναπτυξιακού νόμου σε δημόσια διαβούλευση στο διαδίκτυο, η οποία ολοκληρώθηκε στις 23/08/2010, από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, απέστειλε ηλεκτρονικά αλλά και με προσωπική του επιστολή μία σειρά προτάσεων, που αφορούν στην αναθεώρηση των ρυθμίσεων του σχεδίου νόμου.

Σε αντάρτες και δυσαρεστημένους σκοντάφτει η Ν.Δ.

από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Ανοιξε μέτωπο στη Ν.Δ. με αντάρτικες υποψηφιότητες ή δυσαρέσκειες από τις επιλογές υποψηφίων που έκανε η Ρηγίλλης σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας και η κατάσταση είναι δύσκολο να συμμαζευτεί.Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουμε σύγκρουση νομαρχών και δημάρχων που διεκδικούν τη δημαρχία και σε άλλες αμφισβητούνται οι επιλογές της ηγεσίας της Ν.Δ., με την έννοια ότι δεν εκτιμήθηκαν οι απόψεις των τοπικών κομματικών δυνάμεων. 
Στην Καστοριά ο νομάρχης Κώστας Λιάντσης έσπευσε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Καστοριάς, χωρίς να περιμένει την απόφαση της Ρηγίλλης. Αποφασισμένος να διεκδικήσει δεύτερη θητεία είναι και ο δήμαρχος Γιάννης Τσαμίσης, ο οποίος είχε κατέβει μια φορά με τη στήριξη της Ν.Δ., στις εκλογές του 2006 εκλέχτηκε ως ανεξάρτητος και τώρα διεκδικεί με αξιώσεις τη στήριξη της Ν.Δ.
Στη Φλώρινα η στήριξη της Ν.Δ. στην υποψηφιότητα του νομάρχη Γιάννη Βοσκόπουλου για τον δήμο προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του δημάρχου Στέφανου Παπαναστασίου, που ήθελε να είναι πάλι υποψήφιος. Φαίνεται, όμως, πως έγιναν κάποιες διαβουλεύσεις και ο δήμαρχος είπε ότι δεν θα αναμιχθεί στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Στην Κοζάνη τα στελέχη της Ν.Δ. δεν μπορούν να καταλάβουν πώς δόθηκε η στήριξη στον δήμο στην Αννα Νανοπούλου, την οποία χαρακτηρίζουν «επιλογή ήττας». Τέσσερις φορές κατέβηκε σε εκλογές και απέτυχε και τις τέσσερις να εκλεγεί, λένε χαρακτηριστικά.
Τις δύο ήταν υποψήφια δήμαρχος και τις άλλες δύο υποψήφια βουλευτής. Γιατί να δοκιμάσει και πέμπτη, όταν το εκλογικό σώμα δεν την εμπιστεύτηκε τόσες φορές, αναρωτιούνται. Ανάμεσα σε αυτά τα στελέχη είναι και ο πρώην υπουργός Νίκος Τσιαρτσιώνης. Ο ίδιος είχε θέσει τον εαυτό του στη διάθεση του κόμματος, αν ήθελαν να τον επιλέξουν ως υποψήφιο δήμαρχο Κοζάνης. Τώρα λέει πως δεν μπορεί να συμπράξει στην υποψηφιότητα που ανακοίνωσε η Ρηγίλλης.

Ξαναχτύπησαν τα «Μαύρα κοράκια» Δύο κρούσματα ομαδικής απελευθέρωσης βιζόν

Από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Στη δράση οργανωμένων οικολόγων του αντιεξουσιαστικού χώρου, που στο παρελθόν έχουν υπογράψει προκηρύξεις ως «Μαύρα κοράκια», αποδίδουν οι αστυνομικές αρχές τα δύο κρούσματα απελευθέρωσης γουνοφόρων ζώων μέσα σε ένα 24ωρο, από εκτροφεία στην Κοζάνη και την Καστοριά.

Έκλεψαν καλώδια βάρους δύο τόνων!

από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Δεν κατάφεραν να γλιτώσουν την σύλληψη οι δύο νεαροί που λεηλάτησαν ένα εργοτάξιο λιγνίτη στην Πτολεμαϊδα Κοζάνης και έκλεψαν μεταξύ άλλων καλώδια βάρους δύο τόνων! Χρειάστηκε, όμως, πολύωρη καταδίωξη στην εθνικό οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης για να ακινητοποιηθεί το κλεμμένο φορτηγάκι τους.

Αυγουστίνος Καντιώτης ο «Χομεϊνί της Μακεδονίας»

από ΤΑ ΝΕΑ
Μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της Εκκλησίας, ο πρώην Μητροπολίτης Φλώρινας, Πρεσπών και Εορδαίας Αυγουστίνος, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ηλικία 104 ετών στο Νοσοκομείο της Φλώρινας, όπου νοσηλευόταν από τις αρχές Αυγούστου έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.

O - κατά κόσμον- Ανδρέας Καντιώτης είχε ορκισμένους φίλους, οι οποίοι τον είχαν αγιοποιήσει, εξαίροντας την κοινωνική του δράση κυρίως υπέρ των φτωχών και των αδυνάτων. Ωστόσο, στην πολύχρονη σταδιοδρομία του ως ιεράρχης είχε αποκτήσει και φανατικούς εχθρούς, οι οποίοι στηλίτευαν τη- συχνά ακραία- στάση του σε εθνικά και κοινωνικά ζητήματα. Η δράση του σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές αντιμετωπίστηκε με εξαιρετικά αντικρουόμενα συναισθήματα. Στη διάρκεια της Κατοχής κι ενώ βρισκόταν στη Δυτική Μακεδονία λέγεται ότι έσωσε πολύ κόσμο από την ασιτία, διοργανώνοντας συσσίτια τόσο στην Κοζάνη όσο και στη Φλώρινα. Ωστόσο, οι πολέμιοί του τον κατηγορούν ότι οργάνωνε «αντισταθμίσματα» στην επιρροή του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, ενώ μετά την απελευθέρωση αναλάμβανε την «εξομολόγηση» των αιχμαλώτων του Δημοκρατικού Στρατού, δίνοντας πληροφορίες στα στρατοδικεία.

Π. Μητλιάγκας: Την Επανάσταση των απλών και αυτονόητων πραγμάτων έχουν ανάγκη οι πολίτες και η χώρα

Τους τελευταίους μήνες , παρακολουθώντας τη διάλυση πολλών πλευρών της Διοίκησης και την αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών στις βασικές τους ανάγκες, μέσα από την αυτονόητη υποχρέωση της Διοίκησης, πολλές φορές είχα τον πειρασμό να γράψω ένα άρθρο για τα κακώς κείμενα και να στείλω μία επιστολή στον Πρωθυπουργό. Όμως στο τέλος πάντα δίσταζα. Είτε γιατί πιστεύω πως τέτοιες ενέργειες καταλήγουν κατά κανόνα στο καλάθι των αχρήστων, είτε έρχεται μια τυπική απάντηση από τη γραμματεία, ότι η επιστολή σας εστάλη αρμοδίως , για τα περαιτέρω. Και μετά άκρα του τάφου σιωπή.
Όμως δύο γεγονότα των τελευταίων ημερών, ένα στο χώρο  της υγείας και ένα σε φίλο επιχειρηματία, πήραν από πάνω μου κάθε αναστολή.
Περίπτωση πρώτη: Σε κρατικό νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έκριναν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ότι έπρεπε να γίνει μία αξονική τομογραφία, προς πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού για υποβοήθηση στη διάγνωση, αυτό ήταν αδύνατο να γίνει στο νοσοκομείο ή σε ιδιωτικό εργαστήριο για 2 λόγους :

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Καρυοχώρι - Ασβεστόπετρα - Ανατολικό Τρεις σύλλογοι, μια μεγάλη συναυλία

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΟΣ ...
Για όσα συμβαίνουν γύρω μας και μας αφορούν, για όσα συμβαίνουν και μας οργίζουν, θλίβουν, ενθουσιάζουν ή μας αφήνουν σκεπτικούς... 
Η Γλυκερία, από τις σημαντικότερες εκπροσώπους του έντεχνου και λαϊκού, η Μελίνα Ασλανίδου, μία φωνή που έχει αποδείξει την αγάπη της για το λαϊκό τραγούδι και ο Γιώργος Λιανός, ένας νέος ερμηνευτής, παίζουν με το χρόνο ερμηνεύοντας αξέχαστες επιτυχίες που αγγίζουν την ψυχή μας. Στις συναυλίες θα παρουσιαστούν αγαπημένα τραγούδια τόσο από την προσωπική δισκογραφία των καλλιτεχνών, όσο και από το καλό έντεχνο και λαϊκό ρεπερτόριο. 

ΑΝΚΟ: Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες


Tο Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Κοζάνης, η ΑΝΚΟ - Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. και η Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, μέλη της ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ, εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΠΑΝ ΙΙ, ΕΦΕΠΑΕ συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ» στην Πτολεμαΐδα, την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Πέτρος Τόττης» του παραρτήματος του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου στην Πτολεμαΐδα, στις 18:00.

Ψήφισμα Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης για τον μακαριστό Αυγουστίνο Καντιώτη


Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης σε έκτακτη σύγκλισή του με αφορμή την κοίμηση του Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Αυγουστίνου Καντιώτη εξέδωσε το ακόλουθο Ψήφισμα:
Η «απώλεια» του πρώην Μητροπολίτη Αυγουστίνου Καντιώτη στερεί τον τόπο μας από την εμβληματική μορφή ενός λατρευτού ιεράρχη, φλογερού ιεροκήρυκα, μεγάλου ανθρώπου. Επί 34 συναπτά έτη καθοδήγησε θρησκευτικά το ποίμνιό του και πήρε θέσεις για διάφορα κοινωνικά ζητήματα, οι οποίες πολλές φορές τον έφεραν στο επίκεντρο της πανελλήνιας επικαιρότητας. Στήριξε όσο κανένας τις άπορες οικογένειες, τους νέους και τις νέες, την τρίτη ηλικία με κατασκηνώσεις, οικοτροφεία, οίκους ευγηρίας, οικονομικές ενισχύσεις. 

Δήμος Βελβεντού. Απάντηση σε Δημοσίευμα για Χρέη στο Τ.Π.&Δ.


κτίριο Παπαναστασίου
Αγαπητοί φίλοι, 
Σχετικά με την κατάσταση που δημοσιεύθηκε με τα χρέη των Δήμων προς το Τ.Π &Δ και τις Τράπεζες, στην οποία αναφέρεται και ο Δήμος Βελβεντού με το ποσό των 216.000 €, θα ήθελα να διευκρινίσω, προς ενημέρωση του κοινού, τα εξής: 
1. Ο Δήμος Βελβεντού το 1990 έλαβε έγκριση δανείου από το Τ.Π. &Δ. ύψους 86.000.000 δρχ, δηλαδή περίπου 252.000 €. Το δάνειο δεν αφορούσε τον Δήμο Βελβεντού καθευατόν αλλά το Κληροδότημα Ζήνωνος Παπαναστασίου για την κτιριακή αποκατάσταση και συντήρηση του διατηρητέου κτιρίου επί της Πλατείας Κάννιγος, αριθμ. 17, στην Αθήνα. 
2. Το δάνειο εκχωρήθηκε το 1997 νομότυπα στην τεχνική κατασκευαστική εταιρεία ΠΑΝΔΟΜΙΚΗ Α.Ε., η οποία έκανε το έργο της αποκατάστασης του διατηρητέου κτιρίου με τον όρο να το εκμεταλλεύεται μέχρι το 2016. Η εταιρεία ανέλαβε την υποχρέωση να αποπληρώνει το δάνειο προς το Δήμο Βελβεντού, που είναι διαχειριστής του Κληροδοτήματος και ο Δήμος αυτόματα καταβάλλει το εισπραττόμενο ποσό στο Τ.Π.&Δ. 
3. Παράλληλα πέρα από την εξόφληση του δανείου, η ΠΑΝΔΟΜΙΚΗ Α.Ε. καταβάλει στο Κληροδότημα και τα ενοίκια από μίσθωση των Γραφείων, ποσού περίπου 120.000 ευρώ το έτος (τιμές μισθωμάτων 2010). Το ποσό αυτό των ενοικίων, σύμφωνα με τη βούληση του μεγάλου ευεργέτη και διαθέτη του Κληροδοτήματος, του αείμνηστου βελβεντινού Ζήνωνος Παπαναστασίου διατίθεται κυρίως σε υποτροφίες μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου και φοιτητών, μετά από διαγωνισμό που διενεργείται κατ’ έτος στα Σχολεία του Βελβεντού. Τα ποσά είναι 100 € και 120 € το μήνα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου αντίστοιχα και 200 € το μήνα για φοιτητές. Οι υπότροφοι κατ’ έτος ξεπερνούν τους 50. 
4. Συνεπώς ο Δήμος Βελβεντού όχι μόνο δεν έχει καμιά επιβάρυνση για την δανειακή αυτή υποχρέωση, αλλά έχει και σοβαρά έσοδα που διαθέτει σε υπότροφους βελβεντινούς νέους. Ωστόσο από γραφειοκρατικής άποψης τα έσοδα του Δήμου από το Κληροδότημα Παπαναστασίου δεν αποτυπώνονται στην κατάσταση που δημοσιεύει το Τ.Π.&Δ., διότι αυτό αφορά εσωτερική ρύθμιση του Δήμου και του Κληροδοτήματος, με συνέπεια να εμφανίζεται ο Δήμος με χρέος ενώ δεν ισχύει επί της ουσίας κάτι τέτοιο. 
Βελβεντό 30 Αυγούστου 2010 
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία 
Μανώλης Στεργίου 
Δήμαρχος Βελβεντού

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Η «παντιέρα ρόσα» του ΕΒΕΑ

Tου Πασχου Mανδραβελη από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Μπορεί να συγκινήθηκε μέχρι και ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης από την εκτίμηση του ΕΒΕΑ ότι «το Μνημόνιο δεν αποτελεί συνολική μεταρρυθμιστική προσπάθεια, αλλά μια τοκογλυφική διαδικασία επιβολής εύκολων, ισοπεδωτικών και αναποτελεσματικών επιλογών που, αντί να εκσυγχρονίζουν, κατεδαφίζουν, αντί να αναπροσανατολίζουν, αποσυνθέτουν και αντί να εξοικονομούν πόρους, προσθέτουν φτώχεια, διευρύνουν ανισότητες και αποδυναμώνουν ελπίδες και προοπτικές», αλλά σαφώς η στόχευση είναι διαφορετική. Αλλαι μεν αι βουλαί ΣΥΡΙΖΑ, άλλα δε ΕΒΕΑ κελεύει. Η σύμπτωση αφορά μόνο την ανάλυση του προβλήματος της ελληνικής οικονομίας.

Πληθαίνουν τα «γαλάζια» αντάρτικα στη Βόρεια Ελλάδα

από τον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ της Κυριακής
Μπροστά σε πληθώρα ανεξάρτητων υποψηφίων θα βρεθεί, όπως όλα δείχνουν, η ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου. Κάθε νέα ανακοίνωση της Ρηγίλλης προκαλεί καινούργιους πονοκεφάλους στα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, που γίνονται αποδέκτες συνεχών παραπόνων για τις επιλογές που γίνονται. 

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Νέοι Διευθυντές στα ΙΕΚ της Δυτικής Μακεδονίας

Ανακοινώθηκαν από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης οι τοποθετήσεις των διευθυντών των δημοσίων ΙΕΚ. Για τη Δυτική Μακεδονία έχουμε: 
ΙΕΚ Κοζάνης: Σανόπουλος Περικλής ΠΕ12.05
ΙΕΚ Πτολεμαΐδας: Λαζαρίδης Αχιλλέας ΠΕ04.05
ΙΕΚ Γρεβενών: Τσιουμπέρης Στέργιος ΠΕ12.05
ΙΕΚ Καστοριάς: Τζιώτζης Απόστολος ΠΕ17.06
ΙΕΚ Φλώρινας: Νικολάου Νικόλαος ΠΕ12.04

Financial Times : Ανίκανος και ψεύτης ο Καραμανλής


Το ελληνικό χρέος και πως περιήλθε η ελληνική οικονομία σε δραματική κατάσταση συνεχίζουν να απασχολούν τα διεθνή οικονομικά ΜΜΕ. Σε άρθρο της εφημερίδας Financial Times που υπογράφει ο δημοσιογράφος Άλαν Μπίτι, o πρώην πρωθυπουργός, Κώστα Καραμανλής χαρακτηρίζεται «ανίκανος και ψεύτης», ενώ επισημαίνεται ως «χαώδης» η κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Στο άρθρο του ο κ. Μπίτι σημειώνει ότι θεωρεί πιθανότερο σενάριο την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ύστερα από έναν χρόνο υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι ο προϋπολογισμός θα είναι πλεονασματικός όπως συνέβη και στο α’ τρίμηνο του 2010. 
Ο κ. Μπίτι σημειώνει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου «κληρονόμησε ένα χάος» ωστόσο κατάφερε να προχωρήσει αρκετές διαρθρωτικές αλλαγές χωρίς να υπάρξει μεγάλη πολιτική ή κοινωνική αντίδραση: «Υπήρξαν απεργίες και διαμαρτυρίες αναμφίβολα. Αλλά όχι χάος και κατάρρευση της δημόσιας τάξης, τουλάχιστον όχι ακόμη» ανέφεραν οι Financial Times.
Ο δημοσιογράφος, παράλληλα, χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή «ανίκανο και ψεύτη» και συστήνει στον Γιώργο Παπανδρέου να παραδειγματιστεί από την κεντροαριστερή κυβέρνηση του Λούλα ντα Σίλβα στη Βραζιλία που μετέτρεψε σε πολιτικό όφελος τη δημοσιονομική αυστηρότητα που επέβαλε. 
Πηγή: Financial Times

Δέκα εκατομμύρια τουλάχιστον χρειάζεται το ΤΕΙ

Τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ θα χρειαστεί το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά για αντεπεξέλθει στις ανάγκες του μετά τον τριπλασιασμό των εισακτέων φοιτητών τόνισε ο Πρόεδρος του ιδρύματος Γιώργος Χαραλαμπίδης μιλώντας στην ΕΡΑ Κοζάνης. Επίσης ο κ. Χαραλαμπίδης σημείωσε πως κινδυνεύει να μην λειτουργήσουν τα Τμήματα στα Γρεβενά λόγω έλλειψης διοικητικού προσωπικού ενώ παρόμοια προβλήματα υπάρχουν σε όλες τις πόλεις όπου λειτουργούν Τμήματα του ΤΕΙ. 
3856 οι εισακτέοι στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας 
Συνολικά 3856 είναι φέτος οι εισακτέοι στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, όπου όμως έμειναν κενές 1075 θέσεις. Στα τμήματα του ΤΕΙ στην Κοζάνη οι εισακτέοι είναι 2185 και τα κενά 477, στα τρία τμήματα του παραρτήματος των Γρεβενών οι εισακτέοι είναι 392 και τα κενά 112 και στο παράρτημα του ΤΕΙ στη Φλώρινα οι εισακτέοι είναι 367 και τα κενά 266. Τέλος σύμφωνα με το Διευθυντή του Παραρτήματος Καστοριάς του ΤΕΙ Πρόδρομο Γιαννά από τις 1.245 διαθέσιμες θέσεις καλύφθηκαν οι 912. 
Στούντιο από 150 ευρώ στην Κοζάνη 
Από τα 150 ευρώ ξεκινούν οι τιμές των στούντιο στην Κοζάνη δήλωσε ο πρόεδρος των μεσιτών της περιοχής κ. Νίκος Βαντσιώτης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Κοζάνης σημειώνοντας πως υπάρχει επάρκεια διαμερισμάτων και εξυπηρέτηση όσων θα αναζητήσουν στέγη στην Κοζάνη για φοιτήσουν.
Πηγή: ΕΡΑ

Αντιδράσεις για τις νέες «γαλάζιες» υποψηφιότητες

από τον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ
Ενα βήμα εμπρός και δύο βήματα πίσω βαδίζει η ΝΔ εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Χτες η Ρηγίλλης ανακοίνωσε πέντε νέους υποψήφιους δημάρχους για το χώρο της Βόρειας Ελλάδας και ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα χρίσματα έδρασαν εκτονωτικά, αλλού το ενδεχόμενο «αντάρτικων» συνδυασμών είναι πολύ πιθανό. (...)
Στην Κοζάνη
Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει στο δήμο Κοζάνης, όπου η κ. Νανοπούλου έχει κατέβει ήδη δύο φορές (το 2002 και το 2006) ως υποψήφιος δήμαρχος, αλλά έχασε από τον Πάρη Κουκουλόπουλο. Ταυτόχρονα, έχει εκτεθεί και άλλες δύο φορές ως υποψήφια βουλευτίνα, χωρίς και πάλι να εκλεγεί. Ετσι δεν αποκλείεται να υπάρξουν «αντάρτικα» από τους Γιώργο Τοπαλίδη και Κώστα Πουτακίδη, που ήταν πρώην πρόεδροι της τοπικής ΝΟΔΕ. Επίσης, και ο Νίκος Τσιαρτσιώνης δηλώνει ότι αν διαπιστώσει ότι η επιλογή δεν προχωρά, θα πάρει και αυτός τις δικές του αποφάσεις.

Ενας Ινδός, ο τελευταίος κάτοικος της Χαραυγής Κοζάνης, ενός χωριού φαντάσματος δίπλα στο ορυχείο της ΔΕΗ

από ΤΑ ΝΕΑ
Στη Χαραυγή, το άλλοτε κεφαλοχώρι της Κοζάνης, δεν ακούγονται πια ομιλίες. Αδέσποτα τσομπανόσκυλα περιπολούν δρόμους γεμάτους τριβόλια και χαλάσματα. Κοράκια φωλιάζουν σε δέντρα με μαύρες φυλλωσιές. Αλλά σε ένα σπίτι παίζει ακόμα μια τηλεόραση, η μοναδική συντροφιά του Τζαγκντίμπ Παλ, ενός Ινδού που ναυάγησε στα ορυχεία της ΔΕΗ και η οικονομική κρίση τον ανάγκασε να γίνει αφεντικό της μοναξιάς του.

Έφυγε ο πρώην Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης

Έφυγε σήμερα Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010 και ώρα 5.00 το πρωί ο Μητροπολίτης πρώην Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης σε ηλικία 104 ετών. O Μητροπολίτης  νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της Φλώρινας για 26 ημέρες, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, ενώ την τελευταία ημέρα παρουσίασε νεφρική ανεπάρκεια.

Ο Μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης, γεννήθηκε στις Λεύκες Πάρου στις 20 Απριλίου του 1907. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1929. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1935 και Πρεσβύτερος το 1942. Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος στη Μητρόπολη Αιτωλίας, ως στρατιωτικός ιερέας και ως Ιεροκήρυκας στην Αθήνα. Εξέδωσε δεκάδα περιοδικών, ίδρυσε οικοτροφία φοιτητών και μαθητών, ηγείται Ιεραποστολικής αδελφότητος Θεολόγων "Ο ΣΤΑΥΡΟΣ", εξεφώνησε κηρύγματα καθ΄ άπασαν την χώραν, συνέγραψε περί τα ογδοήκοντα δύο θρησκευτικού περιεχομένου βιβλία.
Στις 25 Ιουνίου του 1967 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας. Στις 14 Ιανουαρίου του 2000 παραιτήθηκε λόγω γήρατος.


Πηγή: augoustinos-kantiotis.gr

Τα ονόματα των επιτυχόντων από τα σχολεία της περιοχής μας


ΓΕΛ ΣΕΡΒΙΩΝ 90%  (κλικ για να ανοίξει αρχείο EXCEL)
ΓΕΛ ΣΕΡΒΙΩΝ 10%
ΓΕΛ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ 90%
ΓΕΛ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ 10%
ΕΠΑΛ

Πηγή: kozani.net

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Απελευθέρωσαν 50.000 ζώα στην Καστοριά

από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Άγνωστοι απελευθέρωσαν 50 χιλιάδες γουνοφόρα ζώα τη νύχτα στην Καστοριά. Τα περισσότερα από αυτά ψόφησαν λόγω ζέστης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.Η απελευθέρωση των γουνοφόρων από φάρμα εκτροφής, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, αποδίδεται σε "οικολόγους".
Ωστόσο, χωρίς τροφή, νερό και με την ζέστη των ημερών, χιλιάδες ζώα έπεσαν νεκρά στην προσπάθειά τους να διαφύγουν. 

Πάρις Κουκουλόπουλος: Προτεραιότητα η αναβάθμιση του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

«Η φετινή, θεαματική, αύξηση του αριθμού των εισακτέων στα τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας είναι οπωσδήποτε ένα θετικό γεγονός, το οποίο ικανοποιεί όλους εμάς που αγωνιστήκαμε για να μην απαξιωθεί το ίδρυμα, μέσω της συρρίκνωσης του. Δεν θα πρέπει όμως να μείνουμε μόνο σ΄ αυτό. Η βελτίωση της ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος που προσφέρει το ΤΕΙ, θα πρέπει να είναι το διαρκές ζητούμενο, για να μπορέσει να παίξει με επιτυχία το ρόλο του όχι μόνο σήμερα, αλλά και στο μέλλον».

Αντώνης Μαυρίδης: Μία οφειλόμενη απάντηση στον Δήμαρχο Πτολεμαίδας και μία ανοιχτή πρόσκληση για διάλογο

Η  αβελτηρία  ορισμένων ανθρώπων  που  ασκούν εξουσία στον τόπο μας, αλλά και  η εμμονή  τους να αναζητούν παντού «εχθρούς» όταν τους ασκείται  κριτική  και τους αμφισβητείται  το «αλάθητο» που θεωρούν  ότι έχουν «κατ’ αποκλειστικότητα», τους  οδηγεί  δυστυχώς σε αψυχολόγητες ενέργειες, όπως αυτή  που διέπραξε  ο  Δήμαρχος  Πτολεμαίδας  Γρηγόρης  Τσιούμαρης, με  την δημόσια αιχμή εναντίον μου, για  την κριτική που δέχθηκε  σε  group στο  facebook, σχετικά  με  ένα  παλαιό  βίντεο  που αφορούσε έναν έντονο διάλογο και  διαμαρτυρία συμπολιτών μας, ατόμων με  αναπηρία,  έξω από το Δημαρχείο Πτολεμαίδας.

Πρόσκληση από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Βοΐου Νεάπολης

Η ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΟΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ σας καλεί σήμερα Παρασκευή 27 Αυγούστου στο υπαίθριο αμφιθέατρο του δήμου Νεαπόλεως σε μια ποντιακή - λαική βραδυά με τους: 
ποντιακή λύρα και τραγούδι : ΕΥΤΥΧΙΑΔΗΣ ΤΑΣΟΣ 
κλαρίνο: ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ 
μπουζούκι και τραγούδι: ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
νταούλι: ΘΩΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
Ωρα έναρξης 21:00
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΛΟΥΣ!!!!!

Παρέμβαση της Ανεξ. Αυτοδιοικητικής Κίνησης για το Δ. Κοζάνης



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Τόπος να ζεις
Κοζάνη : 27/8/2010
 Άλλη μια μέρα δύσκολη η προχθεσινή 25/8/2010  για την περιοχή λόγω της σκόνης από τους ΑΗΣ και τα ορυχεία. Οι μετρητές έδειξαν πώς οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής ρύπανσης ήταν υψηλές και η κατάσταση δύσκολη.
Χρόνιο και έντονο το πρόβλημα για την περιοχή και τους κατοίκους. Παρόλες τις δεσμεύσεις, τις αναφορές, τα «μέτρα»,  η ευρύτερη περιοχή και οι κάτοικοι βιώνουν συχνά φαινόμενα έντονης ρύπανσης κάθε καλοκαίρι και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.  

Το Προφίλ μας