Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Λαμπρή υποδοχή της Φλόγας της Αγάπης στη Σιάτιστα

Με δυναμική παρουσία των μελών του Αιμοδοτικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Άγιος Παντελεήμων», του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος», του Συλλόγου Μοτοσικλετιστών Σιάτιστας και πολλών δημοτών έγινε η υποδοχή της φλόγας της Αγάπης στην πόλη της Σιάτιστας, στα πλαίσια της 8ης Λαμπαδηδρομίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.
Η Φλόγα διέσχισε όλη την πόλη, συνοδευόμενη από τον αθλητή Καλαμπούκα Χαράλαμπο, δρομείς μικρούς και μεγάλους, καβαλάρηδες και μοτοσικλετιστές,  και κατέληξε στο προαύλιο του Εκπαιδευτηρίου «Γ.Παπαγεωργίου», όπου ο κόσμος υποδέχτηκε τους λαμπαδηδρόμους με θερμό χειροκρότημα και έγινε το άναμμα του βωμού,  σε μία λαμπρή τελετή που διοργάνωσε ο Σύλλογος  Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας «Ο Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με το Δήμο Σιάτιστας και τη ΔΕΠΠΤΑΣ,  


Στην τελετή αφής χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Αιμοδοτικού Συλλόγου Σιάτιστας κ. Μπούρτσος Χαράλαμπος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σιάτιστας κ. Γεώργιος Γκουντούλιας, ο πανοσιολογιότατος πατήρ Εφραίμ ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, ο Διοικητής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης κ. Γεώργιος Κίτσος και ο Πρόεδρος του Αιμοδοτικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Θεόδωρος Τσαουσίδης. Ακολούθησε ομιλία από την ιατρό του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, κα Δανάη Βίττη,  η οποία αναφέρθηκε στην πράξη της αιμοδοσίας με ιατρικό τρόπο και τόνισε τη θετική επίδρασή της στον οργανισμό του ανθρώπου, ενώ παράλληλα έδωσε πληροφορίες για τους τρόπους που μπορεί κανείς να δώσει αίμα.
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σιάτιστας κ. Κωνσταντίνος Κοσμίδης, η Πρόεδρος της ΔΕΠΠΤΑΣ, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βοϊου κ. Χρήστος Ζευκλής, μέλη των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, Ιππικού και Μοτοσικλετιστών Σιάτιστας, και αρκετός κόσμος.
Ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος», το παιδικό τμήμα του  Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου» και το χορευτικό του Ποντιακού Συλλόγου Βατερού που έδωσαν μία ευχάριστη μουσική νότα στην εκδήλωση.
Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε στις 7 Αυγούστου από την Αθήνα και θα τερματίσει στις 12 Σεπτεμβρίου στα Σέρβια Κοζάνης, όπου θα διεξαχθεί η 24η Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.
Στόχος της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας είναι η διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας, με στόχο να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα και παράγωγά του από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
Ο Δήμος Σιάτιστας συγχαίρει τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης, επίσης, ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους λαμπαδηδρόμους, τον Ιππικό Σύλλογο Σιάτιστας, το Σύλλογο Μοτοσυκλετιστών Σιάτιστας,  τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος», τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου» και τον Ποντιακό Σύλλογο Βατερού για τη συμμετοχή τους. Τέλος ευχαριστεί όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του αυτή την εκδήλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας