Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Συνέχεια αντιδράσεων στην Αιανή: Ετοιμάζεται προσφυγή κατά του «Καλλικράτη»

της Ρόης Βασβατέκη από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Μπορεί ο δήμος Αιανής να έχει πάρει τις αποστάσεις του από τη συνέχιση των αντιδράσεων συλλόγων και κατοίκων της Αιανής που επιμένουν στο αίτημα να παραμείνει αυτόνομος ο δήμος Αιανής και να μην υπήρχε επίσημη εκπροσώπηση στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου στην Πλατεία Αιανής με θέμα τη μεθόδευση αγώνα για τον «Καλλικράτη», ωστόσο η διεκδίκηση για παραμονή του ιστορικού δήμου Αιανής όχι μόνο δεν ατονεί αλλά μπαίνει σε νέα βάση.
Σύμφωνα με μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιανής οι φορείς της Αιανής στις αρχές Σεπτεμβρίου πρόκειται να διοργανώσουν και νέα λαϊκή συνέλευση, προκειμένου να εξεταστεί η μεθόδευση του αγώνα, η οποία πρόκειται να χρησιμοποιήσει πλέον και τη νομική οδό.

Συγκεκριμένα, η πρόταση που πρόκειται να τεθεί δημόσια προς διαβούλευση στη νέα λαϊκή συνέλευση αφορά στην λήψη απόφαση για την κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως έκαναν κάτοικοι άλλων περιοχών καθώς και ο δήμος Σοχού Θεσσαλονίκης, με την οποία θα ζητείται να ακυρωθεί ο «Καλλικράτης», υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματικός, αντίθετος στο άρθρο 102 του Συντάγματος που προστατεύει και καθορίζει τη διαχείριση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι υπέρμαχοι της προσφυγής στο ΣτΕ υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή βρίσκεται και σε πλήρη συνάρτηση με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αιανής, η οποία έλεγε τα εξής: «Η ιδέα  μας, η άποψη μας, το πιστεύω μας  για ένα διευρυμένο Δήμο με έδρα την Αιανή δεν εγκαταλείπεται και θα μας εκφράζει και στο μέλλον. Θα έρθει η ώρα που θα τεθεί εκ νέου το θέμα αυτό».

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιανής.
ΠΡΟΣ ΤΗ ΡΟΗ ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ;

ΠΡΟΣ ΑΙΑΝΙΩΤΕΣ
ΣΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ;
«Η ιδέα μας, η άποψη μας, το πιστεύω μας για ένα διευρυμένο Δήμο με έδρα την Αιανή δεν εγκαταλείπεται και θα μας εκφράζει και στο μέλλον. Θα έρθει η ώρα που θα τεθεί εκ νέου το θέμα αυτό».

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΕΝΤΑΦΙΑΣΑΤΕ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΠΟΥ ΑΠΕΧΕΙ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ! ΠΟΣΟΙ; ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ;

Γρηγόρης Κοντός είπε...

Σχόλιο στο τελευταίο σχόλιο του ανώνυμου (γιατί άραγε ανώνυμος; δεν έχει όνομα;)
1ον Κανένας (και προφανώς ούτε οι Αιανιώτες) δεν ενταφίασε κανέναν και μάλιστα το Βελβενδό
2ον Η Αιανή, όπως και κάθε ευπρεπής, φιλόδοξη και με προοπτικές κοινωνία έχει απολύτως το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Και η Αιανή είναι πρωτοπόρα, ζωντανή και με εξαιρετικές προοπτικές κοινωνία. Το "έτη φωτός" μόνο ως υπερβολή του "ανώνυμου" μπορεί να εκληφθεί.
3ο ολόκληρη η κοινωνία της Αιανής είναι αναφανδόν συντεταγμένη με την άποψη της αυτονομίας του Δήμου Αιανής. Δεν μπορούν όλοι-είναι προφανές-να λαμβάνουν αποφάσεις. Όσοι όμως τίθενται επικεφαλής του Δήμου ή των φορέων της Αιανής εκφράζουν την κοινωνία της Αιανής και μπορούν να την κινητοποιήσουν οψέποτε αυτό χρειαστεί
Γ. Κοντός

Ανώνυμος είπε...

2:56 ΣΕΡΒΙΩΤΗΣ βελβεντινοι σε ποιο ετος φωτος ζειτε? χαλαρωστε γιατι καταφερατε να γινετε οι πιο αντιπαθητικοι πολιτες αυτου του νομου. μην υποβαθμιζετε τους γειτονες σας επιτελους τελος αυτος ο τοπικοισμος. θα καταληξετε στο τελος μια κοινωνια αγροικων και απολιτιστων.

Ανώνυμος είπε...

Ολόκληρη η κοινωνία της Αιανής σίγουρα δεν υιοθετεί την αυτονομία -φαντάζομαι πολλοί εξ αυτών κατοικούν μόνιμα στην Κοζάνη.

Πόσα από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αιανής πιστεύουν τελικά στην αυτοδιάθεση; Το δήλωσαν αυτό γραπτά ή εντός του χωριού συμφωνούν κι εκτός διαφωνούν;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ???ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ,,,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ....

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 19 Αυγούστου 2010 6:01 μ.μ.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥΣ .ΤΟΥΣ ΖΗΣΑΜΕ ΟΛΟΥΣ.
ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΤΡΙΕΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΑΝΑΙΟΥΣ:

ΤΖΕΛΛΟΣ-ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ-ΜΑΥΡΟΔΗΜΟΣ ΗΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ- ΑΥΤΟΙ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ. ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ.
ΔΕΝ ΑΠΟΥΣΙΑΣΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΠΑΘΟΣ.
ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΛΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΝΤΙΝΤΙΝΟΣ.
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΣΥΓΧΥΣΕΙΣ, ΕΙΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΕΙΤΕ ΑΠΟΥΣΙΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗ ΑΙΑΝΑΙΟΥΣ:
ΨΗΦΙΖΑΝ ΟΛΟΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΙΑΝΗΣ.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ.
ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΛΟΓΟΥ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.
ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΑΙΑΝΗ.
ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΝΔΟΜΥΧΑ ΧΑΡΗΚΑΝ.

Ο ΓΕΓΟΝΕ ΓΕΓΟΝΕ!

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε 19 Αυγούστου 2010 9:04 μ.μ.
απο τον τρόπο που εκφράζεσαι είσαι πολύ αντιπαθητικός και μίζερος προφανώς..κρίμα γιατί έτσι δεν πρόχωράμε μπροστά.

Ανώνυμος είπε...

Γενικά η κοινωνία της Αιανής ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

Οι πόλεμοι που γίνονταν μέχρι σήμερα γίνονταν για την πηγή ενέργειας που ήταν ο πετρέλαιο.Σε λίγα χρόνια πλούτος θα είναι το νερό μιας και το πετρέλαιο τελειώνει.Ο Αλιάκμονας είναι ο μεγαλύτερος σε υγρά αποθέματα ποταμός της Ελλάδας και βρίσκεται συνολικά σε ελληνικά εδάφη.Στη Λάρισα σφάζονται για το νερό που εμείς εδώ το πετάμε στο δρόμο.Κάποιοι λοιπόν κύριοι της Αιανής αυτό το είχαν προβλέψει και ήθελαν να έχουν γεωγραφική επαφή με το νερό.Πήραν λοιπόν καλή προίκα.Την Αιανή.Δυστυχώς οι τοπικοί μας άρχοντες αντί να παλέψουν για έναν ισχυρό και πάμπλουτο σε νερό Δήμο ήθελαν μόνο να κρατήσουν την καρέκλα τους και όχι για να ζήσουν τα παιδιά τους καλύτερα.Στόχος λοιπόν των επόμενων Δημάρχων Σερβίων-Βελβεντού θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός τέτοιου πάμπλουτου Δήμου και όχι η απορρόφηση όλης της περιοχής από την παμφάγα Κοζάνη....

Ανώνυμος είπε...

Ας αναλογιστούν οι κάτοικοι της Αιανής.Με τον πληθυσμό που έχουν σε ένα Μεγάλο Παραλίμνιο Δήμο θα είχαν 6 συμβούλους όπως και το Βελβεντό και από 3 Καμβούνια, 3 Λιβαδερό και 15 συμβούλους τα Σέρβια.Τώρα έχουν δύο στους 28 της Κοζάνης.Ας αναλογιστούν το λάθος τους οι υποστηρικτές της συννένωσης της Αιανής με την Κοζάνη.

Ανώνυμος είπε...

TO POYLISATE TO PAIXNIDI REMALIA

Το Προφίλ μας