Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΤΑ: Απαντηση στη ΔΑΚΕ


Η ηγεσία της ΔΑΚΕ ξανακτύπησε. Με την ανακοίνωση της στις 19 08 2010 αποδεικνύει ότι  ή πολύ θράσος διαθέτει ή σε αφελείς θεωρεί ότι απευθύνεται στην προσπάθεια της να δώσει μαθήματα συνδικαλιστικής συμπεριφοράς. Αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν έχει κατανοήσει τα αυτονόητα, ιδιαίτερα όσον αφορά το χώρο της Δυτικής Μακεδονίας. Αποδεικνύει ότι είχε δίκαιο η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων οι οποίοι τους έστρεψαν την πλάτη και στις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες και με ανακοινώσεις όπως η παραπάνω ωθεί και τους ελάχιστους εναπομείναντες να την  εγκαταλείψουν και αυτοί


Αδυνατεί να κατανοήσει η ηγεσία της ΔΑΚΕ ότι είναι η τελευταία που νομιμοποιείται να μιλάει για διώξεις όταν:
  • Την εποχή που υπήρχε πογκρόμ διώξεων εναντίον συνδικαλιστικών στελεχών και όχι μόνο, η ίδια αντί να τις καταδικάσει εξέδιδε Δελτία Τύπου όπου στρέφονταν εναντίον του συνδικάτου παρέχοντας πλουσιοπάροχη στήριξη στον «…πιο επιτυχημένο Διευθυντή που διαθέτει ο  ΕΛΤΑ…γνωστός για την ευγένεια και το ήθος του …. Η ΔΑΚΕ δηλώνει απερίφραστα ότι στηρίζει τον Περιφερειακό Διευθυντή Δυτ. Μακεδονίας…» (Δελτίο Τύπου ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ, Αθήνα 09/07/2007)
  • Ο εν λόγω Διευθυντής «έσερνε» στα εισαγγελικά γραφεία το Σωματείο με αίτημα να σταματήσει το Σωματείο να βγάζει ανακοινώσεις η ηγεσία της ΔΑΚΕ σιωπούσε.
  • Ο εκλεκτός της Διευθυντής μήνυε το Σωματείο, μάρτυρες κατηγορίας προτείνονταν τα τοπικά συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ με πρώτο και καλύτερο τον Αναπληρωτή Γραμματέα της Κων/νο Πάλλα!!! τον οποίο με ενδιαφέρον αναμένουν οι εργαζόμενοι να παρακολουθήσουν από το εδώλιο του μάρτυρα να … κατακεραυνώνει το συνδικάτο και να υπερασπίζεται τον Διευθυντή!!! .
Ο κατάλογος θα μπορούσε να είναι πολύ μακρύς, αλλά και μόνο από τα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς γιατί η ηγεσία της ΔΑΚΕ δεν είναι αξιόπιστη και δεν μπορεί να πείσει πλέον κανέναν συνάδελφο. Εξάλλου αν έμπαιναν στον κόπο να απευθυνθούν στα δικά τους μέλη και στελέχη θα έπαιρναν την απάντηση αν πρόκειται  για διώξεις.

Με ψεύδη, όπως το ακλόνητο!!!  επιχείρημα τους ότι  «… δεν προβλέπεται θέση στο Κεντρικό Κατάστημα Κοζάνης…  προβλέπεται μόνο στην έδρα των Περιφερειακών Διευθύνσεων»  προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Αλήθεια από πότε προβλέπεται θέση Μηχανικού (Hardware) στην Περιφεριακή Δ/νση Δυτ. Μακεδονίας και γιατί η Διοίκηση … ενημέρωσε μόνο την ηγεσία της ΔΑΚΕ και όχι όλους τους ενδιαφερόμενους !!! ; Αγνοεί η ηγεσία της ΔΑΚΕ ότι παρόμοια θέση δεν προβλέπεται ή ψεύδεται συνειδητά στην αγωνιώδη προσπάθεια της να τεκμηριώσει τα περί διώξεων; Δεν γνωρίζει η ηγεσία της ΔΑΚΕ ότι η εν λόγω υπάλληλος προφανώς, όπως γίνεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, υπέγραψε για την μετάθεσή της  από την Αθήνα δήλωση ότι δέχεται να απασχοληθεί σε οποιαδήποτε θέση στον ΕΛΤΑ, ακριβώς λόγω μη ‘ύπαρξης της συγκεκριμένης θέσης σε κανένα Κατάστημα ούτε στην έδρα της Περιφερειακής Δ/νσης;

Με την αποσιώπηση ότι υπάρχει και άλλη μετάθεση στελέχους τους, προσπαθούν να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους. Φαίνεται όμως ότι η συγκεκριμένη μετάθεση δεν ευνοεί τους στόχους τους και τα περί διώξεων που αναφέρουν γιατί και υπηρεσιακές ανάγκες καλύπτει και σχετικό αίτημα του στελέχους τους  ικανοποιεί.
                       
Συνάδελφοι της ηγεσίας της ΔΑΚΕ,
Το Σωματείο μας απέδειξε, και το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι οι εργαζόμενοι, ότι όσες φορές χρειάστηκε να παρέμβει για να προστατεύσει τα συμφέροντα των εργαζομένων το έπραξε χωρίς παραταξιακές παρωπίδες, για αυτό και οι εργαζόμενοι από συστάσεως του Σωματείου μας επιβραβεύουν με υψηλά ποσοστά.
Όσο θα άγεστε και θα φέρεστε από την γνωστή, αποκομμένη από τους εργαζόμενους και τα προβλήματα τους, κάστα ατόμων που μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού,  τα ίδια άτομα που σας διαβεβαίωναν σε όλους τους τόνους ότι οι εκλογικές διαδικασίες στο Σωματείο θα ήταν ένας υγιεινός περίπατος για την παράταξή σας, οι εργαζόμενοι όμως είχαν άλλη άποψη και σας προσγείωσαν ανώμαλα στην πραγματικότητα, θα συνεχίσετε να απογοητεύεται τα μέλη και τους φίλους σας και την επόμενη φορά το μήνυμα θα είναι πολύ πιο δυνατό και αποστομωτικό.

Εάν πραγματικά ενδιαφέρεστε για τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τον Οργανισμό, σας καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων, να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας, να προχωρήσετε σε μια γενναία αυτοκριτική και από κοινού να απαιτήσουμε από τη Διοίκηση:
  • Να προχωρήσει άμεσα σε μια ουσιαστική έρευνα για τα τεκταινόμενα στην Περιφερειακή Δ/νση Δυτ. Μακεδονίας για να ενημερωθούν και οι εργαζόμενοι εάν, ποιοι και πόσες χιλιάδες € εισέπραξαν για μετακινήσεις, όταν για αποσπάσεις για υπηρεσιακούς λόγους δεν καταβάλλονταν ούτε τα ελάχιστα προβλεπόμενα.
  • Εάν και σε πόσες περιπτώσεις υπάρχουν κραυγαλέες υπερτιμολογήσεις,
  • Πώς βρέθηκε απόρρητο υπηρεσιακό πόρισμα που περιέχει και προσωπικά δεδομένα σε χέρια τρίτων και μάλιστα χρησιμοποιήθηκε για την μήνυση εναντίον του Σωματείου όταν η Διοίκηση διαβεβαίωνε εγγράφως το Σωματείο ότι δεν έχει ζητηθεί επίσημα άρα ούτε και χορηγήθηκε ποτέ…  και «ουκ έστι τέλος» στον κατάλογο των θεμάτων που χρίζουν έρευνας και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι εάν και όπου προκύψουν ευθύνες.

Συνάδελφοι της ηγεσίας της ΔΑΚΕ,
Εάν θέλετε να  περισώσετε κάτι από την όποια αξιοπιστία σας απέμεινε, εάν έχετε το σθένος να επανακαθορίσετε τις επιλογές σας και να σηματοδοτούνται αυτές από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και όχι τα προσωπικά συμφέροντα και τις φιλοδοξίες συγκεκριμένων ατόμων, σας καλούμε να εγκαταλείψετε τις ανούσιες ανακοινώσεις και τους λεονταρισμούς εκ του ασφαλούς και από κοινού να σκύψουμε πάνω στα πραγματική προβλήματα των εργαζομένων.
Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι όσον μας αφορά δεν θα σας παρακολουθήσουμε γιατί οι εργαζόμενοι που μας εμπιστεύτηκαν έχουν άλλες προτεραιότητες και απαιτήσεις από εμάς. Θα συνεχίσουμε, όπως ανελλιπώς πράττουμε, με τους εργαζόμενους να δίνουμε καθημερινά τη μάχη για τα μικρά αλλά και τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν το σύνολο των εργαζομένων. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο όπου διακυβεύονται κα απειλούνται κατακτήσεις δεκαετιών.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα, τους διαβεβαιώνουμε ότι με το ίδιο πάθος όλοι μαζί θα συνεχίσουμε, συσπειρωμένοι γύρω από τα συλλογικά μας όργανα να δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να προασπίσουμε τις κατακτήσεις μας και τέλος καλούμε τη Διοίκηση του ΕΛΤΑ να ενεργήσει άμεσα μια ουσιαστική και σε βάθος έρευνα για δοθούν επιτέλους ουσιαστικές και πειστικές απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα διαχείρισης που αφορούν την Περιφερειακή μας Δ/νση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι ντροπή !!!!!!!
Βγάζουν τα άπλυτά τους στην φόρα !!!!!!!!

‘ύπαρξης της συγκεκριμένης θέσης σε κανένα Κατάστημα ούτε στην έδρα της Περιφερειακής Δ/νσης;

Να προχωρήσει άμεσα σε μια ουσιαστική έρευνα για τα τεκταινόμενα στην Περιφερειακή Δ/νση Δυτ. Μακεδονίας για να ενημερωθούν και οι εργαζόμενοι εάν, ποιοι και πόσες χιλιάδες € εισέπραξαν για μετακινήσεις, όταν για αποσπάσεις για υπηρεσιακούς λόγους δεν καταβάλλονταν ούτε τα ελάχιστα προβλεπόμενα.

Εάν και σε πόσες περιπτώσεις υπάρχουν κραυγαλέες υπερτιμολογήσεις,

Πώς βρέθηκε απόρρητο υπηρεσιακό πόρισμα που περιέχει και προσωπικά δεδομένα σε χέρια τρίτων και μάλιστα χρησιμοποιήθηκε για την μήνυση εναντίον του Σωματείου όταν η Διοίκηση διαβεβαίωνε εγγράφως το Σωματείο ότι δεν έχει ζητηθεί επίσημα άρα ούτε και χορηγήθηκε ποτέ… και «ουκ έστι τέλος» στον κατάλογο των θεμάτων που χρίζουν έρευνας και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι εάν και όπου προκύψουν ευθύνες

πειστικές απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα διαχείρισης που αφορούν την Περιφερειακή μας Δ/νση

ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ,
και
ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ, ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ????

ΕΛΕΟΣ !!!!!!!

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ??????

Το Προφίλ μας