Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Σύσκεψη στη ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας για τον δήμο Σερβίων - Βελβεντού

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Επιφυλάχτηκε να καταθέσει την υποψηφιότητά του εντός της εβδομάδας ο Κώστας Τζιούτζιος, προτάθηκε και ο κοινοτάρχης Λιβαδερού, Ευθ. Δισερής
Ευρεία σύσκεψη με σκοπό την εξεύρεση υποψηφίου δημάρχου στον διευρυμένο δήμο Σερβίων Βελβεντού, πραγματοποιήθηκε προχτές βράδυ στη ΝΟΔΕ Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας. Συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι, ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι, ατυτοδιοικητικοί παράγοντες και κομματικά στελέχη της ευρύτερης περιοχής Σερβίων, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι δεν συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον Βελβεντό, πράγμα που σχετίζεται με την απόφαση των δημοτών του Βελβεντού να μην συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου. Την σύσκεψη συγκάλεσε το προεδρείο της ΝΟΔΕ, ενώ παρευρίσκονταν ο πρόεδρος Γιάννης Δίκας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κατατέθηκαν επισήμως στο κόμμα οι υποψηφιότητες για το δήμο Σερβίων, των Φώτη Κεχαγιά και Φώτη Ζυγούρη, ενώ επιφυλάχτηκε να καταθέσει εντός της εβδομάδας ενδεχόμενη υποψηφιότητά του ο Κώστας Τζιούτζιος, μέλος του δ.σ. της Ένωσης Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Μακεδονίας και εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος. Προτάθηκε ακόμη και ο νυν κοινοτάρχης Λιβαδερού, Ευθύμιος Δισερής, ο οποίος για την ώρα κρατά κλειστά τα χαρτιά του.
Στη συζήτηση που έγινε στη «γαλάζια» σύσκεψη εκφράστηκε η άποψη ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να βρει μία ισχυρή υποψηφιότητα που θα έχει πρόσβαση σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Μία τέτοια υποψηφιότητα θα πρέπει να στηριχτεί απ' όλους και να γίνει ένα αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο που θα εκφράζει όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και όλους τους πρώην δήμους.
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει υποψηφιότητα που θα συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις, η πρόταση που «έπεσε» στο τραπέζι, ήταν ότι θα πρέπει να βρεθεί μία ανεξάρτητη υποψηφιότητα με δυνατότητα διείσδυσης σε άλλους πολιτικούς χώρους. Μία τέτοια υποψηφιότητα θα μπορούσε να στηριχτεί από τη Νέα Δημοκρατία, ήταν η άποψη που διατύπωσαν ορισμένοι εκ των παρευρισκομένων. Να σημειωθεί ότι ο απερχόμενος δήμαρχος Σερβίων, Δημοσθένης Κοκολιός, είχε μιλήσει και αυτός σε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ανακοίνωσε την αποχώρησή του, για μία υποψηφιότητα πέραν του στενού χώρου της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα μπορούσε να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις. Η αναφορά αυτή του Δ. Κοκολιού, σύμφωνα με γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στα Σέρβια, «φωτογραφίζει» την υποψηφιότητα του πρώην νομαρχιακού συμβούλου με το ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπαδόπουλο, ο οποίος όντως ενδιαφέρεται για το δήμο Σερβίων και κινείται για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου.
Εννοείται ότι οι ενδιαφερόμενοι για τον δημαρχιακό θώκο του δήμου Σερβίων -Βελβεντού Φώτης Κεχαγιάς και Φώτης Ζυγούρης, παρουσίασαν τα πλεονεκτήματα των δικών τους υποψηφιοτήτων, διαβεβαιώνοντας ότι μπορούν να διασφαλίσουν την ενότητα της παράταξης και τη συσπείρωση και άλλων δυνάμεων στον συνδυασμό τους.
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιάννης Δίκας, δήλωσε στον «Π» ότι «ήταν μία πρώτη κουβέντα για το δήμο Σερβίων. Εκτιμούμε ότι πολύ σύντομα θα καταλήξουμε στην καλύτερη δυνατή υποψηφιότητα». Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, ανακοίνωσε ότι την προσεχή Παρασκευή 20 τρέχοντος θα επισκεφτούν την Κοζάνη ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης Βασίλης Μιχαλολιάκος. Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι «κατά την επίσκεψη αυτή, θα λύσουμε εκκρεμότητες που έχουμε με αρκετούς δήμους στο νομό Κοζάνης».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κώτσιο πρόσεχε το φίδι αυτό (Δημαρχιλίκι) είναι τρανίτερο από εκείνο που είχες πιάσει παλιά.

Το Προφίλ μας